Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Διπλό ράπισμα στον άσωτο Χάρι από τον οργισμένο Κάρολο!

Αντιμέτωπος με την οργή του πληγωμένου πατέρα του ήρθε...

Οι πικάντικες ατάκες της Ντάνιελς στο δικαστήριο για τον έκφυλο Ντόναλντ Τραμπ

Οι λεπτομέρειες της Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική αίθουσα για...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο...

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο»...

Ο Μικρός Κεραμεικός παρουσιάζει το ολόφρεσκο «Spring Music Festival»

Με ένα νέο μουσικό φεστιβάλ θα κλείσει τη σεζόν...

Συγκλονίζει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Έχω βιώσει σεξισμό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου»

«Δεν δίνω ποτέ αυτόγραφα και φωτογραφίες»

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, παραβρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» και παραχώρησε μια συνέντευξη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στo κίνημα #metoo, στην καλλιτεχνική της πορεία, στoν σεξισμό που έχει βιώσει αλλά και στα media.

dafni 1

Στην αρχή της συνέντευξης, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μίλησε για τον σεξισμό που έχει βιώσει: «Έχω βιώσει σεξισμό σε όλη μου τη ζωή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν ακόμα ήμουν και στην εφηβεία με ενοχλούσε να με πειράζουν στον δρόμο, δεν με κολάκευε, με πείραζε.  Όταν βγήκα στην δουλειά και την ενηλικίωση άρχισε να αμβλύνεται όλο αυτό γιατί έπρεπε να επιβιώσεις μέσα από όλο αυτό. Επειδή έχω αυτή την εικόνα του ”καλού κοριτσιού” δεν σημαίνει ότι δεν περιμένουν να αντιδράσω ή να βρίσω. Μόνο στους ρόλους έχω αυτή την εικόνα, ότι είμαι μια κυρία από τις Βερσαλίες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αν στραβώσω θα αντιδράσω, δεν θα περάσει ωραία αυτός που θα το κάνει. Δεν θα τον βρίσω, θα σεβαστώ τον άλλον άνθρωπο αλλά μπορεί να είναι και χειρότερο όλο αυτό».

dafni 3

Στην συνέχεια, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo: «Όταν βγήκε το metoo κατάλαβα πολύ πρόσφατα και είμαι ήδη πολύ μεγάλη γυναίκα 56 χρόνων… Ότι έχω δεχτεί πολύ περισσότερη βία από όση νόμιζα. Την αναγνώρισα και έπαθα πλάκα, νομίζαμε ότι αν αντέχεις είναι οκ. Δεν είναι έτσι, πρέπει ο άλλος να μην το κάνει, πρέπει να υπάρχει ισορροπία βέβαια».

dafni lamprogianni141231

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική της πορεία αλλά και στην σχέση της με τα αυτόγραφα και τις φωτογραφίες: «Δεν νομίζω πως έχω κάνει τίποτα στην πορεία μου σαν ηθοποιός. Αν αυτό που κανείς το φροντίζεις 100%, χαίρεσαι αν έχει ανταπόκριση αλλά αν κανείς και κάτι που δεν έχει είναι το ίδιο. Όποτε δεν θα βιώσω καμία τρομερή επιτυχία. Έκανα τριάντα χρόνια να πω ότι είμαι ηθοποιός, μου φαινόταν μεγάλος τίτλος. Μετά κατάλαβα ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια όποτε, είπα ότι πλέον μπορώ να πω ότι είμαι ηθοποιός. Δεν δίνω ποτέ αυτόγραφα και φωτογραφίες. Ζητάς από τον γιατρό σου αυτόγραφο που κάνει κάτι πολύ σπουδαίο; Όταν μου ζητούν προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν νιώθω καλά να μου ζητούν αυτόγραφα και φωτογραφίες σαν να είμαι είδωλο. Δεν βλέπω τον λόγο να βγάλουν φωτογραφία με εμένα που δεν με ξέρουν. Πολλές φορές δεν ξέρουν ούτε το όνομά σου».

dafni 2

Στο τέλος, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην προβολή μέσω των media αλλά και στο αν έχει κοινωνικά δίκτυα: «Δεν κάνω πολλές συνεντεύξεις γιατί οτιδήποτε λες αυτόν τον καιρό που μπορεί να το λες καλοπροαίρετα, το παίρνουν και το κάνουν ”νιανιά”. Συνήθως ποτέ δεν παίρνουν την ουσία. Όλα πλέον είναι με πιασάρικους τίτλους που ακυρώνουν την προσπάθεια της συζήτησης. Δεν έχω καλή σχέση με τον τίτλο ”διάσημος”. Δεν ξέρω πως βοηθάει όλο αυτό, δεν έχω καθόλου σόσιαλ μίντια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...