Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Ξημερώματα έδωσε δικαιώματα ο Εγκέλαδος στην Εύβοια με 4,8 R!

Αισθητή στην Αττική η δόνηση

Στον χορό των Ρίχτερ «κουνήθηκε» νωρίς το πρωί της Τρίτης η Εύβοια, με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να γίνεται αισθητή στην Αττική αλλά και την Κόρινθο.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 6.32 στη νότια Εύβοια, με εστιακό βάθος 13,3 χλμ. και επίκεντρο 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων, προκάλεσε ανησυχία και φόβο στους κατοίκους, που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Υστερα από σχεδόν μία ώρα ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σημειώθηκε στις 7.23 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ΒΒΑ των Νέων Στύρων, ενώ ακολούθησε με διαφορά ενός λεπτού δεύτερος μετασεισμός. μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, στις 7.24.

«Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ αισθητός. Δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές. Μιλάμε με τους αντιδημάρχους και προς το παρόν δεν έχουμε κάτι. Στις 5.00 είχε γίνει ένας προσεισμός γύρω στα 3 Ρίχτερ» δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες Χρήστος Τρανός έκανε λόγο για μικρές ρωγμές σε σπίτια, χωρίς βέβαια η κατάσταση να εμπνέει μεγάλη ανησυχία. «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Επεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Πάντως το έδαφος δεν έχει σταματήσει να σείεται από χθες, δίνοντας δεκάδες μετασεισμούς. Συγκεκριμένα, ως και χθες το απόγευμα είχαν καταγραφεί 55 μετασεισμοί. Για τον λόγο αυτόν ορισμένες σχολικές μονάδες της Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστές, για προληπτικούς λόγους.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος έκανε γνωστό ότι τα σχολεία του δήμου δεν θα λειτουργήσουν σε καμία από τις δημοτικές ενότητες. Οπως είπε, δεν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, ωστόσο πάρθηκε η απόφαση αυτή προληπτικά. «Επειδή καταγράφονται αρκετοί μετασεισμοί και γίνονται έλεγχοι, κλείσαμε προληπτικά τα σχολεία του δήμου» τόνισε ο κ. Ραβιόλος. Εκτός από τον Δήμο Καρύστου, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Για τον λόγο αυτόν κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και σε αυτόν τον δήμο, με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου βρέθηκε στο χωριό Ζάρακες, όπου παρουσιάζονται και τα περισσότερα προβλήματα τόσο σε δημόσια κτίρια, όπως το νηπιαγωγείο της περιοχής, όσο και σε κατοικίες. «Σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της κοινότητας προχωράμε στην καταγραφή των ζημιών. Είναι παράλληλα σημαντικό να δρομολογηθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών» δήλωσε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...