Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Νίνα Φλορ – Φίλιππος Ντε Γκρες: Άφησαν πίσω την Αθήνα και έφυγαν...

Ο Φίλιππος Ντε Γκρες και η σύζυγός του, Νίνα...

Γνωστή δημοσιογράφος αποκαλύπτει: «Έκανα ριζική υστερεκτομή»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ζω Καλά» το πρωί του Σαββάτου...

Σταματίνα Τσιμτσιλή – Ελένη Τσολάκη: Βρέθηκαν στο ίδιο πάρτι γενεθλίων – Η...

Η Μαίρη Παλιαλέξη, αρχισυντάκτρια της εκπομπής Happy Day, γιόρτασε...

Έξαλλη η Ελένη Χατζίδου με τον Παπανώτα: «Παιδιά, τι ζούμε; Απαράδεκτο…»

Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε η...

Τι υποστήριξε στην απολογία του ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

«Ηθελα να βοηθήσω»

«Πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Το έκανα για καλό, όχι για κακό. Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα, όμως, γιατί ξέρω τι έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει»!

Ζακ Κωστόπουλος

Τα παραπάνω υποστήριξε χθες στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018, στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο μεσίτη, ο οποίος στο βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία -όπως εμφατικά επεσήμανε και ο εισαγγελέας της έδρας– εμφανίζεται να χτυπάει τον 33χρονο άνδρα με κλοτσιές τουλάχιστον εννέα φορές.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλοτσάτε το θύμα εννέα φορές και οι πέντε στο κεφάλι…

Κατηγορούμενος: Οχι, οι δύο μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως εκείνες τις στιγμές φοβήθηκε όταν είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να προσπαθεί να σπάσει την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου επί της οδού Γλάδστωνος με το κεφάλι του, κρατώντας μάλιστα ένα μαχαίρι.

«Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα. Η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθειά του να σπάσει με το κεφάλι την τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία είπα να κάνω κάτι για να μην κόψει τον λαιμό του» είπε ακόμα ο κατηγορούμενος για να προσθέσει: «Εκείνη η στιγμή δεν ήταν ήρεμη. Με το που έβγαλε το κεφάλι, τον πέτυχα, αλλά η κλοτσιά αυτή δεν ήταν δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνέχισα. Τον τράβηξα έξω και του πήρα το μαχαίρι, που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο» ανέφερε ο 63χρονος, για να συμπληρώσει: «Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό τον θάνατο δεν φταίω».

Η στιγμή της επίθεσης των δύο ανδρών

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού…

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου επί της οδού Γλάδστωνος υποστήριξε ότι παρασύρθηκε και έχασε την ψυχραιμία του βλέποντας την καταστροφή της περιουσίας του. Μάλιστα, επέμεινε παρά την ύπαρξη του βιντεοληπτικού υλικού, πως όταν ο Ζακ Κωστόπουλος βγήκε από την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και ξάπλωσε αιμόφυρτος στον δρόμο ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του δεν τον χτύπησαν.

«Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η Αστυνομία» είπε.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε πέντε φορές, και οι τρεις στο κεφάλι …

Κατηγορούμενος: Είδα το βίντεο, αλλά δεν το θυμάμαι…

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι για το κακούργημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και είχαν καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών κάθειρξης καθένας. Ωστόσο, ο μεσίτης δύο μήνες μετά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αντίθετα, ο κοσμηματοπώλης βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Χθες στο δικαστήριο βρέθηκαν οι Νικ. Φίλης, Νικ. Βρούτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.

Αλέξανδρος Παρθένης: Το πρόβλημα υγείας και ο γάμος του

Ο Αλέξανδρος Παρθένης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής και μεταξύ άλλων μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του.