Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

«Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία»

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε την Τετάρτη το απόγευμα η «βασίλισσα του σεκόντου» Βούλα Γκίκα.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Και όμως, η τραγουδίστρια με τις περισσότερες ηχογραφήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων, που βρέθηκαν στο Κοιμητήριο των Μεγάρων για να της πουν το τελευταίο «αντίο».

Η επιστήθια φίλη της και κόρη του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα

Παρόλο που η ίδια συνεργάστηκε με όλο το ελληνικό πεντάγραμμο, ελάχιστοι ήταν εκεί για να την αποχαιρετήσουν. Χαρακτηριστικό είναι πως στον ιερό ναό του κοιμητηρίου δεν είχε αποσταλεί κανένα στεφάνι προς τιμήν της μεγάλης ερμηνεύτριας. Παρόντες ήταν η επιστήθια φίλη της και κόρη του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα, φανερά συγκινημένη, μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά της, η ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη, ο σπουδαίος μαέστρος Δημήτρης Καπιλίδης, ο παλιός τραγουδιστής Μανώλης Τοπάλης, καθώς και οι νεαρές αδερφές Κιοσκέρογλου.

Η Νάντια Καραγιάννη μαζί με τις μουσικούς αδερφές Κιοσκερογλου ερμήνευσαν το τραγούδι της

Δίπλα στο φέρετρο και η πολυαγαπημένη της ανιψιά και βαφτιστήρα, με την οποία είχαν καθημερινή επαφή. Μόλις το φέρετρο βγήκε από τον ιερό ναό, έχοντας την κιθάρα ανά χείρας η Μαίρη Κιοσκέρογλου άρχισε να παίζει το χαρακτηριστικό τραγούδι «Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία» (που είχε ερμηνεύσει η ίδια με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση), με τη σπαρακτική ερμηνεία της Νάντιας Καραγιάννη και της Σοφίας Κιοσκέρογλου να κάνει ακόμα και τους πιο δυνατούς να λυγίσουν.

Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο ιερέας και ανιψιός της Βούλας Γκίκα, πατέρας Γεώργιος, ο οποίος πολλές φορές δεν άντεξε και λύγισε μπροστά από το φέρετρο της μεγάλης τραγουδίστριας. Στον επικήδειο λόγο του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Γεράνεια», Πολύβιος Τσίρκας, έκανε αναφορά στη μεγάλη καρδιά της τραγουδίστριας, αλλά αναφέρθηκε και στο πόσο περήφανος άνθρωπος ήταν, καθώς ακόμα και τις τελευταίες της στιγμές δεν τηλεφώνησε στον σύλλογο για βοήθεια.

Συγκινημένος ο ιερέας και ανηψιός της Βούλας Γκίκα, σκουπίζει τα δάκρυά του

Να θυμίσουμε ότι η Βούλα Γκίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Κινέτα, με την τετράποδη θετή «κόρη» της, σκυλίτσα Τζίλντα, να κλαίει πάνω από το άψυχο σώμα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι ο θάνατος της σπουδαίας λαϊκής τραγουδίστριας μετράει μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την εύρεσή της.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.




Μποζουκια Αθηνα