Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Drones εμφανίστηκαν στη Χαλκιδική για να ελέγξουν παράνομες καταλήψεις από ομπρέλες και ξαπλώστρες

Ο «Big Brother» των πλαζ

Ο «Big Brother» των παραλιών, τα drones που θα ελέγχουν τις παράνομες καταλήψεις από ομπρέλες και ξαπλώστρες, έκανε προχθές την εμφάνισή του στη Χαλκιδική. Τα ιπτάμενα ηλεκτρονικά μάτια των ελεγκτών επιθεώρησαν καρέ καρέ τον αιγιαλό και τις παραλίες στο Πευκοχώρι και το Πολύχρονο, περιοχές της Χαλκιδικής που συγκεντρώνουν κάθε καλοκαίρι αυξημένο αριθμό καταγγελιών.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ελέγχους απεστάλησαν στην αρμόδια κτηματική υπηρεσία για ανάλυση και λήψη μέτρων, εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις. Οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στις δημοφιλείς παραλίες στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Οι πρώτες 30 πτήσεις drones θα γίνουν σε παραχωρήσεις παραλιών με 6.500 ενεργές συμβάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα συνεχιστούν στις νέες παραχωρήσεις μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών στις 31 Μαΐου, που πραγματοποιούνται πλέον αποκλειστικά μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας και αφορούν πάνω από 1.200 παραχωρήσεις.

Εκτός από τα drones οι αρμόδιοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα έχουν ακόμα τρεις τρόπους ελέγχου των αυθαιρεσιών στις παραλίες. Το πρώτο εργαλείο είναι η εξέταση δορυφορικών εικόνων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος. Η σχετική διαδικασία, όπως και η επιμέτρηση για τυχόν παράβαση/υπέρβασης σε ορθοφωτοχάρτη θα γίνεται από ερευνητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες και θα εισέρχονται στο μητρώο ψηφιακών συμβάσεων.

Ενας δεύτερος τρόπος ελέγχου είναι οι καταγγελίες των πολιτών μέσω της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής MyCoast. Εκεί οι πολίτες θα βλέπουν τους όρους κάθε σύμβασης παραχώρησης για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες προκειμένου να υποβάλουν καταγγελία αν διαπιστώνουν παραβάσεις. Παράλληλα, μεικτά κλιμάκια ελεγκτών με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Κτηματικής Υπηρεσίας, των τοπικών δήμων, της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και των εισαγγελικών Αρχών θα κάνουν «σαφάρι» στις παραλίες. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δεν επιτρέπεται παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας όταν το μήκος ή πλάτος τους είναι μικρότερο των 4 μέτρων ή όταν το συνολικό εμβαδόν είναι μικρότερο από 150 τ.μ.

Οι παραχωρησιούχοι υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι:

  • Τουλάχιστον το 50% της παραλίας μένει ελεύθερο και το εμβαδόν κάθε παραχώρησης δεν υπερβαίνει τα 500 τ.μ.
  • Τα ομπρελοκαθίσματα μπορούν να καταλαμβάνουν μέχρι 60% της παραχώρησης ή 30% για παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura που δεν έχουν χαρακτηριστεί απάτητες.
  • Μεταξύ των παραχωρήσεων πρέπει να μεσολαβεί απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων (3 μέτρα σε κάθε πλευρά ή 4 μέτρα για περιπτώσεις επιχειρήσεων με εφαπτόμενα κτίρια).
  • Τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν από τη θάλασσα τουλάχιστον 4 μέτρα.
  • Το κοινό έχει ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση με ειδικές προβλέψεις για Ατομα με Αναπηρία.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί



Μποζουκια Αθηνα