Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Τριήμερο για τις αξέχαστες πατρίδες στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά

Στα χνάρια του πόνου...

Ενα τριήμερο αφιερωμένο στις αξέχαστες πατρίδες οργανώνει από σήμερα μέχρι την Κυριακή, 31 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιώς, με θέμα «Από τη Μικρασιατική καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης»

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στις 19.30, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, από τα χορευτικά συγκροτήματα των συνδιοργανωτών, που είναι σωματεία και ενώσεις, με παρουσιάστρια τη Βασιλική Παπαδοπούλου. Στο τριήμερο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν το κρητικό σωματείο «Οι Δροσουλίτες», το χορευτικό τμήμα του σωματείου «Νέα Σινασσός», η Ενωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού και η Ενωση των Απανταχού Μανιατών! Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, 30 Μαρτίου, στις 19.00, θα ανέβει ο μονόλογος «Ολα Καλά» από την Πόπη Σπανάκου, σε κείμενο και σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου, από τη Θεατρική Ομάδα «Σίπυλον». Στη συνέχεια θα προκληθεί η ταινία «1922» του Ν. Κούνδουρου, σε επιμέλεια και παρουσίαση Κώστα Σαμάντη.

Την Κυριακή, 31 Μαρτίου, διοργανώνεται συνέδριο-εκδήλωση μνήμης και συγχρόνως προβληματισμού για τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα που έχουν τη ρίζα τους σε εκείνη την περίοδο. Η ώρα προσέλευσης είναι από τις 10.15 έως τις 11, με έναρξη του α’ κύκλου «Η Μικρασιατική Εκστρατεία» (11-12.30).

genoktronoa29034

«Γενοκτονία»

Προεδρεύει ο Θόδωρος Μακρίδης (πρόεδρος Ενωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού), εισηγητές οι Χρόνης Βάρσος (φιλόλογος – ιστορικός ερευνητής, ΜΑ Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου), Γεώργιος Πουκαμισάς (πρέσβης ε.τ.) και Μιχάλης Βαρλάς (ιστορικός ερευνητής).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο β’ κύκλος «Γενοκτονία» (12.30-14.00), με πρόεδρο τον δικηγόρο Μανώλη Εγγλέζο – Δεληγιαννάκη και εισηγητές τους Χαρουτιούν Σπαρταλιάν (πρόεδρος Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος «Γενοκτονία των Αρμενίων), δρα Παναγιώτη Διαμάντη (γενοκτονολόγος, στέλεχος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών) και Γιάννη Χατζηελευθερίου (μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών).

Επεται ο γ’ κύκλος, «Η εγκατάσταση των προσφύγων» (15.00-16.30), με πρόεδρο τον Κυριάκο Μπατσάρα (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ασσυρίων) και εισηγητές τους Αρχοντία Παπαδοπούλου, Παύλο Κοσμίδη και Γρηγόρη Μπλαβέρη.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τον δ’ κύκλο «Συνθήκη της Λωζάννης και γεωπολιτική συγκυρία» (16.30-18.00), με πρόεδρο τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καπράνο και εισηγητές τους δρα Αντώνη Παυλίδη (ιστορικός – κοινωνιολόγος), Γιώργο Καραμπελιά (εκδότης – συγγραφέας) και τον βουλευτή και πρώην υπουργό Αγγελο Συρίγο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...