Παγκόσμια ρεζιλίκια με το θέαμα στον Ιερό Βράχο!

Acropolis, τζατζίκι και τουρίστες με χλαμύδες

Μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τις ιέρειες, κατά την παράδοση της ολυμπιακής φλόγας, που ντύθηκαν στο ενδυματολογικό στιλ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ήρθε το «κερασάκι στην τούρτα» με τους… χλαμυδοφόρους που πόζαραν στον Παρθενώνα, μετατρέποντας τον ναό σε… Bollywood για Ινδούς εκατομμυριούχους που επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το θέαμα με τους τουρίστες ντυμένους αρχαίοι Ελληνες, που μετέτρεψαν τον Παρθενώνα σε ναό του κιτς

Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης μετατράπηκε σε… ξέφραγο αμπέλι, με τουρίστες που περιφέρονταν ανενόχλητοι με χλαμύδες, περικεφαλαίες και ασπίδες, δείχνοντας ασέβεια στο παγκόσμιο ιστορικό μνημείο. Τουρίστες που είχαν βάψει λευκά τα πρόσωπά τους έκαναν… πασαρέλα το απόγευμα του Σαββάτου στην Ακρόπολη, την οποία έχει φροντίσει να… ασφαλτοστρώσει εδώ και χρόνια η υπουργός Πολιτισμού.

Η αποθέωση του κιτς, με τον «Ηρακλή» και την «Αμαζόνα» ή «θεά Αθηνά» να φωτογραφίζονται και να δημοσιοποιούν το κατόρθωμά τους στον πιο διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας, ο οποίος υποτίθεται πως είναι καλά φυλασσόμενος. Τα αρχαιοελληνικά «μοντέλα» περιηγήθηκαν ανενόχλητα στα Προπύλαια και στο Ερέχθειο, μπροστά στους άλλους έκπληκτους τουρίστες. Οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τους τουρίστες ντυμένους με χλαμύδες και κρατώντας περικεφαλαίες, ακόντια και ασπίδες. Από το υπουργείο Πολιτισμού διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες στους αρμοδίους που δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τα έκτροπα.

Ολα αυτά λίγες ημέρες πριν από τις πριβέ ξεναγήσεις που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Πολιτισμού για πλούσιους τουρίστες από τις 10 Μαΐου…Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η έφορος της Πόλεως των Αθηνών Ελενα Κουντούρη ανέφερε πως δεν έχει οργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το υπουργείο.

Kαρνάβαλοι

Η κυρία Κουντούρη επισημαίνει πως «καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν με εισιτήριο πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της υπηρεσίας». Ομως, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα απορρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό, συνδυάζοντας το… σόου των χλαμυδοφόρων με την άφιξη Ινδών εκατομμυριούχων επιχειρηματιών, τους οποίους είχε καλέσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ινδία.

«Οι… καρνάβαλοι ανέβηκαν ντυμένοι από την κεντρική φυλασσόμενη είσοδο της Ακρόπολης. Το γκρουπ των 100 Ινδών επιχειρηματιών -για τους οποίους στήθηκε το θέαμα- μπήκε στην Ακρόπολη από την έξοδο» αναφέρει η αρχαιολόγος, καταγγέλλοντας πως «όταν οι… καρνάβαλοι πήραν θέση μπροστά στα μνημεία, όσοι φύλακες ευαισθητοποιήθηκαν να εφαρμόσουν τις οδηγίες που έχουν για παρόμοιες περιστάσεις έμαθαν από το αρχιφυλακείο ότι “έχουν άδεια” και “δεν πρέπει να τους ενοχλούν”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.