Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Τάκης Παπαματθαίου: «Δεν έγινα ηθοποιός για να κάνω εξώφυλλα»

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Τάκης Παπαματθαίου επιστρέφει στον ρόλο του πιο διάσημου τσιγκούνη της λογοτεχνίας.

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Δικηγόρος βάζει μπλόκο στο νέο επίθετο της πρώην βασιλικής οικογένειας

Δεν... Γκρες

Ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων δεν αποκλείεται να βρεθούν οι απόγονοι της πρώην βασιλικής οικογένειας που έλαβαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια με το επίθετο Ντε Γκρες, μετά το βέτο που έθεσε ο δικηγόρος Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος υποστηρίζει ότι η χρήση του εν λόγω επιθέτου είναι παράνομη.

Και τούτο γιατί, όπως τονίζει, δημιουργεί έμμεση διάκριση έναντι όλων των Ελλήνων πολιτών. Η αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο παλαιότερος εν ενεργεία καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ αναφέρεται στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου επιθέτου που, όπως τονίζεται, επιρρωνύεται και από τη γραμματική διατύπωσή του. «Τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας δήλωσαν ως επίθετο δύο λέξεις: Ντε Γκρες, όχι ενωμένα, αλλά με κενό ανάμεσά τους. Νοηματικώς το κενό υποδηλώνει ότι ανάμεσα στις δύο λέξεις υφίσταται τουλάχιστον ακόμη μία λέξη, η οποία παραλείπεται επειδή εννοείται. Και η λέξη η οποία απουσιάζει, εν όψει των προσώπων και της ιδιότητάς τους, νοείται εκείνη που παραπέμπει στη βασιλική ιδιότητα την οποία είχαν και απώλεσαν. Τούτο το γραμματικό φαινόμενο ονομάζεται κατά τη φιλολογική επιστήμη σχήμα κατεξοχήν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Λαζαράτος.

Ο Νικόλαος Ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη

Και αμέσως μετά εξηγεί ότι «η απονομή του επιθέτου Ντε Γκρες στα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας δημιουργεί έμμεση διάκριση έναντι όλων συνεπώς έναντι και εμού». Οπως τονίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, «δι’ αυτού του επιθέτου, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσωπα, την ιδιότητα, αλλά και την εν γένει δραστηριότητά τους, δύνανται να διαταράξουν την κοινωνική ισότητα και συνοχή, αφού θα μπορούν να προβάλλουν στις κοινωνικές τους σχέσεις και στις σχέσεις τους με το κράτος, την αίγλη και την ταξική προέλευση την οποία είχαν και απώλεσαν ούτως ώστε να τύχουν ειδικής μεταχείρισης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι παράνομες τόσο η απονομή αυτού του επιθέτου όσο και η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας, καθώς δεν πληρούνται οι σωρευτικώς τιθέμενες προϋποθέσεις του άρθρου 6, παράγραφος 5 του νόμου 2215/1995. «Υπ’ αυτήν την εκδοχή το έννομο συμφέρον μου συνίσταται στο ότι είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων, άρα και στους εκλογικούς καταλόγους (όπως και εγώ), άτομα τα οποία παρανόμως διαθέτουν ελληνική ιθαγένεια» αναφέρει ο κ. Λαζαράτος. Τέλος, επισημαίνει ότι απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά οι εξής τρεις προϋποθέσεις για την απονομή ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ:

Η οικογένεια του Παύλου Ντε Γκρες

«Πρώτον, να διατυπωθεί ανεπιφύλακτη δήλωση σεβασμού στο Σύνταγμα, αποδοχής και αναγνώρισης του πολιτεύματος της προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, με το οποίο καθορίστηκε κατά τρόπο μη υποκείμενο σε μεταβολή η μορφή του πολιτεύματος. Δεύτερον, να δηλωθεί ρητά και ανεπιφύλακτα, ενώπιον του ίδιου ληξιάρχου, παραίτηση από τις κάθε είδους διεκδικήσεις που συνδέονται με την κατά το παρελθόν άσκηση πολιτειακού αξιώματος ή της κατοχής οποιουδήποτε τίτλου. Τρίτον, να συντελεστεί εγγραφή στα μητρώα αρρένων ή τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας του κράτους με όνομα, επώνυμο και τα λοιπά αναγκαία κατά νόμο στοιχεία ταυτότητας».

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.




Μποζουκια Αθηνα