«Εκείνος κι εκείνος» στο θεατρικό σανίδι με Κωνσταντίνου και Σταρόβα

Με μια ανανεωμένη σκηνοθεσία και νέο πρωταγωνιστικό δίδυμο θα παρουσιάσει σε περιοδεία το σατιρικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και Εκείνος» ο Αλέξανδρος Ρήγας. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή έργα του, που έγραψε ιστορία στην κρατική τηλεόραση με το αχτύπητο δίδυμο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Γιώργου Μιχαλακόπουλου.

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί και πέρσι, όταν ο Γιώργος Κωνσταντίνου συνάντησε στο θεατρικό σανίδι τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Αλέξανδρο Ρήγα, και έδωσαν σάρκα και οστά στο διαχρονικό «Εκείνος και Εκείνος». Αυτή τη φορά μαζί τους θα βρεθούν επί σκηνής η Σοφία Μανωλάκου και ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ενας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη και στο ελεύθερο χιούμορ. Ενα έργο που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα με τη σατιρική -σκεπτόμενη- κωμωδία. Ο Λουκάς και ο Σόλων (Λεωνίδας Κακούρης), οι πρωταγωνιστές του έργου, είναι δύο σοφοί περιπλανώμενοι μποέμ, δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει στο ταξίδι της ελευθερίας τους.

Ο Κώστας Μουρσελάς (1932-2017) υπήρξε από τους σημαντικότερους Ελληνες συγγραφείς, που ξεχώρισε για τη σατιρική, αιχμηρή ματιά του απέναντι στη σύγχρονή του ελληνική πραγματικότητα. Υπέγραψε σπουδαίες επιτυχίες τόσο στο θέατρο όσο και στην πεζογραφία, ενώ αρκετά από τα έργα του μεταφέρθηκαν και σε μορφή τηλεοπτικών σεναρίων («Ω, τι κόσμος, μπαμπά», «Η κυρία δεν πενθεί», «Εκείνος κι Eκείνος», μονόπρακτα που γράφτηκαν κατά τη δικτατορία, σατιρίζοντας όλα τα κακώς κείμενα, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», που αποτέλεσε τεράστια τηλεοπτική επιτυχία, κ.ά.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολες ώρες για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, καθώς έκανε γνωστό...

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Παντρεύτηκαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα – Ο μυστικός γάμος στην Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, η Αθηνά Οικονομάκου...

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.

Βρήκαμε έπειτα από χρόνια την «Παριζιάνα» χορεύτρια της Φίνος

Η χορεύτρια-ηθοποιός Νικόλ Κοκκίνου θυμάται τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στη...