Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

To Madwalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ επιστρέφει σήμερα στο Athens Metro Mall

Fashion tips από τον Λάκη Γαβαλά, beauty hacks από τη Σουζάνα Κεγγίτση και posing coaching από την...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι σε παιχνίδια στρατηγικής πάνω στους 471 νεκρούς του νοσοκομείου της Γάζας

Σκυλιά του πολέμου

Τον «μουντζούρη» παίζουν πάνω από τα πτώματα παιδιών στο νοσοκομείο της Γάζας, που καταστράφηκε από βομβαρδισμό το βράδυ της Τρίτης, το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, πετώντας ο ένας στον άλλον το μπαλάκι της ευθύνης, την ώρα που όσοι πλησιάζουν τα συντρίμμια λένε ότι ακόμη είναι έντονη «η μυρωδιά του θανάτου».

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορήθηκαν, με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που είναι στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, να κατηγορεί την ισραηλινή πολεμική αεροπορία για το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί με τους 471 νεκρούς. Από την άλλη, ο ισραηλινός στρατός επέρριψε την ευθύνη στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, μια άλλη παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση. Οι Ισραηλινοί έκαναν λόγο για αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ έντεκα ημέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου, έναυσμα του οποίου ήταν η άνευ προηγουμένου πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. «Ψέματα» ανταπάντησε η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, που κατηγόρησε το Ισραήλ πως προσπαθεί να αποσείσει «την ευθύνη για το έγκλημά του».

Ακολούθησε παρέμβαση από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα ήταν «ειδεχθής σφαγή», που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, και πρόσθεσε πως πλέον θεωρεί ότι οι συνομιλίες για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τερματισμό του πολέμου είναι απαράδεκτες. «Το Ισραήλ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές και δεν θα αφήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από εκεί» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη Λωρίδα της Γάζας.

Τραγικός πατέρας αγκαλιά με το νεκρό παιδί του

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις, ενώ διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στην Τεχεράνη, στο Αμμάν, στην Κωνσταντινούπολη, στην Τύνιδα, όπως και τη Βηρυτό, όπου ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία. Στη Ραμάλα, στη Δυτική Οχθη, διαδηλωτές που απαιτούσαν να εγκαταλείψει την εξουσία ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συγκρούστηκαν με δυνάμεις επιβολής της τάξης. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ «δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων» στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα που πλήττεται σκληρά από τις επιχειρήσεις αντιποίνων του ισραηλινού στρατού. «Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας τις φρικτές σκηνές που ακολούθησαν το φονικό πλήγμα στη Γάζα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που βρίσκεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αισθάνεται «αγανακτισμένος και βαθιά θλιμμένος» για την έκρηξη στο νοσοκομείο. «Αναφορικά με το χτύπημα στο νοσοκομείο, η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ύστερα από συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια τρομερή καταστροφή που δείχνει ότι η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων.

Σοροί σκεπασμένες με σεντόνια στα συντρίμμια του νοσοκομείου

«Κάθε δευτερόλεπτο που περιμένουμε βοήθεια χάνουμε ζωές»

Βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να προειδοποιεί ότι η κατάσταση «ξεφεύγει εκτός ελέγχου», παρόλο που υπάρχουν πολλές προμήθειες που είναι έτοιμες να παραδοθούν, καθώς είναι μπλοκαρισμένες στα σύνορα.

«Κάθε δευτερόλεπτο που περιμένουμε την ιατρική βοήθεια χάνουμε ζωές» δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τονίζοντας ότι οι ιατρικές προμήθειες είναι μπλοκαρισμένες εδώ και τέσσερις ημέρες στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας. «Χρειαζόμαστε άμεση πρόσβαση για να αρχίσουμε να παραδίδουμε προμήθειες ζωτικής σημασίας» επεσήμανε ο Τέντρος.

Οι κάτοικοι της Γάζας είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις νερού και τροφίμων, ενώ δεν έχουν και ρεύμα μετά την πολιορκία που επέβαλε το Ισραήλ από την 9η Οκτωβρίου στον μικρό θύλακα, ο οποίος υποβάλλεται σε αυστηρό χερσαίο, θαλάσσιο και αεροπορικό αποκλεισμό από το 2007, όταν πήρε την εξουσία εκεί η Χαμάς. Εδώ και ημέρες τόνοι βοήθειας έχουν μπλοκαριστεί στην αιγυπτιακή έρημο του Σινά, ενώ η Ράφα είναι κλειστή από την παλαιστινιακή πλευρά, ύστερα από τέσσερις βομβαρδισμούς αυτή την εβδομάδα.

Οπως πολλοί άλλοι αξιωματούχοι υπηρεσιών του ΟΗΕ, ΜΚΟ και κρατών, έτσι και ο Γκεμπρεγεσούς ζητά το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα. «Χρειαζόμαστε να σταματήσει η βία από όλες τις πλευρές» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα