Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Κορύφωση του καύσωνα σήμερα και από αύριο πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

«Ψήσιμο» και μετά στον... αέρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα του καύσωνα, που έχει δημιουργήσει αποπνικτικές συνθήκες και σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα. Σταδιακά από αύριο θα υποχωρήσει, με τις θερμοκρασίες να επιστρέφουν έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες στα κανονικά επίπεδα.

Με βάση το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η σημερινή ημέρα θα σημειώσει ακραίες τιμές. Συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους 46 βαθμούς Κελσίου!

Ωστόσο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που στάθηκαν αιτία να χάσουν δύο άνθρωποι τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν, ξεκινώντας από τη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Μάλιστα, αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από αύριο, Πέμπτη, σε όλη τη χώρα, ενώ στη βορειοανατολική Ελλάδα προβλέπονται και μπουρίνια. Αναλυτικά, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σήμερα, Τετάρτη, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

Ειδικότερα, οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου, στη Θράκη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

«Μετά το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία η καιρική κατάσταση θα αλλάξει, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν πριν από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη νύχτα και στις Σποράδες» αναφέρει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικαιροποιήθηκε, και συμπληρώνει: «Αύριο, Πέμπτη, η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τουλάχιστον κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια)».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...