Η σύντομη διαδρομή του Καρόλου προς τον θρόνο

Σιρκουί στέψης

Οποιος προλάβει θα δει από κοντά τον βασιλιά Κάρολο μετά την επίσημη στέψη του, καθώς, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η διαδρομή από το Αβαείο του Ουεστμίνστερ στο ανάκτορο θα είναι το ένα τέταρτο της απόστασης που διήνυσε η μητέρα του.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Το πρωί στις 6 Μαΐου ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα ανέβουν σε χρυσή άμαξα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η οποία θα διανύσει τη λεωφόρο Μολ. Αφού περάσουν από την Αψίδα του Ναυαρχείου, στην πλατεία Τραφάλγκαρ, θα στρίψουν στην οδό Γουάιτχολ. Μόλις φτάσουν στην πλατεία του Κοινοβουλίου, θα στρίψουν στον δρόμο που θα τους φέρει στην είσοδο του Αβαείου του Ουεστμίνστερ. Σε όλη τη διαδρομή, που, σύμφωνα με τη «The Sun», υπολογίζεται σε 2 χιλιόμετρα-570 μέτρα λιγότερα από τη διαδρομή που έκανε προς τη στέψη της το 1953 η Ελισάβετ-, θα βρίσκονται όσοι θέλουν να δουν το βασιλικό ζευγάρι από κοντά.

Αθέατος πόλεμος

Μια δεύτερη ευκαιρία να τους δουν μετά τη στέψη τους θα έχουν οι ίδιοι θεατές, καθώς το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ αποφάσισε «για πρακτικούς λόγους» να ακολουθήσει ακριβώς την αντίθετη διαδρομή για να επιστρέψουν στο παλάτι. Αντίθετα, πριν από 70 χρόνια η Ελισάβετ είχε κάνει 8 χιλιόμετρα μέσα στο Λονδίνο με την κορόνα στο κεφάλι της.

Απο το παλατι του μπακιγχαμ πανω σε χρυση αμαξα μαζι με την καμιλα εως το Αβαείο του Ουεστμίνστερ

Την ώρα που το παλάτι έφερνε στο προσκήνιο τη διαδρομή για τη στέψη του νέου βασιλιά, στο παρασκήνιο μαινόταν ο αθέατος πόλεμος της βασιλικής οικογένειας. Το νέο «χτύπημα» ήρθε από το βιβλίο «Our King» του Ρόμπερτ Τζόνσον, που αποκαλύπτει ότι συζητήθηκε «στο ανώτερο επίπεδο» της οικογένειας το ξήλωμα του τίτλου του δούκα από τον Χάρι. Βέτο έβαλε ο Κάρολος, όμως, όπως αναφέρει η «Daily Mail», άλλα κορυφαία μέλη της οικογένειας το επιθυμούσαν διακαώς, θέτοντας το ερώτημα αν το βιβλίο «φωτογραφίζει» τον Γουίλιαμ και την Κέιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Πέτρος Κωστόπουλος: Συγκινήθηκε όταν είδε το πατρικό του – «Έφυγα 16 χρονών»

Μια συγκινητική έκπληξη περίμενε τον Πέτρο Κωστόπουλο το μεσημέρι...

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Η εστεμμένη μαστροπός της Μυκόνου – Ρεπορτάζ «φωτιά» για το κύκλωμα με τα «goal girls»

Μια εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία στο παρελθόν είχε χαράξει...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το βραδινό look με δαντελένιο κορμάκι στο πλευρό του Θέμη Σοφού

Με μια εμφάνιση που ισορροπεί ανάμεσα στο κομψό και...