Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ο Άρης Μουγκοπέτρος παίζει ξανά κλαρίνο μετά τον ακρωτηριασμό των δαχτύλων του

Ο Άρης Μουγκοπέτρος μετά το ατύχημα που είχε και του στοίχισε κάποια δάχτυλα από το ένα του χέρι έκανε επέμβαση και έβαλε πρόσθετα μέλη.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η αποκάλυψη για το συμβόλαιό της με τον ALPHA και...

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» το πρωί της Παρασκευής αναφέρθηκε στο πρώτο της συμβόλαιο με τον ALPHA και στην αμοιβή της.

Γνωστή ηθοποιός μας «συστήνει» την αδελφή και τη γιαγιά της: «Οι Βασούλες...

Η ηθοποιός δημοσίευσε φωτογραφία την αδελφή και τη γιαγιά της να ποζάρουν αγκαλιά. «Οι Βασούλες μου», έγραψε στη λεζάντα.

Fashion icon στο κέντρο της Αθήνας ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ!

Ο φωτογραφικός μας φακός τον εντόπισε στο κέντρο της Αθήνας πάντα κομψό αλλά και μοδάτο να κάνει τις βόλτες του.

Πώς ο υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης κατάφερε να σωθεί μετά την πτώση του F-16

Survivor στο Αιγαίο

Η υποδειγματική ψυχραιμία και η καλή εκπαίδευση έσωσαν τον 29χρονο υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Αποστολάκη, που πρόλαβε να πατήσει το κουμπί της εκτίναξης πριν το μαχητικό F-16 Block 52+, στο οποίο επέβαινε, συντριβεί σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Ψαθούρα, βόρεια των Σποράδων. Ηταν σε εξέλιξη αερομαχία με άλλο F-16, όταν παρουσιάστηκε προχθές το μεσημέρι πρόβλημα στον κινητήρα και ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του μαχητικού.

Ο 29χρονος δεν έχασε χρόνο, ακολουθώντας κατά γράμμα όσα έμαθε στην εκπαίδευσή του. Με απόλυτη ψυχραιμία ενημέρωσε γρήγορα το κέντρο επιχειρήσεων και ενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης από το αεροσκάφος πριν αυτό καταπέσει στα φουρτουνιασμένα νερά. Γνώριζε πως, αν καθυστερούσε έστω λίγα δευτερόλεπτα, αυτό θα ήταν μοιραίο για τον ίδιο…

Χαμηλή ορατότητα

Οι συνάδελφοί του που επέβαιναν στα άλλα μαχητικά είδαν να ανοίγει το αλεξίπτωτο και να πέφτει στη θάλασσα. Στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του από τους άλλους πιλότους λόγω της χαμηλής ορατότητας και των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου, με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων, ενός Super Puma και ενός S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-415 και της φρεγάτας «Αιγαίον», ενώ σε ετοιμότητα ήταν και ένα C-130.

Ο Παναγιώτης Αποστολάκης

Ομως, ο υποσμηναγός είχε καταφέρει να διασωθεί μόνος του. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες σε περίπτωση εγκατάλειψης, άνοιξε και ανέβηκε στη μικρή σωσίβια λέμβο που ήταν πάνω του στο κιτ επιβίωσης, όταν βρέθηκε στα παγωμένα νερά.
Μάλιστα, είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο λειτουργούσε, παρά το γεγονός ότι είχε βραχεί.

Ο 29χρονος Ικαρος επικοινώνησε με την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, απ’ όπου είχε ξεκινήσει για την εκπαιδευτική άσκηση, ενημερώνοντας ότι είναι σώος. Οι συνάδελφοί του στο Συντονιστικό Κέντρο Ερευνας – Διάσωσης ενημέρωσαν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και την οικογένειά του, που έζησε μία ώρα αγωνίας μέχρι να ενημερωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του.

Μεγάλη απόσταση

Ακολούθησε ο εντοπισμός του από το πλήρωμα του Super Puma σε μεγάλη απόσταση από το αρχικό σημείο των συντεταγμένων όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του F-16. Διασώστης κατέβηκε με συρματόσχοινο και τον περισυνέλεξε από τη σωστική λέμβο. Λίγη ώρα αργότερα, το Super Puma προσγειώθηκε στο Στρατόπεδο «Σακέτα» στον Καρέα, όπου περίμεναν τον ιπτάμενο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ για προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι χαίρει άκρας υγείας.

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι υπεύθυνοι του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας θα εξετάσουν αν πρόκειται για βλάβη ή αστοχία υλικών στο συγκεκριμένο μαχητικό. «Προφανώς το αεροσκάφος είχε κάποια βλάβη που καθιστούσε τη συνέχεια της πτήσης μάλλον αδύνατη» δήλωσε χθες ο αντιπτέραρχος και ιπτάμενος ε.α. Ιωάννης Βαμβακός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το πένθος του χωρισμού»

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».