Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Περίπου 500 παιδιά τον χρόνο πηγαίνουν στις εφημερίες του Παίδων « Η Αγία Σοφία» έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας

SoSial media

Σε μία σοβαρότατη αποκάλυψη, που εγείρει ερωτήματα και συνάμα προβληματισμό, προχώρησε η διευθύντρια της Εντατικής του Παίδων «Η Αγία Σοφία», Χαρίκλεια Μπαρμπαρέσου, η οποία εξηγεί ότι καθημερινά καταγράφονται περιστατικά με ανήλικα παιδιά που κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας, καταδεικνύοντας τις σοβαρότατες επιπτώσεις του εθισμού στα social media.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η διευθύντρια της Εντατικής, τουλάχιστον τρία παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους στην εφημερία του νοσοκομείου έχοντας κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, με αυτοκτονικό ιδεασμό, με επιληψία ή με νευρική ανορεξία, σε πλήρη απομόνωση από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον. «Ερχονται γύρω στα δύο – τρία παιδιά σε κάθε εφημερία, που σημαίνει τουλάχιστον 500 παιδιά τον χρόνο. Την τελευταία χρονιά ήταν 570 που έρχονται είτε με αυτοκτονικό ιδεασμό είτε με αυτοτραυματισμό ή επηρεασμένα από bullying και το πρόβλημα όσο περνάνε τα χρόνια, από ό,τι φαίνεται, μεγαλώνει» ανέφερε η Χαρίκλεια Μπαρμπαρέσου, τονίζοντας ότι πολλά από τα παιδιά είναι θύματα bullying, κυρίως κορίτσια, που υφίστανται από τους συμμαθητές τους μέσω των social media, με συνέπεια να οδηγούνται ακόμα και στην απόπειρα αυτοκτονίας: «Κάποτε μιλάγαμε για ηλικίες 14-15, τώρα το φαινόμενο έχει αρχίσει από τα 12. Η πλειονότητα είναι κορίτσια».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα θύματα των διαφόρων trends που επικρατούν στα social media, κάνοντας λόγο για ένα αγόρι από την Αυστραλία που βρισκόταν στη Ρόδο στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής και διακομίστηκε εγκεφαλικά νεκρό στο νοσοκομείο. Το στοίχημα ήταν ποιο παιδί θα κρατήσει πιο πολύ την ανάσα του κάτω από την πισίνα. «Η παρότρυνση σε παράτολμες συμπεριφορές δεν ήταν ποτέ απλή. Θα θυμηθώ ένα παιδί που ακόμα και τότε, που δεν υπήρχε το TikTok, ήταν μια ομάδα σχολείου, η οποία ήταν σε εκδρομή από ξένη χώρα, και ως παράτολμη συμπεριφορά είχαν έναν διαγωνισμό μεταξύ τους ποιος θα κρατήσει περισσότερο την αναπνοή του κάτω από το νερό σε πισίνα» είπε χαρακτηριστικά η Χαρίκλεια Μπαρμπαρέσου, η οποία διαχειρίζεται και το περιστατικό με τον 13χρονο μαθητή από τις Καλυθιές της Ρόδου που μεταφέρθηκε διασωληνωμένος με σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις από το Superman Challenge του TikTok, το οποίο επιχείρησε την ώρα του διαλείμματος μαζί με συμμαθητές του.

«Ευτυχώς, το παιδάκι είναι αποσωληνωμένο και τις επόμενες μέρες θα το βγάλουμε από τη μονάδα» ανέφερε η διευθύντρια της Εντατικής του Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ κλείνοντας έδωσε το δικό της μήνυμα σε γονείς και παιδιά: «Ενα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να έχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα social media. Μέχρι να ωριμάσει, να έχει έναν έλεγχο».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα