Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Μέτε-Μάριτ: Η πριγκίπισσα-διάδοχος της Νορβηγίας ζητά ξανά συγγνώμη για τη σχέση της...

Η πριγκίπισσα-διάδοχος της Νορβηγίας, Μέτε-Μάριτ, ζήτησε ξανά συγγνώμη για...

Αφοπλιστικός ο Γιώργος Παπαστεφάνου: «Ο Μάνος Χατζιδάκις υπήρξε από τους έρωτες της...

Με λόγια γεμάτα μνήμες, ο Γιώργος Παπαστεφάνου μίλησε στην...

Σαν ψέμα: Η υπόθεση Φιλιππίδη θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο την… Πρωταπριλιά

Η δικαστική υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, που έχει συγκλονίσει...

Γιάννης Στάνκογλου: «Μου έλειπε η μητέρα μου γιατί δούλευε νύχτα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε το Σάββατο...

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα

24ωρη πανελλαδική απεργία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα, με τους εργαζομένους στον δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα λιμάνια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία να απεργούν, καλώντας σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, απαιτώντας να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το «δολοφονικό έγκλημα» του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ – ΣΤΑΣΥ – ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΟΑΣΘ κ.λπ.), με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις».

Σχετικές αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν λάβει και τα σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης, με την Πανελλήνια Ενωση Σταθμαρχών ΟΣΕ). Παράλληλα, 24ωρη απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Επίσης, για σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. «Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ. Στα Προπύλαια καλούν και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι. «Την Τετάρτη 8 Μάρτη κλείνουμε τη σχολή μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο φοιτητών – μαθητών – εργαζομένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Αλέξανδρος Παρθένης: Το πρόβλημα υγείας και ο γάμος του

Ο Αλέξανδρος Παρθένης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής και μεταξύ άλλων μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του.