Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ατύχημα για τον Άκη Πετρετζίκη – Έπεσε από άλογο σε γυρίσματα και...

Ο Άκης Πετρετζίκης είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της εκπομπής του. Ο σεφ ενώ βρισκόταν πάνω στο άλογο εκείνο αιφνιδίασε και τον πέταξε κάτω τραυματίζοντάς τον. Ο ίδιος πόσταρε βίντεο με το ατύχημα και έγραψε δυο λόγια.

Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι: «Μετά από πολυήμερη νοσηλεία επέστρεψα, επιτέλους στην...

Η Σία Κοσιώνη εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σπίτι...

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Πάρτι έκπληξη για τα 92α του γενέθλια

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βγήκε για φαγητό με τη σύντροφό του, Τζένη Οικονόμου για να γιορτάσουν τα 92α γενέθλιά του και εκεί τον περίμενε μία έκπληξη.

Ο Άρης Μουγκοπέτρος παίζει ξανά κλαρίνο μετά τον ακρωτηριασμό των δαχτύλων του

Ο Άρης Μουγκοπέτρος μετά το ατύχημα που είχε και του στοίχισε κάποια δάχτυλα από το ένα του χέρι έκανε επέμβαση και έβαλε πρόσθετα μέλη.

Γονείς βλέπουν το πέντε μηνών αγοράκι τους, που διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά, να μην μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα

«Εξόριστο» βρέφος στην Πόλη

Με τον χειρότερο τρόπο αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, αφού σε ρόλο «ντίλερ» συμφερόντων αφήνει στο έλεος του Θεού ασθενείς, ακόμη κι αν πρόκειται για νεογέννητα μωρά, με συνέπειες καθοριστικές για τη ζωή τους.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Ο Φώτης Δήμου και η σύζυγός του Βέρα Μυστρίδου αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού το μωρό τους παραμένει «εξόριστο» στην Κωνσταντινούπολη, επειδή κανένα νοσοκομείο της χώρας μας δεν το δέχεται. Ολα άρχισαν για εκείνους πριν από πέντε μήνες, όταν ήρθε στη ζωή το αγοράκι τους. Την ευτυχία του ζευγαριού σύντομα επισκίασε το πρόβλημα υγείας του νεογέννητου, αφού διαγνώστηκε με προβλήματα στην καρδιά.

«Γέννησα στο Ιπποκράτειο, αλλά λίγες ημέρες μετά το αγοράκι μας διασωληνώθηκε στο Παίδων “Αγία Σοφία”. Διαγνώστηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και νοσηλεύτηκε για 4,5 μήνες. Μας ενημέρωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί, όμως δεν το αναλάμβανε κανείς» είπε αποκλειστικά στην «Espresso» η μητέρα και συνέχισε:

«Μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό να κάνει το παιδί την επέμβαση και όταν υπογράψαμε, τελικά δεν το αναλάμβαναν. Δεν είχαν το απαραίτητο μηχάνημα, είπαν. Δηλαδή δεν διαπίστωσαν νωρίτερα ότι δεν έχουν τον εξοπλισμό για ένα τόσο σημαντικό χειρουργείο;

Φοβούνταν όλοι να την κάνουν. Μας έβρισκαν δικαιολογίες και μας έκλειναν την πόρτα. Γνωρίσαμε έναν εξαιρετικό καθηγητή, που πήρε την απόφαση να μας αναλάβει. Μάλιστα, είχαμε καθυστερήσει τόσο, που το παιδί έπαθε δύο φορές ανακοπή. Ωστόσο, ακόμη και τότε τα νοσοκομεία δεν δέχονταν να μπει μέσα ο ιδιωτικός γιατρός και να χειρουργήσει το παιδί, με δική του ευθύνη. Και έτσι βρεθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη, μην έχοντας άλλη επιλογή».

Οπως εξήγησε η ίδια, έπρεπε να συγκεντρωθούν 49.000 ευρώ και για τον λόγο αυτό ζήτησαν τη βοήθεια του οργανισμού «Πράξη Αγάπης». Ετσι, στις 2 Απριλίου το αγοράκι μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Κωνσταντινούπολη και δύο ημέρες αργότερα υποβλήθηκε στην επέμβαση, η οποία πήγε ανέλπιστα καλά.

«Ο γιατρός μάς διαβεβαιώνει πως μπορούμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα, αλλά δεν μας δέχεται κανένα νοσοκομείο. Το Παίδων βρίσκει δικαιολογίες ότι δεν έχει διαθέσιμες κλίνες και πως μία και μοναδική που παραμένει κενή είναι για έκτακτα περιστατικά. Το Ωνάσειο είπε πως δεν μας αναλαμβάνει. Είμαι σίγουρη ότι φοβούνται» επεσήμανε η γυναίκα και κατέληξε λέγοντας:

«Το θέμα είναι ότι σήμερα λήγει το “πακέτο” που μας έχει εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ και τυπικά πρέπει να γίνει η αεροδιακομιδή μέχρι το μεσημέρι. Διαφορετικά από σήμερα το βράδυ θα πρέπει να καταβάλλουμε 2.500 ευρώ για κάθε 24ωρο που περνά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν το δέχονται. Δεν έχουμε λάβει κανένα επίσημο έγγραφο. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και χρειάζεται να νοσηλευτεί για 2-3 βδομάδες μέχρι να αποσωληνωθεί και να μάθει να τρώει. Ο σύζυγός μου είναι στην Κατερίνη με το άλλο μας παιδί, ένα κοριτσάκι 11 ετών, κι εγώ εδώ. Εχουμε εγκλωβιστεί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι ένα Ελληνόπουλο που το έχουν αφήσει στην τύχη του σε μια ξένη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το πένθος του χωρισμού»

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».