Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Αγγελική Βλαχάκη: Το τραγούδι όλο νόημα που περνάει ηχηρό μήνυμα

Τι λέει η νεαρή τραγουδίστρια στην «Espresso» για τα σχόλια που άκουσε αναφορικά με το τραγούδι της αλλά και για την ψυχολογική βοήθεια σε κάποια θύματα

Ηχηρό μήνυμα για τη μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας και της γυναικείας κακοποίησης στέλνει η Αγγελική Βλαχάκη μέσα από το τραγούδι της «Με ποιο δικαίωμα», που κυκλοφορεί από τη Final Touch.

Από τον Ηλία Μαραβέγια

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 19χρονη τραγουδοποιός, η οποία ξεχώρισε φέτος στο «X-Factor», έβαλε τη σφραγίδα της σε ένα κομμάτι με βάθος και ποιότητα, θέλοντας να καταγγείλει με τον δικό της τρόπο ένα κοινωνικό φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.

«Οι καταστάσεις λειτούργησαν ως αφορμή για τη δημιουργία του τραγουδιού “Με ποιο δικαίωμα”, το οποίο γράψαμε μαζί με τη φίλη μου Πελαγία Κελίδου αρχικά για μας εμάς, ώστε να εκφράσουμε ένα συναίσθημα φόβου που νιώθαμε, κι έπειτα για να φτάσει και στις γυναίκες που έχουν την ανάγκη να το ακούσουν» εξηγεί η Αγγελική Βλαχάκη μιλώντας στην «Espresso», με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι αύριο, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. IMG 5576

«Ευτυχώς, εγώ και η φίλη μου σταθήκαμε τυχερές και δεν έχουμε κάποιο προσωπικό βίωμα βίας. Ωστόσο, επειδή ακούγαμε και διαβάζαμε διαρκώς για φριχτά περιστατικά, καθώς η έμφυλη βία βρίσκεται σε τρομερή ακμή παγκοσμίως, τρομάξαμε και αποφασίσαμε να συμβάλουμε μέσα από την τέχνη στον αγώνα για την καταπολέμησή της» προσθέτει η νεαρή τραγουδίστρια. Η καλλιτέχνιδα γεννήθηκε στη Γερμανία, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Ελλάδα, κατόπιν μετακόμισε οικογενειακώς στο Βέλγιο και πλέον μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στις Βρυξέλλες, όπου ζουν οι δικοί της και στην Αθήνα, για τις ανάγκες των σπουδών της στο ωδείο.

Αυτήν την περίοδο η Αγγελική Βλαχάκη ετοιμάζει παράλληλα τη γαλλική βερσιόν του τραγουδιού «Με ποιο δικαίωμα», με την προσδοκία να φτάσει το μήνυμά της στ’ αφτιά μεγαλύτερου γυναικείου αλλά και αντρικού κοινού.

Αλλωστε, εισπράττει υποστηρικτικά σχόλια γι’ αυτό και από τα δυο φύλα. «Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν και κάποια αρνητικά σχόλια για το τραγούδι στην αρχή. Οχι πολλά, βέβαια. Δύο άντρες ήταν που το σχολίασαν αρνητικά. Δεν τους άρεσε το μήνυμα που περνάει. Ωστόσο χάρηκα πολύ, γιατί βρέθηκε ένας κύριος ο οποίος υπερασπίστηκε δημόσια το κομμάτι με όμορφο τρόπο. Επειτα από αυτό δεν είχα άλλο αρνητικό σχόλιο. Απεναντίας, υπάρχουν άντρες που μου στέλνουν θετικά μηνύματα» αναφέρει η τραγουδοποιός και συνεχίζει περιγράφοντας τις αντιδράσεις των γυναικών. «Κάποιες επικοινώνησαν μαζί μου για να μου εκφράσουν τη χαρά και την εκτίμησή τους για τη δημιουργία του “Με ποιο δικαίωμα”, άλλες μού έστειλαν πως είχαν την ανάγκη να ακούσουν μια γυναίκα να εκφράζεται γι’ αυτό, ενώ δεν έλειψαν και εκείνες -ευτυχώς, όχι πολλές- που μου εξομολογήθηκαν πως τους θύμισε κάποια πράγματα, αλλά τους βοήθησε κιόλας ψυχολογικά». IMG 5566

Κλείνοντας την κουβέντα μας, η Αγγελική Βλαχάκη δίνει μια συμβουλή: «Οταν μια γυναίκα δει τα πρώτα σημάδια μιας βίαιης συμπεριφοράς, θα πρέπει να βρει το κουράγιο να φύγει κατευθείαν. Θα είναι πιο δύσκολο για εκείνη αν αποφασίσει να το κάνει μετά, γιατί ίσως τότε να φοβάται περισσότερο απ’ ό,τι στην αρχή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...