Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η «Lady» και η… εκλεκτή παρέα της

Η «Lady» του ελληνικού πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου συναντιέται επί...

Η Καγιά κάνει το… φέσι μόδα στον Σκάι

Με αέρα από την Τουρκία το νέο ριάλιτι της...

Ο Μουτσινάς Σκάι… μύτη ξανά στην τηλεόραση

Στο... παρά πέντε φλερτάρει με τον Σκάι ο Νίκος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

«Akis’ Food Tour»: Γαστρονομικά μυστικά και ομορφιές στα Γρεβενά και τη Φλώρινα

Ο Άκης κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φάει από τα χέρια του Θόδωρα ένα φοβερό κοντοσούβλι (aka κεμπάπ)

Το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, μας έχει κατακτήσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους:

petretzikisγια τα ωραία τοπία του, τις περιοχές που μας συστήνει, τα ιδιαίτερα πιάτα που μας γνωρίζει, το κέφι και την υπέροχα ταξιδιάρικη διάθεσή του αλλά και για τους ντόπιους που συναντάμε σε κάθε περιοχή και τα μυστικά της κουζίνας τους που μας αποκαλύπτουν. Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη επισκέπτεται τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη.

akis petretzikis

Αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 20:00, θα βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά και τη Φλώρινα, στο τρίτο επεισόδιο του Ά κύκλου της σειράς, στον Alpha.

Ο Άκης κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φάει από τα χέρια του Θόδωρα ένα φοβερό κοντοσούβλι (aka κεμπάπ) και συναντά κάτω από το εντυπωσιακό γεφύρι της Πορτίτσας τον Βασίλη Σιαφαρίκα, τυροκόμο-πρωταθλητή enduro. Δεν φαντάζεστε τι τον περιμένει στη συνέχεια.

petretzikis 1 Μας το δείχνει στο «Akis’ Food Tour». Ο Βασίλης τον παίρνει μαζί του σε ένα δαιδαλώδες ταξίδι με τις μηχανές στις καταπράσινες πλαγιές της Βασιλίτσας μέχρι που τον αφήνει εξουθενωμένο στο Δοτσικό, το ψηλότερο χωριό του νομού Γρεβενών.

Εκεί, ο Ανδρέας, που είναι έμπειρος μανιταροσυλλέκτης, τους ετοιμάζει ζεστή σουπίτσα με τραχανά και ντόπια μανιτάρια στην οποία βουτάνε ντόπιο λευκό μανούρι από τα χέρια του εντουρά τυροκόμου.

0049 STRATIS PAPAVASILIOY PETRETZIKIS 23122014

Την επόμενη μέρα, ο Άκης ξυπνά την πόλη των Γρεβενών και βλέπει παντού γύρω του μανιτάρια. Η πόλη που αποτελεί φημισμένο προορισμό των μανιταρόφιλων της Ευρώπης τον υποδέχεται στα καλύτερα της. Στο εστιατόριο «Αυλαίας» απολαμβάνει ένα πλήρες γεύμα με ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο που αποτελείται μόνο από μανιτάρια, σε κάθε εκδοχή τους.

akis petretzikis 192862726 334001761569045 4943175658335159503 n 1

Η λαχταριστή περιπέτεια του «Akis’ Food Tour», συνεχίζεται ακόμα πιο βόρεια, στην ακριτική Φλώρινα. Εκεί ο αγαπημένος μάγειρας οργανώνει μια γαστρονομική μάζωξη στην καρδιά του δάσους ακούγοντας τις συμβουλές των τηλεθεατών. Ο Γιώργος του ετοιμάζει μια πολύ ιδιαίτερη ντόπια συνταγή, φασόλια Πρεσπών ψημένα στον ταβά με αποξηραμένα τσιρόνια ενώ ο ζαχαροπλάστης Μάνος φτιάχνει για όλους μια γιγάντια κρεμ ρουαγιάλ, ένα νοσταλγικό γλυκό από άλλη εποχή που όμως αγαπάνε ακόμα φανατικά οι ντόπιοι στην Φλώρινα.

Akis Food Tour

Κι εκεί που νόμιζε ότι θα χαλαρώσει, ο Άκης συναντάει τον Χρήστο, έναν ντόπιο φίλο του και ξεκινά μια αντισυμβατική ξενάγηση στην αγορά της πόλης. Αφού ξυρίζονται σε ένα παραδοσιακό κουρείο και μετατρέπουν σε τσίπουρο-μπαρ το πιο παλιό παντοπωλείο της Φλώρινας,

Akis Food Tour10674 κάνουν στάση για πατσά στον Αρμένη και προσπαθούν ανεπιτυχώς να μάθουν τη μυστική συνταγή για τα περίφημα κεμπάπια Φλώρινας, καταλήγουν στο ιστορικό καφενείο «Διεθνές».

Akis Food Tour10690 Εκεί, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένα τραπέζι με την μπάντα με τα Χάλκινα της Φλώρινας με μεζέδες και τσίπουρο που καταλήγει πώς αλλιώς; Σε χορό και γλέντι.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...

Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, full in love με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα

Το «επιχειρείν» και η πολιτική… ερωτεύτηκαν στο L.A.! Η...

«Zούλας travel» στη Eurovision! – Ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η σύμβουλός του για… weekend στο Μάλμε!

Τα παρατράγουδα με την ελληνική αποστολή στη Eurovision καλά...