Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Βρήκαμε τον Γιάννη Λάτσιο να βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας

Ο Γιάννης Λάτσιος κομψά ντυμένος έκανε βόλτα στο κέντρο...

Η σόουμπιζ στη θεατρική αυλή της «Κυράς της Ρω»

Αποθέωση γνώρισε η «Κυρά της Ρω» στην πρεμιέρα της...

Τέλος η αυτοεξορία της Ελεν ΝτιΤζένερις

Η 68χρονη τηλεπαρουσιάστρια ξόδεψε 22.850.000 ευρώ για να αγοράσει έπαυλη στη γειτονιά των διασήμων, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Αποκαλύψεις στο «Να μ’αγαπάς»: Ο Άγγελος λέει στη Ζωή για τα συναισθήματά...

Πολλές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις της σειράς «Να μ’αγαπάς».

Εργοστάσιο παραγωγής βρεφών στα Χανιά!

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν εννέα άτομα του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Με «βιτρίνα» ένα νομιμοφανές κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, τα μέλη ενός πολυπλόκαμου κυκλώματος με «εγκέφαλο» έναν 73χρονο γυναικολόγο είχαν στήσει παράνομη «φάμπρικα» παραγωγής βρεφών, τα οποία προορίζονταν για άτεκνα ή για ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και για μοναχικούς άνδρες που δυσκολεύονταν να αποκτήσουν παιδιά και οι οποίοι πείθονταν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να γίνουν γονείς!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Για την πολύκροτη υπόθεση που εξιχνίασε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής εννέα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Χανίων για την άσκηση διώξεων για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, της εφαρμογής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της απάτης και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ως επικεφαλής του παράνομου… εργοστασίου παραγωγής βρεφών φέρεται ο 73χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της κλινικής γονιμότητας, ενώ κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται ότι είχαν ένας κλινικός εμβρυολόγος, τέσσερις γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκ των οποίων η μία είναι βιολόγος, ακόμα μία με καταγωγή από τη Ρουμανία και δύο γυναίκες από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, o 73χρονος γυναικολόγος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία των Χανίων, σε συνεργασία με εργαζομένους στο κέντρο που διηύθυνε, είχε στήσει «παραμάγαζο» διάθεσης και εμπορίας βρεφών, πουλώντας το κάθε παιδί από 70.000 ευρώ έως και 120.000 ευρώ! Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα των πελατών του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής περιλαμβάνονταν άτεκνα ή ομόφυλα ζευγάρια, καθώς επίσης μοναχικοί άνδρες που επιθυμούσαν να γίνουν γονείς και οι οποίοι δεν δίσταζαν, με την καθοδήγηση των συλληφθέντων, να συνάψουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης με γυναίκες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως παρένθετες μητέρες.

Αφότου εκείνες γεννούσαν τα παιδιά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα παρέδιδαν στους «αγοραστές γονείς» και προχωρούσε η διαδικασία λύσης του συμφώνου! Στη συνέχεια, μέσω πλαστών εγγράφων, οι κατηγορούμενοι νομιμοποιούσαν τα παιδιά, ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζαν τρεις «μεσίτριες» από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρουμανία, οι οποίες αναλάμβαναν να βρουν άπορες γυναίκες, κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, και, στη συνέχεια, να τις πείσουν να συνεργαστούν με το κύκλωμα αντί αμοιβής.

Περίθαλψη

Κατόπιν, η Ρουμάνα «μεσίτρια», η οποία εργαζόταν στην κλινική του 73χρονου γυναικολόγου, παραλάμβανε τις γυναίκες και, σε συνεργασία με άλλα μέλη της οργάνωσης, παρείχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φρόντιζαν για τη διατροφή και τη διαμονή τους σε μικρά καταλύματα (σ.σ.: υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 14 σπίτια για αυτόν τον σκοπό), ώσπου να γεννήσουν. Οταν, όμως, έφτανε η στιγμή να τις πληρώσουν για τις «υπηρεσίες» τους, «ξεχνούσαν» τις υποσχέσεις που τους είχαν δώσει και αρκούνταν να τους πληρώνουν από 300 ευρώ έως 600 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το είδος της εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., από τον Δεκέμβριο του 2022 καταγράφηκαν τουλάχιστον 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών!

Ο ρόλος της βιολόγου του κυκλώματος ήταν να παίρνει το γενετικό υλικό των γυναικών και, σε συνεργασία με τους γιατρούς, να τις καθιστά εγκύους. Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν 30 αλλοδαπές γυναίκες, δότριες ωαρίων ή έγκυοι με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, οι οποίες εξετάστηκαν παρουσία ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ.

Καθαρό κέρδος

Το παράνομο όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, με το 70% αυτών να αφορά καθαρό κέρδος, ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις το κόστος για να γίνει κάποιος γονιός άγγιζε και τα 120.000 ευρώ.

Ηταν τόσο μεγάλα τα κέρδη του κυκλώματος από την εγκληματική δραστηριότητα, που είχαν στηθεί ακόμα και offshore εταιρίες, οι οποίες διαχειρίζονταν τα χρήματα της οργάνωσης!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.