Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

«Ως γιος θεωρώ ότι έπραξα σωστά»

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν γύριζε τον χρόνο πίσω, θα αντιμετώπιζε με μεγαλύτερη ψυχραιμία, έκανε χθες λόγο κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση, εντός Βουλής, σε βάρος του συναδέλφου του από την Ελληνική Λύση Βασίλη Γραμμένου.

vouli250441
Στιγμιότυπο από το άγριο επεισόδιο

Ο κατηγορούμενος βουλευτής, αμέσως μετά τη χθεσινή απολογία του στην ανακρίτρια, αποχώρησε από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ελεύθερος, χωρίς χειροπέδες στα χέρια, με μόνο όρο να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον συνάδελφό του. Η απολογία του Κ. Φλώρου στην ανακρίτρια ήταν σχετικά σύντομη, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής του οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος, Κατερίνα Μονογυιού και ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Διονύσιος Βαλτογιάννης.

grammenos26044
Βασίλης Γραμμένος

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» κατέθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα υποστηρίζοντας ότι πρώτος τον προκάλεσε ο Βασίλης Γραμμένος. «Απευθύνθηκε στο πρόσωπό μου αποκαλώντας με σκουπίδι και φωνάζοντάς μου να το βουλώσω. Μετά του απάντησα “Αντε, ρε, μη μιλάς εσύ…” κι εκείνος εξαπέλυσε έναν οχετό ύβρεων αναφέροντας επί λέξει: “Γ@μώ τη μανούλα σου”. Και ενώ εξερχόταν της αίθουσας συνέχισε: “Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@μήσω, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι π@λιόπουστ@”. Προφανώς έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο εκτός της αιθούσης, όπου συνέχισε τις ύβρεις, τις απειλές και την ίδια εριστική συμπεριφορά, όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του παριστάμενου μάρτυρα αστυνομικού κ. Παπαευαγγέλου Παναγιώτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κ. Φλώρος στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, αρνούμενος μάλιστα ότι γρονθοκόπησε τον συνάδελφό του.

Δίνοντας στη συνέχεια τη δική του εκδοχή για το τι έγινε εκτός της κοινοβουλευτικής αίθουσας, ο κατηγορούμενος βουλευτής αναφέρει στο υπόμνημα που υπέβαλε στη δικαστική λειτουργό: «Αμφότεροι, πάντοτε κατά τον μάρτυρα αστυνομικό, προσπαθούσαμε να απωθήσουμε ο ένας τον άλλον, ενώ αναφέρει ότι η μόνη δική μου ενέργεια ήταν να προσπαθήσω να πιάσω τον κ. Γραμμένο στο ύψος της μύτης, με τον ίδιο να πέφτει κάτω τελικά. Επομένως ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο, όπως αναληθώς αναφέρει στην κατάθεσή του, ουδέποτε τον γρονθοκόπησα όπως ψευδώς διαδίδεται, ουδέποτε έλαβε χώρα κάτι περαιτέρω από τα ανωτέρω».

floros26044
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος χθες έξω από την Ευελπίδων

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ενώπιον της ανακρίτριας χαρακτήρισε το επεισόδιο «ατυχές», υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ το εν λόγω περιστατικό ατυχές σε κάθε περίπτωση και, αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα είχα λειτουργήσει με ψυχραιμία. Πλην όμως, όπως και κατά την αυθόρμητη απολογία μου τόνισα, πρόκειται ουσιαστικά για μία προσωπική διένεξη, κατόπιν σκαιότατης υβριστικής συμπεριφοράς του συναδέλφου μου κ. Γραμμένου σε βάρος της μητρός μου αλλά και εμού, χωρίς το παραμικρό πολιτικό υπόβαθρο ή σκοπιμότητα και χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να έχω πρόθεση να τον εμποδίσω να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».

Σε δήλωσή του ο Κ. Φλώρος, αποχωρώντας ελεύθερος από τα δικαστήρια μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν: «Ως γιος εκείνη τη στιγμή ορμώμενος και από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα, αυτή του Ελληνα βουλευτή, έπραξα απολύτως λάθος. Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Ελληνα βουλευτή, για τους χώρους του Κοινοβουλίου. Δεν αποτελεί και παράδειγμα για Ελληνα βουλευτή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...