Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος κατηγορεί τη Χριστίνα για τον φόνο της Κατρίν

Ο Παύλος ετοιμάζει το πιο ύπουλο χτύπημα λέγοντας στον Νικηφόρο ότι η Χριστίνα σκότωσε την Κατρίν, και ο ίδιος απλώς της έδωσε άλλοθι στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».

Σάρα Γανωτή: «Δε γίνεται reunion των “Στάβλων” γιατί λείπουν πολλά πρόσωπα»

Η Σάρα Γανωτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τον ρόλο της Σκαρμούτσου στη σειρά «Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη».

Τερλέγκας – Καψάλης – Σερέτη -Τσίκος: Πρεμιέρα στις 12/12 στο «ROX»

Ο Βασίλης Τερλέγκας ενώνει τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Καψάλη, την Εβίτα...

Το «GNTM» παίρνει «φωτιά» – Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μίλησε για το ριάλιτι...

Τη στιγμή που συζητιέται ήδη η δημιουργία ενός νέου κύκλου από το ριάλιτι μοντέλων «GNTM», το φθινόπωρο του 2026 στο Star, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη σοβαρότητα που έχει αποκτήσει το παιχνίδι, καθώς πλησιάζει ο τελικός του τις γιορτές.

Χειροπέδες σε αρχαιοκαπήλους που είχαν στην κατοχή τους μέχρι και Κούρο αξίας εκατομμυρίων

«Θησαυρός» προς πώληση

Ενα σπάνιο χρυσό νόμισμα του 4ου αιώνα π.Χ. και έναν κορμό Κούρου, που όμοιός του είχε επιχειρηθεί να πωληθεί σε δημοπρασία στην Αμερική αντί του αστρονομικού ποσού των 20.000.000 δολαρίων, είχαν στην κατοχή τους τρεις αρχαιοκάπηλοι, οι οποίοι έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

Ανδρες του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψη των τριών αρχαιοκαπήλων, ηλικίας 54, 69 και 52 χρόνων, έπειτα παγίδα που τους έστησαν. Συγκεκριμένα, μυστικός αστυνομικός παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής στα μέλη του κυκλώματος, το οποίο βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών Αρχών εδώ και μερικές ημέρες, όταν έφτασαν στην υπηρεσία πληροφορίες για τη δράστη εγκληματικής οργάνωσης που αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές και η οποία είχε προσπαθήσει να πουλήσει ένα σπάνιο αρχαίο νόμισμα μεγάλης αξίας που κατασχέθηκε από την Αστυνομία, και έκλεισαν ραντεβού για δήθεν αγοραπωλησία.

Μάλιστα, πριν από το ραντεβού ο 54χρονος συλληφθείς, που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα, είχε δείξει στο μυστικό αστυνομικό φωτογραφίες από αντικείμενα που δήθεν τον ενδιέφεραν και είχαν καταλήξει σε συμφωνία για ένα γυναικείο αγαλμάτιο αντί του ποσού των 100.000 ευρώ, για ένα χρυσό νόμισμα αντί 75.000 ευρώ και για ένα αρχαίο μπρούντζινο δακτύλιο αντί 20.000 ευρώ, τα οποία θα παραδίδονταν στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος των Μεγάρων. Πράγματι, μέλος του κυκλώματος που δεν είχε αντιληφθεί την ενέδρα συμφώνησε να συναντηθεί με τον αγοραστή στο συγκεκριμένο σημείο το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Ομως ακολούθησε τριπλή επιχείρηση στα Μέγαρα, στην Πεύκη και στα Οινόφυτα, κατά την οποία συνελήφθησαν και τα τρία μέλη του κυκλώματος. Οπως αποδείχτηκε, οι αρχαιοκάπηλοι σκόπευαν να πουλήσουν, μεταξύ άλλων, ένα χρυσό νόμισμα (στατήρας του Πτολεμαίου Α΄ της Αιγύπτου, διαμέτρου 18 χιλιοστών και βάρους 8,5 γραμμαρίων), το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς είναι συμπαγές, και όχι χυτευμένο, και σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο άλλα επτά τέτοια νομίσματα, και έναν κορμό Κούρου που αποτελεί κομμάτι αρχαίου αγάλματος. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αντίστοιχο τμήμα Κούρου είχε επιχειρηθεί να πωληθεί σε δημοπρασία στην Αμερική αντί 20.000.000 δολαρίων!

Ακόμα, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν ένα μαρμάρινο γυναικείο αγαλμάτιο, ύψους 33 εκατοστών, σε δύο τεμάχια, ένας ορειχάλκινος δακτύλιος, διαμέτρου 7 εκατοστών, 2 δαχτυλίδια, το ένα με διακόσμηση αγκυλωτού σταυρού στη σφενδόνη και το άλλο με διακόσμηση συμπλεκόμενων φιδιών με εγχάρακτη επιγραφή «ΜΥΡΤΑΛΗ», Δανάκη, με όψη που απεικονίζει οκτάκτινο αστέρι και στην άλλη όψη έχει την επιγραφή «ΕΜΟΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΜΥΡΤΑΛΗ», μια εικόνα που απεικονίζει τον Αγιο Ονούφριο και τον Αγιο Σπυρίδωνα και η οποία χρονολογείται μετά το 1830, καθώς και ένα βιβλίο με τίτλο «Greek points and their values».

Οι κατασχεμένες αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και σε νομισματολόγο, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και, στη συνέχεια, παραδόθηκαν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών. Με τη σχηματισθείσα δικογραφία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα