Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Επιστολή στον Μηταράκη από κατοίκους στα Αναφιώτικα για την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών

Δεν έχει καθόλου Πλάκα

Στο έλεος των κακοποιών και των πορτοφολάδων, που επιστρατεύουν μέχρι και drones προκειμένου να παρακολουθούν τα επίδοξα θύματά τους, βρίσκεται η Πλάκα, η πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας, με τους κατοίκους να ζουν με τον φόβο και τον τρόμο.

Οπως εξηγούν, η εγκληματικότητα έχει «εκτοξευτεί» σε πρωτοφανές επίπεδο, ενώ οι κλοπές, που έχουν μετατραπεί πια σε καθημερινό φαινόμενο, αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τους τουρίστες που θέλουν να μείνουν ή να επισκεφθούν τα γραφικά σοκάκια.

Φανερά αγανακτισμένοι και συνάμα παραγκωνισμένοι, οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, ο οποίος, σε συναντήσεις του με αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, αναφέρθηκε μεν στην εγκληματικότητα, αλλά για συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και χωρίς εν τέλει να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της Πλάκας απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, με κοινοποίηση στους Κώστα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Γιώργο Φλωρίδη, τονίζοντας ότι στην Πλάκα και στα Αναφιώτικα δρουν συμμορίες και πορτοφολάδες, ενώ γίνονται μπαράζ διαρρήξεων, στο πλαίσιο των οποίων οι επιτήδειοι επιστρατεύουν μέχρι και drones προκειμένου να παρακολουθούν τα σπίτια και τις αυλές!

«Σας γράφουμε ως απλοί πολίτες με την ελπίδα να εισακουστούμε. Είμαστε κάτοικοι των Αναφιώτικων και των παρυφών τους. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα φέτος, υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή μας. Παρόλο που αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα, θέλουμε να εστιάσουμε σε αυτό μόνο. Από το καλοκαίρι του 2022 αλλά ειδικά από το Πάσχα 2023 υπάρχουν σπείρες ληστών που δρουν πολύ οργανωμένα στη γειτονιά μας και κλέβουν σπίτια, αυτοκίνητα και περαστικούς. Οι πορτοφολάδες κλέβουν τους χιλιάδες τουρίστες (και όχι μόνο) που περνάνε από τα Αναφιώτικα. Κάθε μέρα έχουμε πολλαπλά περιστατικά, συνδράμουμε ανελλιπώς σε πανικοβλημένους ανθρώπους που έχουν χάσει ταυτότητες, διαβατήρια, κάρτες, κινητά κ.λπ. Τα ερείπια είναι γεμάτα πεταμένα πορτοφόλια» αναφέρουν στην επιστολή και συνεχίζουν:

«Οι σπείρες ληστών που δρουν στη γειτονιά μας και εισβάλλουν στα σπίτια είναι πολύ καλά οργανωμένες. Κρύβουν σκάλες, σκοινιά και λοστούς (που βρίσκουμε ενίοτε) για να κάνουν διαρρήξεις. Παρακολουθούν τους κατοίκους και τους ένοικους βραχυχρόνιας μίσθωσης και μόλις βρουν ευκαιρία μπαίνουν και κλέβουν. Κάποιες φορές έχει συμβεί να είναι και κάποιος μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα. Από το Πάσχα του ’23, μόνο σε τέσσερις μικρούς δρόμους, Αναφιώτικα, Στράτωνος, Επιχάρμου και Ραγκαβά, έχουν γίνει πάνω από 15 διαρρήξεις. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα. Ζούμε πολλά χρόνια σε αυτή τη γειτονιά και ποτέ δεν έχουμε αισθανθεί τέτοιο τρόμο και ανασφάλεια».

Στέλνουν και drones

Όπως εξηγούν οι κάτοικοι, έχουν αποταθεί στο Α.Τ. Ακροπόλεως και στον Δήμο Αθηναίων πολλές φορές. «Εχουμε δώσει περιγραφές αυτών των ανθρώπων (γιατί κυκλοφορούν και μέρα) και φωτογραφίζουν συνέχεια τα σπίτια μας. Ενίοτε στέλνουν και drones για ανίχνευση και ο λόγος που ξέρουμε ότι είναι για αυτόν τον σκοπό είναι ότι μπαίνουν μέσα στις αυλές πολύ χαμηλά» τονίζουν και προσθέτουν:

«Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο, απλά να επισημάνουμε τα εξής: Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το υπουργείο Τουρισμού. Αυτή είναι η εικόνα μας. Η Πλάκα είναι πλέον γνωστή σαν μία πολύ επικίνδυνη περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη και εύρεση λύσης. Μία περιπολία δεν αρκεί. Οι νέες οικογένειες σκέφτονται να φύγουν, αν δεν έχουν φύγει ήδη. Η Πλάκα έχει υποβαθμιστεί και δεν είναι πλέον πόλος έλξης για νέους κατοίκους. Δεν ζητάμε θαύματα. Ζητάμε να κάνετε αυτό που είναι απλό και πρακτικό, να προστατέψετε εμάς και τους επισκέπτες μας, την εικόνα της χώρας μας, γιατί η πραγματική Οικονομία της Ελλάδας είναι η διασφάλιση των θησαυρών της – ένας εκ των οποίων είναι η Πλάκα και τα Αναφιώτικα».

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα