Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2025

Αυτοψία στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη που τυλίχθηκε στις φλόγες

Σε νέα, εξονυχιστική αυτοψία στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη, στην οδό Πατησίων, προχώρησαν χθες το πρωί πραγματογνώμονες

Παντρεύεται γνωστό ζευγάρι – Αυτή είναι η προαναγγελία γάμου

Καλοκαίρι χωρίς γάμους γίνεται, δε γίνεται! Η προαναγγελία του γάμου τους δημοσιεύτηκε και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ψυχές πεταμένες σε γκαράζ πλοίων

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποκάλυψη πως παιδιά με ειδικές ανάγκες και επιβάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ταξιδεύουν στα γκαράζ επιβατηγών-οχηματαγωγών

Σπάνια εμφάνιση τη Ναταλίας Λιονάκη – Η μοναχή Φεβρωνία στα εγκόσμια

Ταξίδι - αστραπή στην Κρήτη έκανε η μοναχή Φεβρωνία, που εθεάθη πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Το άγριο παρασκήνιο πίσω από το «ξήλωμα» Πατούλη και την υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια

Βαρύ ζεϊμπέκικο

Εικόνα σύμπνοιας, συνεργασίας και κοινού βηματισμού στα αυτοδιοικητικά προσπαθούν να περάσουν, από χθες το μεσημέρι, όλα τα στελέχη της Ν.Δ., είτε μέσω δηλώσεων είτε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επίσημη ανακοίνωση για στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής και την αποχώρηση Πατούλη.

Χαρδαλιάς

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο νυν περιφερειάρχης, ο οποίος, όπως λένε συνεργάτες του, προτίμησε να φύγει με ψηλά το κεφάλι και να δηλώσει στρατιώτης του κόμματος της Ν.Δ. και ότι θα στηρίξει την επιλογή Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η εικόνα στο προσκήνιο, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται στο παρασκήνιο και πώς τελικά φτάσαμε στην… οικειοθελή αποχώρηση Πατούλη. Ο Γιώργος Πατούλης και οι συνεργάτες του έζησαν ένα θρίλερ το βράδυ της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, περίπου στις τρεις, όταν τελείωσαν η σύσκεψη και τα απανωτά τηλεφωνήματα σε περιφερειακούς συμβούλους, σε υποψηφίους και σε φίλους. Το αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης ή, αν θέλετε, το συμπέρασμα ήταν ότι ο Γιώργος Πατούλης θα κατέβει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, ακόμη και χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ. Βέβαια, στον σχεδιασμό του επιτελείου του νυν περιφερειάρχη προβλεπόταν ακόμη μια κίνηση να τα βρει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από την οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.

Μητσοτάκης

Ετσι ξημέρωσε η νέα εβδομάδα, με μια διαρροή από την πλευρά Πατούλη ότι δεν κάνει πίσω. Τελικά η Ν.Δ. δεν έκανε το χατίρι στον Πατούλη και ανακοίνωσε τη στήριξη στον Χαρδαλιά. Ταυτόχρονα ήρθε και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και γραμματέα της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη ότι πρέπει ο νυν περιφερειάρχης να σεβαστεί τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος: «Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος».

Ενδεχόμενο διαγραφής

Αυτή η δήλωση από μόνη της ίσως να μην έβαζε τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας στον κ. Πατούλη αν δεν συνοδευόταν από το ενδεχόμενο διαγραφής Πατούλη, καθώς ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε, αλλά δεν απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση. Ενα από τα μεγάλα ερωτηματικά, αν θα προχωρούσε σε «αντάρτικο» ο νυν περιφερειάρχης, ήταν και η στάση των νυν περιφερειακών συμβούλων αλλά και όσων έχουν ανακοινώσει ότι θα κατέβουν.

Προφανώς όσοι είναι μέλη της Ν.Δ. θα έπρεπε να πάνε εναντίον του κόμματος, αν αποφάσιζε την ανεξάρτητη κάθοδο ο Πατούλης. Οσοι δεν ήταν μέλη της Ν.Δ. θα είχαν πρόβλημα αν τελικά, όπως και έγινε, έκανε πίσω. Λύση και στα δύο έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης: «Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα».

Πατούλης

Ολα ίδια, λοιπόν, εκτός από την αλλαγή στον επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος πλήρωσε είτε το βαρύ ζεϊμπέκικο που χόρεψε στο Ζάππειο την ημέρα που καιγόταν η Ελλάδα και θρηνούσαμε δύο νεκρούς πιλότους είτε ορισμένες άλλες επιλογές του, κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως η επίθεση στην κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις ή και οι σκληρές ανακοινώσεις της Περιφέρειας όταν είχε αποκλειστεί η Αθήνα από τα χιόνια.

Τίποτα από αυτά δεν αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης: «Ολα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μάλιστα, ως περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα “σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χώρισε η Μελίνα Νικολαϊδη – Τα μάζεψε κι έφυγε από το σπίτι του Φιντιρίκου

Μπορεί η Μελίνα Νικολαΐδη να ετοίμασε σε συνεργασία με...

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ: «Εχω κάνει σεξ με celebrities και των δύο φύλων»

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ έκανε coming out ως bisexual μέσω...

Κλαούντιο Κολντεμπέλα: Το διαζύγιο με τη Χριστίνα Παππά και η τωρινή εντυπωσιακή σύζυγός του

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα υπήρξε πέρα από σπουδαίος μπασκετμπολίστας, σύζυγος της Χριστίνας Παππά για χρόνια.

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Με αυτή την ηθοποιό υπήρξε παντρεμένος και απέκτησαν δύο παιδιά

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ένα παλάτι 4.000.000 ευρώ χωρίς λάμψη

Μπορεί για την Ελλάδα η σημερινή μέρα να είναι...

Γενέθλια για τον Βουτσά junior – Έγινε 9 χρονών!

Ο γιος του Κώστα Βουτσά, Φοίβος είχε τα γενέθλιά του.

Γιος γνωστής τραγουδίστριας απολαμβάνει τις βουτιές του

Τις διακοπές του φαίνεται να απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες ο γιος γνωστής τραγουδίστριας λίγο πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.
spot_img
spot_img