Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος κατηγορεί τη Χριστίνα για τον φόνο της Κατρίν

Ο Παύλος ετοιμάζει το πιο ύπουλο χτύπημα λέγοντας στον Νικηφόρο ότι η Χριστίνα σκότωσε την Κατρίν, και ο ίδιος απλώς της έδωσε άλλοθι στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».

Επιστολή στον Μηταράκη από κατοίκους στα Αναφιώτικα για την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών

Δεν έχει καθόλου Πλάκα

Στο έλεος των κακοποιών και των πορτοφολάδων, που επιστρατεύουν μέχρι και drones προκειμένου να παρακολουθούν τα επίδοξα θύματά τους, βρίσκεται η Πλάκα, η πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας, με τους κατοίκους να ζουν με τον φόβο και τον τρόμο.

Οπως εξηγούν, η εγκληματικότητα έχει «εκτοξευτεί» σε πρωτοφανές επίπεδο, ενώ οι κλοπές, που έχουν μετατραπεί πια σε καθημερινό φαινόμενο, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τους τουρίστες που θέλουν να μείνουν ή να επισκεφθούν τα γραφικά σοκάκια.

Φανερά αγανακτισμένοι και συνάμα παραγκωνισμένοι, οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, ο οποίος, σε συναντήσεις του με αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, αναφέρθηκε μεν στην εγκληματικότητα, αλλά για συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και χωρίς εν τέλει να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της Πλάκας απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, με κοινοποίηση στους Κώστα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Γιώργο Φλωρίδη, τονίζοντας ότι στην Πλάκα και στα Αναφιώτικα δρουν συμμορίες και πορτοφολάδες, ενώ γίνονται μπαράζ διαρρήξεων, στο πλαίσιο των οποίων οι επιτήδειοι επιστρατεύουν μέχρι και drones προκειμένου να παρακολουθούν τα σπίτια και τις αυλές!

«Σας γράφουμε ως απλοί πολίτες με την ελπίδα να εισακουστούμε. Είμαστε κάτοικοι των Αναφιώτικων και των παρυφών τους. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα φέτος, υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή μας. Παρόλο που αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα, θέλουμε να εστιάσουμε σε αυτό μόνο. Από το καλοκαίρι του 2022 αλλά ειδικά από το Πάσχα 2023 υπάρχουν σπείρες ληστών που δρουν πολύ οργανωμένα στη γειτονιά μας και κλέβουν σπίτια, αυτοκίνητα και περαστικούς. Οι πορτοφολάδες κλέβουν τους χιλιάδες τουρίστες (και όχι μόνο) που περνάνε από τα Αναφιώτικα. Κάθε μέρα έχουμε πολλαπλά περιστατικά, συνδράμουμε ανελλιπώς σε πανικοβλημένους ανθρώπους που έχουν χάσει ταυτότητες, διαβατήρια, κάρτες, κινητά κ.λπ. Τα ερείπια είναι γεμάτα πεταμένα πορτοφόλια» αναφέρουν στην επιστολή και συνεχίζουν:

«Οι σπείρες ληστών που δρουν στη γειτονιά μας και εισβάλλουν στα σπίτια είναι πολύ καλά οργανωμένες. Κρύβουν σκάλες, σκοινιά και λοστούς (που βρίσκουμε ενίοτε) για να κάνουν διαρρήξεις. Παρακολουθούν τους κατοίκους και τους ένοικους βραχυχρόνιας μίσθωσης και μόλις βρουν ευκαιρία μπαίνουν και κλέβουν. Κάποιες φορές έχει συμβεί να είναι και κάποιος μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα. Από το Πάσχα του ’23, μόνο σε τέσσερις μικρούς δρόμους, Αναφιώτικα, Στράτωνος, Επιχάρμου και Ραγκαβά, έχουν γίνει πάνω από 15 διαρρήξεις. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα. Ζούμε πολλά χρόνια σε αυτή τη γειτονιά και ποτέ δεν έχουμε αισθανθεί τέτοιο τρόμο και ανασφάλεια».

Στέλνουν και drones

Όπως εξηγούν οι κάτοικοι, έχουν αποταθεί στο Α.Τ. Ακροπόλεως και στον Δήμο Αθηναίων πολλές φορές. «Εχουμε δώσει περιγραφές αυτών των ανθρώπων (γιατί κυκλοφορούν και μέρα) και φωτογραφίζουν συνέχεια τα σπίτια μας. Ενίοτε στέλνουν και drones για ανίχνευση και ο λόγος που ξέρουμε ότι είναι για αυτόν τον σκοπό είναι ότι μπαίνουν μέσα στις αυλές πολύ χαμηλά» τονίζουν και προσθέτουν:

«Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο, απλά να επισημάνουμε τα εξής: Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το υπουργείο Τουρισμού. Αυτή είναι η εικόνα μας. Η Πλάκα είναι πλέον γνωστή σαν μία πολύ επικίνδυνη περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη και εύρεση λύσης. Μία περιπολία δεν αρκεί. Οι νέες οικογένειες σκέφτονται να φύγουν, αν δεν έχουν φύγει ήδη. Η Πλάκα έχει υποβαθμιστεί και δεν είναι πλέον πόλος έλξης για νέους κατοίκους. Δεν ζητάμε θαύματα. Ζητάμε να κάνετε αυτό που είναι απλό και πρακτικό, να προστατέψετε εμάς και τους επισκέπτες μας, την εικόνα της χώρας μας, γιατί η πραγματική Οικονομία της Ελλάδας είναι η διασφάλιση των θησαυρών της – ένας εκ των οποίων είναι η Πλάκα και τα Αναφιώτικα».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα