Η Ρεάλ πρωταθλήτρια Ευρώπης στον δραματικό τελικό (78-79) με τους «ερυθρολεύκους»

Χαρακίρι από Ολυμπιακό στο Κάουνας!

Χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό… Κρίμα κι άδικο για τους «ερυθρολεύκους» που έφτασαν τόσο κοντά στο τρόπαιο και το έχασαν από τη Ρεάλ (78-79) μέσα από τα χέρια τους, στο δραματικό φινάλε στον τελικό του Κάουνας. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η «βασίλισσα» ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στο τέλος και με κρίσιμα καλάθια από Ροντρίγκεθ και Γιουλ (οι μόνοι 2 πόντοι του) έφτασε στο 11ο τρόπαιό της. Μοιραίος στο φινάλε ο Σλούκας με άστοχο δίποντο, συγκλονιστικοί οι Κάνααν και Βεζένκοφ, αλλά το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε την όλη προσπάθεια.

  • Από τον Θοδωρή Λιναρδο

Με πρωταγωνιστή τον Κάνααν ο Ολυμπιακός έτρεξε ως το 19-10 στο 17΄, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις και τα δόντια του απέναντι στους Μαδριλένους. Ο εορτάζων αρχηγός Κώστας Παπανικολάου και ο Βεζένκοφ έφεραν τον Ολυμπιακό στο 24-12 και τους 8.000 φίλους των Πειραιωτών… σε ντελίριο ενθουσιασμού. Με 9-0 σερί και διά χειρός Ροντρίγκεθ η Ρεάλ πλησίασε (24-21). Οι Ισπανοί προηγήθηκαν (29-31), με τον ΜακΚίσικ να απαντά άμεσα (32-31) και τον Κοζέρ να διαμορφώνει το 32-34. Το ντέρμπι ισορροπίας συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τους Βεζένκοφ και Χεζόνια «πρώτα βιολιά». Ο Κάνααν ήταν παράγοντας στην τιτανομαχία (25′, 57-52), δίνοντας αβαντάζ στον Ολυμπιακό.

Το πάνω χέρι

Το φινάλε της τρίτης περιόδου έδινε στον Ολυμπιακό το πάνω χέρι (63-59). Ο Βεζένκοφ εκτόξευσε τον Ολυμπιακό στο 68-61, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το μομέντουμ και την ψυχολογία με το μέρος τους. Η Ρεάλ έμενε μέσα στο ματς με τα σουτ του Κοζέρ, με τη μονομαχία γιγάντων να εξελίσσεται σε θρίλερ. Η επτάψυχη Ρεάλ δεν παραδινόταν, ο Ροντρίγκεθ την κράτησε όρθια, με τον Γιουλ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (78-79) σε μια φάση που επέλεξε ο Μπαρτζώκας η ομάδα του να αμυνθεί, ενώ στην τελευταία επίθεση αστόχησε ο Σλούκας.

Δεκάλεπτα: 24-17, 45-45, 63-59, 78-79.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Κάνααν 21 (5), Λαρεντζάκης, Φαλ, Σλούκας 6 (1), Βεζένκοφ 29 (2), Παπανικολάου 6 (2), Μπολομπόι 2, Μπλακ, ΜακΚίσικ 14 (2).

ΡΕΑΛ (Τσους Ματέο): Γκος 9 (1), Κοζέρ 11 (3), Ράντολφ 3 (1), Φερνάντεθ 3, Χάνγκα 2, Χεζόνια 12 (2), Ροντρίγκεθ 15 (2), Ταβάρες 13, Γιουλ 2, Εντιαγιέ 3 (1), Μούσα 6 (2).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Θανάσης Ζεκεντές: O δήμαρχος Λοκρών που τιμά την Αλίκη εκπέμπει SOS για το αύριο της ελληνικής υπαίθρου

«Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει ζωτικά και υπαρξιακά προβλήματα. Εχουν...

«Θα βγει έξω και θα ξανασκοτώσει»

Ανατροπή στη δίκη των Σπετσών! Τα ισόβια στον δράστη...

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις «βόμβα» της Espresso για το ξενοδοχείο «φάντασμα» στην Αλθέα!

Τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ της «Espresso» για το ξενοδοχείο-φάντασμα στην...