Το «Μαζί για το Παιδί» τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής

Βράβευσε για το έργο τους, τον Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο και τον Δημήτρη Κοντοπίδη και τίμησε όσους υποστηρίζουν τις δράσεις του «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε την 8η τελετή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ένα κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022 και Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ «HUMANE». Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» απένειμε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.

(αριστερά προς δεξιά) Σωτήρης Τσιόδρας, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μαρία Κινικλή σύζυγος εκλιπόντα Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου, Νικόλαος Καρατόλιος, Πρόεδρος «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Η κυρία Μαρία Κινικλή παρέλαβε το βραβείο για τον εκλιπόντα σύζυγο της, Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο, για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του και ο κύριος Δημήτρης Κοντοπίδης συγκίνησε το κοινό με την προσωπική του ιστορία.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», Δημήτρης Κοντοπίδης, Σωτήρης Τσιόδρας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε εθελοντές,  χορηγούς, υποστηρικτές, εταιρείες και ιδιώτες που ο καθένας έχει αγκαλιάσει το έργο του «Μαζί για το Παιδί» τα τρία τελευταία χρόνια.

(αριστερά προς δεξιά) Χρήστος Μπαρτσόκας, Επίτιμος Πρόεδρος «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος «Μαζί για το Παιδί», Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, κατά τον χαιρετισμό της: «Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον τομέα της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία γεμάτη αμφιβολίες και ερωτηματικά. Είμαστε σήμερα εδώ για να ξεφύγουμε από το γκρίζο σύννεφο της αμφισβήτησης και της καχυποψίας και να προβάλουμε την όμορφη πλευρά της πατρίδας μας, αυτής που είναι γεμάτη αλληλεγγύη, πρόοδο, διαφάνεια, καλοσύνη και εμπιστοσύνη. Απόψε αναδεικνύουμε το έργο δύο ανθρώπων που με το έργο τους και την κοινωνική τους προσφορά επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν θετικά τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Παράλληλα, ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τις δράσεις και τις προσπάθειες μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών που αγκαλιάζουμε.»

Οι εθελοντές του «Μαζί για το Παιδί»

Το έργο των βραβευμένων

Με το βραβείο «Έργο Ζωής» τιμήθηκε ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022. Άφησε στους συνεργάτες και συνεχιστές του έργου του «κληροδότημα» να συνεχίσουν να φροντίζουν παιδιά και νέους που έχουν υποστεί κακοποίηση, να προασπίζουν τα δικαιώματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επουλωθούν οι πληγές των τραυμάτων τους προσφέροντας την ευκαιρία να ονειρευτούν και να χτίσουν το μέλλον τους.

Δούκισσα Νομικού, Πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί» και παρουσιάστρια της εκδήλωσης

Με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε  ο Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ «HUMANE» Αντιπρόεδρος «Ένωσης Ασθενών Ελλάδος» και πρόεδρος του «European Lung Foundation». Ως πάσχων από κυστική ίνωση έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αλλαγή του χάρτη της συγκεκριμένης πάθησης στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, έχει ενεργή συμμετοχή στην χάραξη πολιτικής Υγείας, ως εκπρόσωπος των ασθενών συμμετέχοντας σε διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις που αφορούν την κυστική ίνωση, αναπνευστικά νοσήματα και σπάνιες παθήσεις.

Άποψη της αίθουσας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Χορηγοί, εθελοντές, πρεσβευτές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ τιμήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί»

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές, ιδιώτες, εθελοντές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν το έργο του «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Την τελετή των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων παρουσίασε η πρέσβειρα του «Μαζί για το Παιδί» Δούκισσα Νομικού.

Ευχαριστούμε πολύ τους:

Protasis, Χορηγό της Εκδήλωσης

PwC Ελλάδας Υποστηρικτής της Εκδήλωσης

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Υποστηρικτής της Εκδήλωσης

Pro Events, για την οπτικο-ακουστική υποστήριξη της Εκδήλωσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Νίκος Συρίγος κατά Πασχάλη: «Είναι ντροπή αυτά που λέει»

Με έντονο τρόπο σχολίασε ο Νίκος Συρίγος στην εκπομπή...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.