Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η «Lady» και η… εκλεκτή παρέα της

Η «Lady» του ελληνικού πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου συναντιέται επί...

Η Καγιά κάνει το… φέσι μόδα στον Σκάι

Με αέρα από την Τουρκία το νέο ριάλιτι της...

Ο Μουτσινάς Σκάι… μύτη ξανά στην τηλεόραση

Στο... παρά πέντε φλερτάρει με τον Σκάι ο Νίκος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

«Φώφη, θα μιλάμε για σένα πάντα»

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το φευγιό της Φώφης Γεννηματά…» Αυτή ήταν η σκέψη όλων όσοι βρέθηκαν χθες στο ετήσιο μνημόσυνό της.

mnimosini gennimata6519

Αύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και η οικογένειά της τέλεσε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

mnimosini gennimata6491

Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, τα παιδιά της Αιμιλία, Κατερίνα και Γιώργος, και η αδελφή της, όλοι βαθιά συγκινημένοι, θυμήθηκαν όλα αυτά που πονάνε στην ανάμνηση της Φώφης τους. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως οι στενοί συνεργάτες της, βρέθηκαν κοντά της, με πρώτο, φυσικά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.mnimosini gennimata6575

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στηριζόμενος σε μπαστούνια ύστερα από ατύχημα που είχε στο μπάσκετ, άφησε λευκά λουλούδια στον τάφο της Φώφης Γεννηματά. Ο Κώστας Λαλιώτης, όμως, προτίμησε ένα μπουκέτο από κατακόκκινα τριαντάφυλλα, αγαπημένα της φίλης του της Φώφης.

mnimosini gennimata6547 Εκεί ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που μίλησε με τα παιδιά της, και πιο πολύ με τον μικρό Γιώργο Τσούνη-Γεννηματά. Φυσικά, παρόντες ήταν ο στενός συνεργάτης της Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Μιχάλης Κατρίνης, Ευαγγελία Λιακούλη, Τόνια Αντωνίου, αλλά και ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης.

IMG 6123

«Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της μεγάλη για την οικογένειά της, για τον κοινοβουλευτικό βίο και για την παράταξή μας. Όμως παραμένει πυξίδα η παρακαταθήκη της για το ΠΑΣΟΚ, για αυτόνομη πορεία, για πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που μετά το μνημόσυνο μετέβη στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου, τιμώντας την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας πραγματοποιούσε δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.mnimosini gennimata6603

Το Σάββατο, μία μέρα πριν από το θρησκευτικό μνημόσυνο, προηγήθηκε στη Βούλα πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη της, παρουσία του συζύγου της και των παιδιών της. Κεντρικός ομιλητής ήταν το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης.

mnimosini gennimata6631

«Εναν χρόνο λείπει από κοντά μας και νιώθουμε ότι δεν έχει περάσει μια μέρα… Μας λείπουν το ήθος, η αξιοπρέπεια, ο αγώνας της» ήταν τα λόγια του Κώστα Σκανδαλίδη.

mnimosini gennimata6659

«Θα μιλάμε για σένα πάντα» είπε συγκινημένος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σήμερα και γραμματέας του κόμματος όταν η Φώφη Γεννηματά ζούσε.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...

Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, full in love με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα

Το «επιχειρείν» και η πολιτική… ερωτεύτηκαν στο L.A.! Η...

«Zούλας travel» στη Eurovision! – Ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η σύμβουλός του για… weekend στο Μάλμε!

Τα παρατράγουδα με την ελληνική αποστολή στη Eurovision καλά...