Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Δήμος Βερύκιος: «Έχουν ζητήσει πολλοί την απόλυσή μου»

Ο Δήμος Βερύκιος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο παρέα»...

Αννίτα Πάνια – Νίκος Σαμοΐλης: Έκαναν κοινή εμφάνιση μετά τα σενάρια χωρισμού

Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκαναν η Αννίτα Πάνια...

Μαρί Σαντάλ – Παύλος Ντε Γκρες: Στο Μιλάνο για την έναρξη των...

Ο Παύλος Ντε Γκρες και η Μαρί Σαντάλ ταξίδεψαν...

Δημήτρης Πανόπουλος: «Το 90% της “χαράς” στην τηλεόραση είναι ψέμα»

Αφορμή από την τοποθέτηση του Γιάννη Μπέζου για την...

Δις ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας το 2017 κρίθηκε ο Μανώλης Σοροπίδης, με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο να τού επιβάλει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, απορρίπτοντας, μάλιστα, το αίτημα της υπεράσπισης να τού αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Όπως επεσήμανε η εισαγγελέας της έδρας, που επίσης ζήτησε την απόρριψη του εν λόγω αιτήματος, δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα πλήγματα αυτά έγιναν με μεγάλη μανία και ιδιαίτερο μίσος από άνθρωπο που ήθελε να προκαλέσει φόβο. Ο κατηγορούμενος, βέβαια, έπαιρνε και ισχυρά κοκτέιλ φαρμάκων και ναρκωτικών. Καταλήγουμε ότι αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο, ο κατηγορούμενος. Η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Κατά την άποψη μου υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση, αλλά δεν προκύπτει κάτι ξεκάθαρο», τόνισε η εισαγγελέας.

Ο Μανώλης Εσσατζανιάν-Σοροπίδης

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός αποδόμησε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι τον προσέγγισαν άγνωστοι, τους οποίους σε μεταγενέστερο στάδιο κατονόμασε, προκειμένου να επιτεθεί στη Δώρα Ζέμπερη, για να τη βγάλει από τη υπηρεσία της για 3-4 μήνες. «Κάποιοι ισχυρισμοί του καταργούν κάποιους άλλους. Ο κατηγορούμενος είχε μεγάλη τρικυμία εν κρανίω, ίσως λόγω ναρκωτικών», εξήγησε.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της αδικοχαμένης εφοριακού, υποστηρίζοντας πως το κίνητρο είναι η κλοπή. «Η Δώρα Ζέμπερη πρόσφατα είχε χάσει έναν καλό της φίλο, με τον οποίο τη συνέδεαν πολλά, αποφάσισε να επισκεφθεί τον τάφο του. Ακολούθησε μια διαδρομή που ακολουθούσε για μήνες. Έμελλε εκείνο το απόγευμα που τον επισκέφθηκε, να το τελευταίο απόγευμα για τη ζωή της. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν ανάμεσα στα μνήματα, της επιτέθηκε. Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες, αλλά το κίνητρο φαίνεται πως ήταν να της πάρει την τσάντα. Από αυτά που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία της επιτέθηκε και εκείνη δε θέλησε να της πάρει την τσάντα», πρόσθεσε.

«Όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος είναι αλληλοσυγκρουόμενα. Φαίνεται πως ακολούθησε πάλη μεταξύ τους. Ο κατηγορούμενος είπε -στην πιο πιθανή κατ’ εμένα εκδοχή- έπεσαν κάτω και, για να μπορέσει να απεμπλακεί, τής κατάφερε μαχαιριές. Δεκατέσσερα πλήγματα. Δεν ήταν όλα θανατηφόρα. Αυτό στην καρδιά και στους πνεύμονες ήταν. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Αυτά τα λέει ο κατηγορούμενος, γιατί μάρτυρες δεν υπήρχαν. Ο δράστης πέταξε το μαχαίρι και το πουκάμισο της σε δυο διαφορετικούς κάδους, την τσάντα της σε παρακείμενο οικόπεδο και πούλησε το κινητό της στην Ομόνοια», είπε, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως, ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, όπως πρωτοδίκως.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.