Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Εξάρθρωσαν κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν πέντε αστυνομικοί

Πώς ο 50χρονος εγκέφαλος και οι συνεργοί του άρπαξαν 2.600.000 € από γνωστούς επιχειρηματίες

Δικογραφία 2.500 σελίδων «καίει» το κύκλωμα εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε επίορκοι αστυνομικοί και περιγράφει απόπειρες ανθρωποκτονιών, απάτες, εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς και σωματικές βλάβες, εμπόριο όπλων, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με θύματα 90 πολίτες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί γνωστοί επιχειρηματίες του Πειραιά.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Η έρευνα από τη Δίωξη Εκβιαστών διήρκεσε σχεδόν δύο έτη και διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα, καθώς μεταξύ των εμπλεκομένων είχε διαπιστωθεί ότι δρούσαν επίορκοι εν ενεργεία συνάδελφοί τους. Ετσι, έως την ολοκλήρωση της έρευνας και την αποστολή της δικογραφίας στις εισαγγελικές Αρχές δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό.

Συνολικά 67 είναι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και πέντε αστυνομικοί εν ενεργεία, εκ των οποίων τρεις μεταξύ τους έχουν συγγενικούς δεσμούς, καθώς περιλαμβάνονται και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντός τους. Αρκετοί δηλώνουν άεργοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, όλοι όμως θεωρούνται από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ότι ανήκουν στο τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε με πρακτικές της σικελικής Μαφίας.

astynomia-peripoliko

Αναφορικά με τους αστυνομικούς, οι τέσσερις υπηρετούν σε υπηρεσίες ελέγχων στους δρόμους κι ένας σε υπηρεσία του Αρχηγείου, με πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ., γι’ αυτό και τηρήθηκε πρωτόκολλο απόλυτης μυστικότητας κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ότι είναι 50χρονος από τον Πειραιά, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει για απάτες, ενώ ως συνεργοί του έχουν ταυτοποιηθεί άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσέγγιζαν τα θύματά τους –κυρίως επιχειρηματίες– και υπόσχονταν «υπερκερδοφόρες» δανειοδοτήσεις για όσους έπαιζαν σε καζίνο, έταζαν συμφέρουσες επενδύσεις σε χρυσό και αγοραπωλησία τιμαλφών ή επικαλούνταν ότι έχουν «υψηλές προσβάσεις» που θα εξασφάλιζαν ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Αφού έπειθαν τους επιχειρηματίες να τους δώσουν χρήματα, στη συνέχεια, όταν τα θύματα ζητούσαν πίσω τα χρηματικά ποσά, οι «σκληροί» του κυκλώματος απειλούσαν ότι «θα τους βλάψουν». Αλλωστε, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εκβιαστές διατηρούσαν στενή «συνεργασία» με ομάδα μπράβων του Πειραιά. Η ζημιά των θυμάτων υπολογίζεται αθροιστικά σε 2.600.000 ευρώ, ενώ ανάμεσά τους είναι εργολάβος στις Κυκλάδες, γνωστός έμπορος υποδημάτων και έμποροι καυσίμων.

astynomia 1

Το κύκλωμα «ξέπλενε» το χρήμα στο παράνομο στοίχημα στο διαδίκτυο. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, επίσης, ένορκες καταθέσεις των θυμάτων και αμέτρητες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός από τις νόμιμες παρακολουθήσεις.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, ως υπόθεση εξάρθρωσης της δραστηριότητας, μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις επιπέδου Μαφίας, με διακλαδώσεις και διακριτή διαστρωμάτωση, τα μέλη των οποίων έχουν διαπράξει βαρύτατα κακουργήματα. Πλέον αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...