Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Άφαντη η Ναταλία Λιονάκη – Πέταξε τα ράσα ή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας;

Η Ναταλία Λιονάκη έχει αφήσει τα εγκόσμια τα τελευταία χρόνια και έγινε μοναχή Φεβρωνία και βρίσκεται στην Αφρική.

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Δεν μπορεί να παραλύει μια οικονομία επειδή βρέχει»

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» ξέσπασε με τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας.

«Τσακώσαμε» την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε πόσο κοστίζει...

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ τρέχει και δε φτάνει από τότε που ήρθε στη χώρα μας καθώς η θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα είναι απαιτητική και με πολλές υποχρεώσεις.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της...

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Τραγωδία στη Λιβύη: Και η ΕΥΠ εξετάζει το σενάριο αποστολής αυτοκτονίας με το αυτοκίνητο

«Καμικάζι» στο μικροσκόπιο

Αναπάντητα εξακολουθούν να παραμένουν τα ερωτήματα που τίθενται για τις συνθήκες της τραγωδίας με τους πέντε νεκρούς στη Λιβύη, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά και υποστράτηγος που εξετάζει τις ευθύνες των υπευθύνων των Ενόπλων Δυνάμεων για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας της αποστολής.

Οι έρευνες διενεργούνται από αξιωματούχους των συναρμόδιων υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Aμυνας, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΥΠ για το πώς κατάφερε τόσο εύκολα ένα τρίτο όχημα να παρακάμψει μία στρατιωτική φάλαγγα και να «καρφωθεί» πλαγιομετωπικά στο λεωφορείο που μετέφερε το κλιμάκιο της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Επίσης, θα πρέπει να απαντηθεί πώς από τη σύγκρουση των οχημάτων προκλήθηκε τόσο μεγάλη φωτιά, που κατέστρεψε ολοσχερώς το λεωφορείο, κάτι που δεν συνηθίζεται σε παρόμοια τροχαία δυστυχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη και η μεγάλη φωτιά δικαιολογούνται από το τροποποιημένο ντεπόζιτο του οχήματος που έπεσε πάνω στο λεωφορείο, το οποίο είχε πολλαπλάσια ποσότητα καυσίμου. Αυτό που καλούνται να ερευνήσουν οι πράκτορες της ΕΥΠ είναι για ποιο λόγο το όχημα είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο καυσίμων, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα, μετατρέποντάς το σε… βυτιοφόρο. Η ΕΥΠ εξετάζει το σενάριο αποστολής αυτοκτονίας με το αυτοκίνητο με το «πειραγμένο» ντεπόζιτο.

Σημαντικό ρόλο στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος θα παίξουν οι καταθέσεις διασωθέντων, οι οποίοι θα κληθούν να περιγράψουν τις τραγικές ώρες που έζησαν στη Λιβύη. Πάντως, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, δεν έχει μεταβεί στη Λιβύη κλιμάκιο της ΕΥΠ, αναφέροντας ότι πρόκειται ξεκάθαρα για αυτοκινητικό δυστύχημα, καθώς στο άλλο όχημα υπήρχε μια οικογένεια με παιδιά.

Την ίδια ώρα γίνεται εσωτερική έρευνα στις Ενοπλες Δυνάμεις για αστοχίες στη σύνθεση της αποστολής και ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Μοιραία φαίνεται πως αποδείχθηκε η απόφαση να ταξιδέψει όλη η αποστολή με ένα όχημα, το συγκεκριμένο λεωφορείο, χωρίς να είναι εγγυημένη η ασφάλεια των μελών της, ενώ δεν συμμετείχαν έμπειρα στελέχη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).

Ερωτήματα ανακύπτουν και ως προς τα δορυφορικά τηλέφωνα των στελεχών της αποστολής. Αν τα είχαν μαζί τους ή τα είχαν στα κουτιά τους, επαναπαυόμενοι στις διαβεβαιώσεις του προξενείου πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας… Την εσωτερική έρευνα (ΕΔΕ) διενεργεί υποστράτηγος, με αντικείμενο τον έλεγχο των διαδικασιών, τον τρόπο οργάνωσης και τον σχεδιασμό της αποστολής, τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά με «ζητήματα εμπιστοσύνης» όσον αφορά το πρόσωπο του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα απέρριψε κατηγορηματικά, καλώντας παράλληλα να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης οι Ενοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Μαρινάκης απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια για το αν υπήρξαν επιχειρησιακά λάθη.

Στο μεταξύ χθες ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μελών της αποστολής σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος. Οι πρώτες μαρτυρίες των τραυματιών φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι το αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής. Το καύσιμο που περιείχε σε εξωτερική δεξαμενή ανεφλέγη, με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες. Χθες υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις οι τρεις πολυτραυματίες.

Πρόκειται για τον αρχαιότερο της αποστολής, ένας συνταγματάρχη, που έχει κάταγμα στη μέση, έναν αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων με εγκαύματα στο 30% του σώματός του, ενώ πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας ενός αξιωματικού του Υγειονομικού, ο οποίος έχει εγκαύματα στον οισοφάγο από εισπνοή καυστικών ουσιών. Στο μεταξύ, εισαγγελική έρευνα για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής διατάχθηκε, χθες.

Η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων, όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή από αμέλεια αποτελούν το αντικείμενο έρευνας που θα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. Την παραγγελία για έρευνα στο ΥΔΕΖΙ έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.



Μποζουκια Αθηνα