Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη

Γιατί;

Ο άδικος θάνατος της 19χρονης εγκύου στην «ακριτική» Νέα Μάκρη προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς οι συγγενείς της αποδίδουν την τραγική της κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, θα ερευνηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, εφόσον υπάρχουν, για την έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης Ελενας από τη Νέα Μάκρη στο Κέντρο Υγείας. Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής (1η ΥΠΕ) προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Το υπουργείο Υγείας, με τη σειρά του, διερευνά τις συνθήκες διακομιδής των θανατηφόρων περιστατικών σε Κω και Νέα Μάκρη. Του τραγικού θανάτου της 63χρονης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στην καρότσα αγροτικού κατά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο της Κω της τραγικής κατάληξης της 19χρονης εγκύου στην Νέα Μάκρη, η οποία σε λίγες μέρες έμπαινε στον ένατο μήνα. Τα δύο τραγικά συμβάντα προκάλεσαν την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας Αναστασίας Κοτανίδου και, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, ενώ παράλληλα αναμένουν και τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν περίπου 40 ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Το πρωί της Τρίτης η 19χρονη φαίνεται πως εξέφρασε παράπονα στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Καθώς το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο, οι συγγενείς της καλούσαν από το πρωί το ΕΚΑΒ για να σταλεί ασθενοφόρο και να την παραλάβει, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σκάι.

Οι συγγενείς αναφέρουν πως όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και εκτιμούν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Παράλληλα, διερωτώνται γιατί εφόσον διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της ήταν τόσο κρίσιμη, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και όχι σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρώτη κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ για το συμβάν στη Νέα Μάκρη με την έγκυο ήταν στις 10.24 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, φαίνεται πως το συμβάν δηλώθηκε από τους αρμοδίους ως περιστατικό «καταβολής δυνάμεων» και δεν κρίθηκε ως επείγον. Ακολούθησε δεύτερη κλήση, μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφτασε 20 λεπτά αργότερα.

Όπως καταγγέλλουν συγγενείς της, δεν πήραν μόνο ένα τηλέφωνο, αλλά δεκάδες. «Το τελευταίο τηλέφωνο ήταν στις 13.14. Αργησε το ασθενοφόρο να έρθει. Ηρθε 13.30. Τη φέρανε εδώ (σ.σ.: στο Κέντρο Υγείας) με παλμούς, όχι νεκρή. Μάλλον στα τελευταία της, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε και ακριβώς» επιμένουν οι συγγενείς της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...