«Μαμά Μου!»: Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Μουσούρη

Πόσο εφικτό θα ήταν να «ενοικιάσεις» μια μάνα;

Πόσο εφικτό θα ήταν να «ενοικιάσεις» μια μάνα; «Ζητείται κόρη» ή «Ενοικιάζεται μάνα»! Θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια αγγελία; Θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια ιδιωτική συμφωνία ή ακόμα κι ένα επίσημο συμβόλαιο, ώστε δυο γυναίκες -άγνωστες μεταξύ τους- να αποκτήσουν τη σχέση μητέρας και κόρης; Θα ήταν ηθικό και νόμιμο να πληρώνει μια «κόρη» μια άγνωστη γυναίκα, μόνο και μόνο για να υποδυθεί τη «μάνα» της; Η συμφωνία υπήρξε. Το συμβόλαιο έγινε.

Το θεατρικό ισπανικό έργο της Μάρτα Μπαρτσελό, με τον ελληνικό τίτλο «Μαμά Μου!», αποτυπώνει τη διαδρομή μιας τέτοιας σχέσης «μητέρας-κόρης», μετά την ανατρεπτική απόφασή τους να εφαρμόσουν τους όρους ενός άρρηκτου συμβολαίου. Η «κόρη» αμείβει την άγνωστη γυναίκα, για να εκτελεί τον ρόλο της «μάνας» κι εκείνη εκτελεί πειστικά τα καθήκοντά της, ως μητέρα.

Η Panik Theater Productions αναλαμβάνει την παραγωγή και την παρουσίαση του -εν λόγω- θεατρικού έργου. Το «Mαμά Μου!» επιλέχθηκε, γιατί το θέμα του εστιάζει σε μια κοινωνία που πολλά «αναγκαία», θα μπορούσαν να είναι «επιλογές». Και που οι ανατροπές θα μπορούσαν να επιφέρουν ρήγματα στα ειωθότα.

«Μπορώ, να επιλέξω τους γονείς μου ή τα παιδιά μου»; «Γονέας είναι αυτός που γεννάει και τίκτει ή κι εκείνος που, δίχως να είναι γεννήτορας, του δόθηκε η χάρη για τέτοιο λειτούργημα»; Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα ή μη, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη άνευ «όρων».  Η Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύει τον σπουδαίο ρόλο της μάνας, ενώ ο ανατρεπτικός ρόλος της κόρης αποδίδεται από την Νίκη Λάμη.

Η ελληνική μετάφραση έγινε από τη βραβευμένη μεταφράστρια-εξειδικευμένη στην ανακάλυψη ισπανικών και καταλανικών θεατρικών αριστουργημάτων- Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Την σκηνοθεσία και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της παράστασης επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Καραγέωργος. Η καλλιτεχνική επιμέλεια, η επιλογή του έργου και ο σχεδιασμός της παραγωγής ανήκει στον Κώστα Σπυρόπουλο.

Το σκηνικό που αντανακλά την ιδέα της κοινωνικής προσαρμογής σε νέα δεδομένα, είναι έργο της Μαίρης Τσαγκάρη.  Τα κοστούμια επέλεξε η Σοφία Δριστέλα, με γνώμονα την επίτευξη  της συναισθηματικής εγγύτητας των δύο γυναικών. Τέλος, τη μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η Panik Records, ενώ το ομότιτλο τραγούδι, «Μαμά Μου», συνέθεσε ο σπουδαίος συνθέτης, Γιώργος Σαμπάνης στους στίχους της μοναδικής Ελένης Γιαννατσούλια, ενώ το ερμηνεύει η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, Μελίνα Ασλανίδου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμαννουήλ

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Νίκος Καραγέωργος

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Σοφία Δριστέλα

Σύνθεση πρωτότυπου τραγουδιού: Γιώργος Σαμπάνης

Στίχοι πρωτότυπου τραγουδιού: Ελένη Γιαννατσούλια

Καλλιτεχνική διεύθυνση- επιμέλεια – σχεδιασμός παραγωγής: Κώστας Σπυρόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: Κάπα Σίγμα Productions

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κραμποκούκη

Βοηθός σκηνογράφου: Αλίκη Σπανουδάκη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας

Το ομότιτλο τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Μελίνα Ασλανίδου

Παραγωγή: Panik Theater Productions

Παίζουν: Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη Λάμη

Προπώληση εισιτηρίων: ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Ποια ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αυτά τα χαριτωμένα παπούτσια;

Η ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια με χοντρό τακούνι σαν σαμπό σε ροζ χρώμα με σχέδια.