Χαμός με τα λυκόσκυλα του Σταύρου Ξαρχάκου – Τι απαντάει η σύζυγος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Ποιοι φρόντιζαν τα τετράποδα και η αναζήτηση για υιοθεσία

«Βροχή» έπεσαν τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και ταυτόχρονα άνοιξε ένας σφοδρός κύκλος αντιπαραθέσεων για την απόφαση της οικογένειας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου να αφήσει σε δομή του Δήμου Αθηναίων τα τρία ηλικιωμένα λυκόσκυλα που τον συντρόφευαν για πάρα πολλά χρόνια.

Τα τρία σκυλιά, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό, όλα τους μεγάλης ηλικίας, παραδόθηκαν στον Δήμο Αθηναίων και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του Ελαιώνα, ωστόσο στη συνέχεια μια χρήστρια του facebook έκανε μια ανάρτηση με τη φωτογραφία των τετράποδων και ουσιαστικά κατηγορούσε την οικογένεια του σπουδαίου δημιουργού για την εγκατάλειψή τους.

«…Όποιος και να είναι ο λόγος παράδοσής τους, είναι πολύ λυπηρό που ένας μεγάλος άνθρωπος της τέχνης και το οικογενειακό του περιβάλλον θεώρησαν ως πιο κατάλληλη τη λύση να μπουν σε ένα κλουβί καταφυγίου» έγραφε στην επώνυμη ανάρτησή της η χρήστρια του facebook.

Ακολούθησε καταιγισμός αναρτήσεων, με τους χρήστες να χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. «Η παιδεία δεν έχει καμία σχέση με το αν είσαι διδάκτορας σε πανεπιστήμιο ή εκ των κορυφαίων μουσικοσυνθετών της εποχής σου. Οι τελευταίες μέρες το αποδεικνύουν περίτρανα. Από τον τύπο που έλιωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Σταύρο Ξαρχάκο που εγκατέλειψε τα ηλικιωμένα σκυλιά του παραδίδοντάς τα σε δημοτικό καταφύγιο» έγραψε, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου. Οι επικριτές της οικογένειας Ξαρχάκου έβαλαν κυρίως προς τη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα, η οποία ξεκαθάρισε πως η διαδικασία έγινε νομότυπα, κάνοντας λόγο για «ανθρωποφαγία».

Σε μακροσκελή ανάρτησή της η κ. Σαΐα αναφέρει πως το ζευγάρι που φρόντιζε τα σκυλιά στο σπίτι τους στην Αίγινα επέστρεψε στην πατρίδα του και ότι η ίδια προσπάθησε να βρει ανθρώπους να τα υιοθετήσουν, ακόμα και επί πληρωμή, αλλά μάταια.

«Ποιος άραγε γνωρίζει και μπορεί χωρίς εικασίες και ψεύτικα προφίλ αλλά με αποδείξεις να στηρίξει την κατηγορία ότι εγώ ήμουν αυτή που δεν ήθελα τα σκυλιά; 11 χρόνια τα ήθελα και ξαφνικά άλλαξα και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑ τον άντρα μου να τα δώσουμε; Τι έπαθα ξαφνικά; Ή μήπως όντως οι άνθρωποι έφυγαν και δεν υπήρχε κάποιος να τα φροντίζει; Ή μήπως για κάποιους ο στόχος θα είμαι πάντα εγώ; Δεν με πειράζει. Όμως, αυτοί που υποστηρίζουν τέτοια πράγματα από πού τα γνωρίζουν;» απαντά η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη στην καταγγέλλουσα.

Η πραγματικότητα είναι πως με έγγραφό της κ. Σαΐα προς τον Δήμο Αθηναίων (αρ. πρ. 26 8352 και ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2022) εξηγεί στους αρμοδίους του καταφυγίου ότι: Μέλη της οικογένειάς τους είναι τα τρία σκυλιά (αναφέρει τα ονόματά τους), τα οποία διέμεναν μόνιμα σε κατοικία του ζευγαριού στην Αίγινα και τα φρόντιζε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων υπαλλήλων τους, το οποίο έφυγε για την πατρίδα του.

Έτσι, λοιπόν, τα τρία σκυλιά βρέθηκαν χωρίς φροντίδα, αφού λόγω του μεγέθους τους δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στην οικία του καλλιτεχνικού ζευγαριού στην Αθήνα.
Για τον λόγο αυτό, με την επιστολή ζητήθηκε από τον δήμο να φιλοξενηθούν τα ζώα, τηρούμενη η κείμενη νομοθεσία – στο καταφύγιο του Σωκράτη, του Δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα ζητήθηκε να ενημερωθούν για οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση, προκειμένου να φιλοξενηθούν τα τρία σκυλιά για το χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας, μέχρι να βρεθεί λύση ως προς τη φροντίδα τους.

Το επίσημο αυτό αίτημα υποβλήθηκε νόμιμα και καθιστά νομότυπους στις υποχρεώσεις τους τόσο τον Σταύρο Ξαρχάκο όσο και τη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.