Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η «Lady» και η… εκλεκτή παρέα της

Η «Lady» του ελληνικού πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου συναντιέται επί...

Η Καγιά κάνει το… φέσι μόδα στον Σκάι

Με αέρα από την Τουρκία το νέο ριάλιτι της...

Ο Μουτσινάς Σκάι… μύτη ξανά στην τηλεόραση

Στο... παρά πέντε φλερτάρει με τον Σκάι ο Νίκος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Χειροπέδες σε πέντε ανηλίκους που έσπασαν στο ξύλο συμμαθητές τους στα Πεύκα Θεσσαλονίκης

Μαθητές «Ρόκι»

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, πολλές φορές ακόμα και μέσα σε σχολεία, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με δραστικά μέτρα.

Προχθές το μεσημέρι στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων της Θεσσαλονίκης και λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του κ. Πιερρακάκη, τρεις ανήλικοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από πέντε συμμαθητές τους έπειτα από σχολικό περίπατο. Οπως έγινε γνωστό, η επίθεση σημειώθηκε όταν οι τρεις 13χρονοι μαθητές αποχωρούσαν από το σχολείο τους. Μία παρέα μαθητών της β’ γυμνασίου από το ίδιο σχολείο πλησίασε τα τρία αγόρια και άρχισε να τα βρίζει, με αφορμή έναν αγώνα ποδοσφαίρου που έπαιξαν μαζί στην εκδρομή. Τα πράγματα δεν άργησαν να ξεφύγουν και οι πέντε άγουροι νταήδες άρχισαν να ξυλοφορτώνουν τους τρεις ανηλίκους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

via10044

Τα παιδιά ενημέρωσαν τους καθηγητές τους και αυτοί με τη σειρά τους τους γονείς, που απευθύνθηκαν στην Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν οι πέντε ανήλικοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίστηκε για την ταυτοποίηση και επιπλέον ατόμων που τυχόν συμμετείχαν στην επίθεση. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των επιτηρητών – καθηγητών του σχολείου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πεύκων αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά βίας, εκτός από κάποιους διαπληκτισμούς, ενώ η σχολική κοινότητα φροντίζει για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας με την «καθημερινή παρουσία ψυχολόγων και τη διενέργεια εκδηλώσεων».

Την ίδια μέρα στο Αίγιο 17χρονος μαθητής του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Αιγίου δέχθηκε επίθεση από δύο ανηλίκους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, η κόντρα άρχισε το πρωί της ίδιας μέρας, όταν ο 17χρονος μαθητής από την Ακράτα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου δέχθηκε εξύβριση και απειλές από έναν 15χρονο από το Αίγιο που βρέθηκε έξω από το σχολικό συγκρότημα, με τους δύο ανηλίκους να ανταλλάσσουν μερικά… κοσμητικά επίθετα.

via110444

Το επεισόδιο φάνηκε να λήγει εκεί, όμως λίγες ώρες αργότερα, ενώ ο 17χρονος κατευθυνόταν προς το λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του, ο 15χρονος και ένας 17χρονος που του είχαν στήσει καρτέρι κυνήγησαν τον μαθητή μέχρι τη στάση, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές στο πρόσωπο. Ο 17χρονος επέστρεψε χτυπημένος στο σχολείο και ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές, ενώ οι δύο εξωσχολικοί διέφυγαν, πιθανότατα προς την Πάτρα. Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου ανέλαβε την έρευνα για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...

Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, full in love με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα

Το «επιχειρείν» και η πολιτική… ερωτεύτηκαν στο L.A.! Η...