Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Διπλό ράπισμα στον άσωτο Χάρι από τον οργισμένο Κάρολο!

Αντιμέτωπος με την οργή του πληγωμένου πατέρα του ήρθε...

Οι πικάντικες ατάκες της Ντάνιελς στο δικαστήριο για τον έκφυλο Ντόναλντ Τραμπ

Οι λεπτομέρειες της Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική αίθουσα για...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο...

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο»...

Ο Μικρός Κεραμεικός παρουσιάζει το ολόφρεσκο «Spring Music Festival»

Με ένα νέο μουσικό φεστιβάλ θα κλείσει τη σεζόν...

Φωτιά στον Έβρο: Ξεπηδούν συνεχώς νέες διάσπαρτες εστίες φωτιάς

Συνεχίστηκε και χθες η καταστροφική επέλαση των φονικών πυρκαγιών στον Εβρο, όπου τα τελευταία 24ωρα το πύρινο θηρίο που έπιασε στον ύπνο τον κρατικό μηχανισμό έχει κατασπαράξει στο διάβα του ζωές, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους!

Ως αργά το βράδυ υπήρχαν ενεργά στην περιοχή τρία μεγάλα μέτωπα, με νέες διάσπαρτες εστίες να ξεπηδούν συνεχώς. Η φωτιά που έκαιγε από προχθές στην Κίρκη και τη Συκορράχη είχε κατέβει προς την περιοχή της Αύρας, όπου επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις. Επίσης, το μέτωπο που προερχόταν από τη Δαδιά κινούνταν προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας, για τους οποίους δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας, στη Μάνθεια. Τέλος, ως αργά παρέμενε ενεργό το μέτωπο στην περιοχή της Μαυρόπετρας, το οποίο κινούνταν νοτιοδυτικά, προς τη Συκορράχη και τον νομό Ροδόπης.

evros fotia23084 jpg

Παράλληλα, ως αργά το βράδυ μαινόταν η φωτιά στην περιοχή της Ροδόπης με διαρκείς αναζωπυρώσεις. Γι΄ αυτόν τον λόγο το απόγευμα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση της περιοχής Γρατινή προς Κομοτηνή, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση του χωριού Κιζάρι και του χωριού Κασσιτέρα προς τις Σάπες.

Τέλος, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν τιτάνιο αγώνα για να αποτρέψουν τη σύνδεση με το μέτωπο Αλεξανδρούπολης – Δαδιάς. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση επίγειων και εναέριων μέσων στα μέτωπα. Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, στις οποίες συνέδραμαν 56 πυροσβέστες με 10 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και επτά αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα.

«Η πυρκαγιά καλύπτει σχεδόν όλο τον νομό Εβρου με τρόπο περίεργο. Προσπαθώ με λογική να αντιληφθώ πώς έγινε αυτό το γεγονός» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και πρόσθεσε πως «από τους 40 οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουν εκκενωθεί οι 30»! Για «μέτωπο 60 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από το Δάσος της Δαδιάς μέχρι την παραλία των Δικέλλων» μίλησε από την πλευρά του ο εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης.

evros fotia2308 kentriki jpg

Παράλληλα, τόνισε: «Μιλάμε για μια φωτιά που ξεκίνησε από ένα μικρό δασάκι στη Μελία Αλεξανδρούπολης και εξαπλώθηκε σε δύο ημέρες σε καλλιέργειες και σκληροφυλλική βλάστηση. Μετά είδαμε ακόμα μία μεγάλη εστία στο δάσος της Δαδιάς. Περίπου στα ίδια σημεία που έκαψε πέρυσι. Τα δύο μέτωπα ενώθηκαν και χθες είδαμε μια φωτιά ασύλληπτου μεγέθους. Οι φλόγες ταξίδεψαν πάνω από 22 χιλιόμετρα…».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...