Θάνος Κανούσης: O βιογράφος του Καρρά μιλά στην «Espresso»

To ουίσκι στο ρέμα όπου ήταν η παράγκα που έμενε και το «όχι» στους Τούρκους λόγω της ποντιακής καταγωγής του!

Ο συγγραφέας Θάνος Κανούσης, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία του Βασίλη Καρρά, μίλησε στην «Espresso» σε μια περίοδο στην οποία πολύς λόγος γίνεται για τη διαθήκη και την περιουσία του τεράστιου λαϊκού τραγουδιστή, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της διατήρησης της μνήμης του Καρρά μέσω των σελίδων ενός βιβλίου που γράφτηκε από τις αφηγήσεις για τη ζωή και καριέρα του!

  • Απο τη Σουζη Στεφανιδη

«Η αυτοβιογραφία του Βασίλη ξεκίνησε να γράφεται τρία χρόνια νωρίτερα, με έναν Βασίλη ακόμα υγιή, και ολοκληρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2023, όταν μάθαμε τα νέα για την υγεία του. Ο Βασίλης Καρράς μίλησε για όλα, ακόμα και για την ασθένειά του» λέει χαρακτηριστικά ο Θάνος Κανούσης!

Ο συγγραφέας Θάνος Κανούσης

Περίπου έξι μήνες μετά τον θάνατό του, η προσωπική ιστορία του Βασίλη Καρρά θα φωτιστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα από την αυτοβιογραφία του, η οποία φέρει τον τίτλο «Καλησπέρα και καλή βραδιά». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης και πλούσιας καριέρας του τραγουδιστή.

Ο Καρράς στα πρώτα βήματα της καριέρας του

«Ο Βασίλης Καρράς ήθελε να μάθει ο κόσμος για τη ζωή του, ότι είχε ελαττώματα! Η ζωή του πέρασε από χίλια κύματα, γεμάτη πόνο, φτώχεια, στενοχώριες, με πολλή δουλειά και κούραση, αλλά και γεμάτη από πολλή αγάπη και θαυμασμό από τον κόσμο, που πάντα ήταν κοντά του και γέμιζε τα μαγαζιά όπου τραγουδούσε και τους χώρους όπου έδινε τις συναυλίες του. Μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία, που μοιάζει περισσότερο με όνειρο παρά με πραγματικότητα» συνεχίζει ο βιογράφος του αξέχαστου Καρρά, ο οποίος γυρίζει τον χρόνο πίσω και αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του Βασίλη Καρρά.

«Για μένα ο Βασίλης είναι από τους πιο ευαίσθητους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς γνωριμίας μας μου έδειξε πολλές φορές αυτό το πρόσωπο και θα ήθελα να το τονίσω αυτό! Ο Βασίλης δεν ξέχασε ποτέ τα φτωχικά παιδικά του χρόνια! Και όταν λέμε φτωχικά, εννοούμε φτωχικά! Αυτό το παιδί ξυπνούσε 3 η ώρα το ξημέρωμα για να πουλήσει κουλούρια και στη συνέχεια λαχεία. Εμενε με την οικογένειά του σε μια παράγκα εκεί, στην Ηλιούπολη, όπου το ρέμα τον χειμώνα τούς έπαιρνε την παράγκα! Δεν το ξέχασε ποτέ αυτό! Ολα αυτά τον είχαν κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητο απέναντι σε οποιονδήποτε δεν είχε… Απέναντι σε όποιον είχε ανάγκη, γιατί η ζωή δεν του πήγε καλά» εξομολογείται χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Κανούσης, συγκινημένος κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, παίρνει μια ανάσα και συνεχίζει: «Ακόμα και όταν είχε γίνει μεγάλο όνομα πλέον, πήγαινε εκεί, στο ρέμα, που ήταν η παράγκα όπου μεγάλωσε – και που τώρα δεν υπάρχει πια. Είχε όμως μια κληματαριά και πήγαινε μόνος εκεί ο Βασίλης, με ένα ποτήρι ουίσκι και τα τσιγάρα του, για να θυμηθεί όλα όσα βίωσε και όλα όσα σκέφτηκε μεγαλώνοντας. Δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του, όπως επίσης δεν ξέχασε ποτέ την ποντιακή του ρίζα. Κάποια στιγμή τον ρώτησα γιατί δεν πάει στην Τουρκία να τραγουδήσει, μια που ήταν από τις ελάχιστες χώρες όπου δεν έχει εμφανιστεί, και μου είπε το εξής: “Θάνο, δεν έχω κάτι με τον λαό της Τουρκίας, αλλά δεν μου πάει, ρε φίλε, να πάω εκεί όπου υπέφεραν οι πρόγονοί μου”». Επίσης, ο Θάνος Κανούσης αναφέρεται στη μεγάλη φιλία του Βασίλη Καρρά με τον Πασχάλη Τερζή. «Ο κόσμος πίστευε πως οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές, όμως όλο το διάστημα της ασθένειας του Βασίλη η επαφή ήταν πολύ συχνή! Ο Πασχάλης ήταν δίπλα με καθημερινά τηλεφωνήματα! Πολλές φορές μάλιστα έδινε κουράγιο ο Βασίλης στον Πασχάλη, στις μάχες που έδιναν εκατέρωθεν».

Τραγουδώντας στα πρώτα βήματα της καριέρας του τραγούδια του Πόντου

Επίσης, ο συγγραφέας αναφέρεται στο κεφάλαιο στην αυτοβιογραφία του Βασίλη Καρρά με προσωπικές αναφορές στους συναδέλφους του. «Ηθελε να πει κάτι για όλους, έναν προς έναν! Και ήταν πάρα πολλοί και ήταν φυσικό να ξεχάσει κάποιους! Και ξέρεις πού τους θυμήθηκε; Μέσα στην Εντατική! Ζήτησε ένα χαρτί και ένα μολύβι από μια νοσοκόμα και έγραψε δυο λόγια για τον καθέναν! Αυτός ήταν ο Βασίλης Καρράς».

  • Η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Βασίλη Καρρά θα γίνει στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου στο Αλσος, και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται άμεσα η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον