Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025

Μαρία Μπεκατώρου: «Δεν με θλίβει εδώ και καιρό ότι δεν έχω παιδί»

Η Μαρία Μπεκατώρου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Buongiorno»...

Glam βραδιά για την ψυχική υγεία

Μια βραδιά ελπίδας, γενναιοδωρίας, συλλογικής δράσης και έμπνευσης οργανώθηκε...

Αντώνης Ρέμος για Μαρινέλλα: «Εύχομαι να μπορέσει να ξυπνήσει από αυτόν τον...

Ο Αντώνης Ρέμος και η Μαρινέλλα έχουν συνεργαστεί πολλές...

Ο άλλος Σωκράτης Φάμελλος

Ενα ενδιαφέρον και σπάνιο φωτογραφικό ενσταντανέ από καλοκαιρινές τους...

Το «μαύρο κουτί» της κονσόλας τηλεδιοίκησης «καίει» τον προφυλακισμένο σταθμάρχη

Άφησε τα τρένα στην τύχη τους

Το «μαύρο κουτί» της κονσόλας τοπικής τηλεδιοίκησης του σταθμαρχείου Λάρισας «καίει» τον 59χρονο σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, που έχει προφυλακιστεί για τις εγκληματικές του ευθύνες που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Έγγραφο που αποτυπώνει τις καταγραφές της κονσόλας ανατρέπει βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί στην απολογία του πως δεν γνώριζε να χρησιμοποιεί την αυτόματη χάραξη πορείας των τρένων.

Το έγγραφο, που βασίζεται στο «μαύρο κουτί», δηλαδή στις καταγραφές κινήσεων στην κονσόλα τοπικής τηλεδιοίκησης, δείχνει πως ο σταθμάρχης είχε χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες το σύστημα αυτόματης χάραξης πορείας των τρένων, αν και το μοιραίο βράδυ άφησε τις αμαξοστοιχίες στην τύχη τους. Σύμφωνα με τις καταγραφές, στις τέσσερις προηγούμενες νυχτερινές βάρδιες ο 59χρονος είχε χρησιμοποιήσει την κονσόλα τοπικής τηλεδιοίκησης, και μάλιστα είχε προχωρήσει σε αυτόματη χάραξη των πορειών των τρένων.

Οπως έδειξε το «μαύρο κουτί» του πίνακα τοπικής τηλεδιοίκησης, το βράδυ της 24ης προς 25η Φεβρουαρίου είχε κάνει 13 κινήσεις μέσω της κονσόλας, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούσαν αυτόματη χάραξη πορείας των τρένων. Μάλιστα χρειάστηκαν μόλις 12 έως 39 δευτερόλεπτα για να γίνει η αυτόματη χάραξη.

Το ίδιο έγινε και στην επόμενη νυχτερινή του βάρδια, 25 προς 26 Φεβρουαρίου, όταν έκανε 18 χρήσεις της κονσόλας, και στις 26 προς 27 Φεβρουαρίου, με 23 χρήσεις της κονσόλας τοπικής τηλεδιοίκησης, εκ των οποίων πέντε αφορούσαν αυτόματη χάραξη. Ομως το μοιραίο βράδυ ο άπειρος σταθμάρχης δεν έκανε καμία κίνηση μέσω της κονσόλας της τοπικής τηλεδιοίκησης Λάρισας. Η τελευταία είχε γίνει στις 22.12, από τον προηγούμενο έμπειρο σταθμάρχη της απογευματινής βάρδιας.

Οταν εκείνος έφυγε από το σταθμαρχείο νωρίτερα από το ωράριό του, καθώς η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ, ο άπειρος συνάδελφός του δεν έκανε καμία κίνηση μέσω της κονσόλας, στέλνοντας στον θάνατο τους 57 επιβαίνοντες στις δύο αμαξοστοιχίες… Η επόμενη καταγραφή του «μαύρου κουτιού» της κονσόλας τοπικής τηλεδιοίκησης είναι στη 1.39 τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, όταν ήταν ήδη αργά…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χειροπέδες στον γιο του Ανδρέα Λοβέρδου

Τον... μάτιασαν τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς λίγα 24ωρα μετά τη... συστράτευσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνελήφθη

Κυβερνητικός έκανε… Ψυχικό σε λιώμα τηλεστάρ

Τηλεαστέρας, «κριτής» των πάντων, συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής...

Πρόωρο «ψαλίδι» στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου;

Φυλλορροεί η Τατιάνα Στεφανίδου! Σε δύσκολα μονοπάτια μπαίνει η Τατιάνα...

Μοναχική «γοργόνα» η Δήμητρα Παπανδρέου – Φωτογραφίες από την παραλία

Οι εποχές αλλάζουν, άνθρωποι φεύγουν, ακίνητα αλλάζουν χέρια και...

Πένθος για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη – Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης περνάει δύσκολες ώρες καθώς έχασε

Συγκινημένη η Αγάπη Πολίτη στον γάμο του γιου της, Παύλου Βαρδινογιάννη

Φανερά συγκινημένη ήταν η Αγάπη Πολίτη στον γάμο του γιου της, Παύλου Βαρδινογιάννη με την Κατερίνα Μπιρμπίλη.