Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ευγενία Δημητροπούλου: «Δεν είμαι η μαμά με τα ινσταγκραμικά ταπεράκια»

Η Ευγενία Δημητροπούλου καλεσμένη της εκπομπής «Καλύτερα αργά» αναφέρθηκε στην κόρη της.

Κρατερός Κατσούλης: «Ήρθα με τη μηχανή και ήταν σαν να οδηγώ μέσα...

Ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε δύσκολα το πρωί της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας ώσπου να φτάσει στο στούντιο της εκπομπής «Νωρίς νωρίς»

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εφετείο ρημαδιό: Μεταλλικά ράφια έπεσαν και τους ήρθαν στα κεφάλια

Εργαζόμενοι κάνουν τον σταυρό τους που γλίτωσαν

Την οργισμένη αντίδραση των δικαστικών υπαλλήλων προκάλεσε χθες η κατάρρευση μεταλλικών ραφιών, τα οποία καταπλάκωσαν δύο εργαζομένους στα δικαστήρια της Αθήνας.

«Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό» καταγγέλλει η διοίκηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ) για το περιστατικό στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, μετά την κατάρρευση μεταλλικών ραφιών τύπου dexion που καταπλάκωσαν έναν συνάδελφό τους και έναν εργαζόμενο μεταφορικής εταιρίας.

Το ατύχημα έγινε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης των ραφιών με δικογραφίες. Τα ράφια κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος των δικογραφιών και των σίδερων ένας δικαστικός υπάλληλος που τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια και ένας εργαζόμενος της μεταφορικής εταιρίας. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια πολιτών και συναδέλφων τους που βρίσκονταν στον χώρο.

Συνθήκες Ουγκάντας

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν και μπορεί να αποβούν επικίνδυνες αντιμετώπισαν δικαστικοί υπάλληλοι και λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 23 Οκτωβρίου, όταν εντοπίστηκε ρωγμή σε ψευδοροφή στο κτίριο 2 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Τμήμα της ψευδοροφής έπεσε στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Στο σημείο έσπευσαν δικαστικοί υπάλληλοι και μηχανικός που βρισκόταν στον χώρο του Πρωτοδικείου για την εκτέλεση άλλου έργου. Ο μηχανικός βλέποντας τη ρωγμή ανέφερε: «Πρέπει να το δει στατικός».

«Οι ζωές μας δεν έχουν αξία, δεν είναι κόστος! Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουμε επανειλημμένα αναδείξει την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα πολλών κτιρίων, τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικό – τεχνική υποδομή κ.ά. Κι όμως, καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» σχολιάζουν, καθώς οι τελευταίες κυβερνήσεις δεν έχουν ενδιαφερθεί για τις συνθήκες λειτουργίας των δικαστηρίων.

Οι ίδιοι έχουν προχωρήσει κατά καιρούς σε κινητοποιήσεις, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά δεν εισακούονται από τους αρμοδίους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η διοίκηση του ΣΔΥΑ διεκδικεί να γίνουν έγκαιρα και έγκυρα οι απαιτούμενοι έλεγχοι, αλλά και οι απαραίτητες επισκευές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. «Η απαίτησή μας είναι να εργαζόμαστε σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, που θα έχουν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που θα μεριμνά για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να ληφθεί κάθε μέτρο προστασίας από ενδεχόμενο σεισμό ή πυρκαγιά, να καταρτιστεί σχέδιο διαφυγής και διάσωσης από τον χώρο εργασίας (το οποίο να δοκιμάζεται τακτικά με ασκήσεις), να δημιουργηθούν πλήρως στελεχωμένα ιατρεία στις δικαστικές υπηρεσίες» αναφέρουν οι δικαστικοί υπάλληλοι σε σχετική ανακοίνωση. Για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την άμεση λήψη των απαιτούμενων μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί πως σοβαρά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, με ψευδοροφές που καταρρέουν σε διάφορα γραφεία.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα