Το Ναυάγιο της Ζακύνθου παραμένει κλειστό λόγω κατολισθήσεων

Άβατο

Το Ναυάγιο, η πλέον διάσημη παραλία της Ζακύνθου και από τις διασημότερες διεθνώς, ξανακλείνει μετά τις τελευταίες διαπιστώσεις του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Σύμφωνα με την αυτοψία, που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ υπό την καθοδήγηση του προέδρου, του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε «εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή». Με βάση τα ευρήματα της αυτοψίας, έγινε σύσκεψη μεταξύ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της κυβέρνησης, για την εφαρμογή της απαγόρευσης πρόσβασης στην παραλία Ναυάγιο τη φετινή τουριστική περίοδο. Συμφωνήθηκε, επίσης, η κατάσταση να επανεκτιμάται δύο φορές ετησίως, έπειτα από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

Ευθύμιος Λέκκας

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου είχε αποφασίσει την απαγόρευση της πρόσβασης για λόγους ασφαλείας. «Τον Σεπτέμβρη είχαμε κατολισθήσεις, αποτέλεσμα σεισμικής δραστηριότητας» υπενθύμισε ο υπουργός. Διευκρινίζοντας ότι «άλλο η σεισμική δραστηριότητα, άλλο η διάβρωση των πρανών».

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για τη διάσημη παραλία, που πρέπει να ξανακλείσει μετά τον έλεγχο και τις διαπιστώσεις του ΟΑΣΠ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατά την άποψή μου, είναι σωστή η εισήγηση του κ. Λέκκα. “Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν”» ανέφερε χαρακτηριστικά στον Σκάι. «Τα καραβάκια θα πηγαίνουν, αλλά δεν θα αποβιβάζουν και οι τουρίστες δεν θα κολυμπάνε προς την παραλία.

Βασίλης Κικίλιας

Εγινε σύσκεψη την Τετάρτη και με βάση εισήγηση του καθηγητή, θα κλείσει το Ναυάγιο, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο» διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας.Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε, δε, ότι «η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών είναι πάνω απ’ όλα». Συμφωνήθηκε, τέλος, η κατάσταση να επανεκτιμάται ανά εξάμηνο, έπειτα από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Νίκος Συρίγος κατά Πασχάλη: «Είναι ντροπή αυτά που λέει»

Με έντονο τρόπο σχολίασε ο Νίκος Συρίγος στην εκπομπή...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.