Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το XMAS Calendar...

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η προστασία των παικτών και η υπεύθυνη διασκέδαση στο...

Η «Μπουμπού» του Μητσοτάκη στο σανίδι

Το βιβλίο του «Mr Ενδελέχεια» γίνεται παράσταση στο Εν Αθήναις

Στο θεατρικό σανίδι ανεβαίνει η «Μπουμπού» του Μητσοτάκη. Μην πάει όμως ο νους σας στον Ελληνα πρωθυπουργό. Ο λόγος γίνεται για τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Δημήτρη Μητσοτάκη, ιδρυτή του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος Ενδελέχεια, ο οποίος παράλληλα με τη σόλο μουσική πορεία που ακολουθεί από το 2010, δίνει εδώ και χρόνια το στίγμα του και ως συγγραφέας.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Οσο για την «Μπουμπού», είναι το νέο λογοτεχνικό του «παιδί», μια γλυκόπικρη νουβέλα, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος και μεταφέρεται για πρώτη φορά στη σκηνή στο θέατρο Εν Αθήναις, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Πασσά, με τη Δήμητρα Κολλά στον ομώνυμο ρόλο. Η ταλαντούχα ηθοποιός μετά την τηλεοπτική «Τσαντούλα» της «Μάγισσας», επιστρέφει καλλιτεχνικά με την «Μπουμπού», μια ηρωίδα διαφορετική από αυτές στις οποίες την έχουμε συνηθίσει.

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης

Η «Μπουμπού», μια γεννημένη θεατρίνα, είναι η πρωτότοκη κόρη μιας οικογένειας από την Κρήτη, η οποία γεννιέται σχεδόν εφτά κιλά! Η αναπτυγμένη φύση της την ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωή της και την κάνει αντικείμενο χλευασμού, παραγκωνισμού, υποτίμησης και… εκμετάλλευσης. Η «Μπουμπού» όμως δεν το βάζει κάτω. Κοιτά τη φωτεινή πλευρά της ζωής, κι ας θυμώνει κι ας κλαίει. Βρίσκει καταφύγιο στο φαγητό και ειδικά στις τουλούμπες, που λατρεύει. Τελικά δεν καταφέρνει να γίνει ηθοποιός. Την κερδίζουν τα οικοκυρικά και το μαγείρεμα, η βελόνα, το βελονάκι, τα κεντήματα, τα σεμεδάκια και τα σεμέν. Με αφορμή το ράψιμο του νυφικού της εγγονής της, διηγείται στους θεατές την πολυτάραχη, κινηματογραφική ζωή της από το 1946 έως τις μέρες μας. Δυσκολίες, χαρές, χιούμορ, τραγούδια, συγκίνηση, ανατροπές, ένας μεγάλος έρωτα και μια θυσία.

Το εξώφυλλο του βιβλίου «Μπουμπού», στο οποίο βασίστηκε η παράσταση

Η «Μπουμπού» θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 3 Μαΐου στο θέατρο Εν Αθήναις, όπου θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο (18.00) και Κυριακή (21.00) έως τη 1η Ιουνίου, για δέκα μόνο παραστάσεις. Την απόδοση/διασκευή του κειμένου του Δημήτρη Μητσοτάκη επιμελήθηκαν από κοινού ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πασσάς και η Δήμητρα Κολλά, την ενδυματολογία του έργου υπογράφει ο ταλαντούχος Γιάννης Κλημάνογλου, ενώ ετοιμάζεται και τραγούδι για τη «Μπουμπού», σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Μητσοτάκη, το οποίο θα σφραγίσει με την ερμηνεία της η Μάρθα Φριντζήλα. Τις φωτογραφίες με την «Μπουμπού» έβγαλε η Χριστίνα Φυλακτοπούλου, τον σχεδιασμό φωτισμών έκανε η Αννα Ρεμούνδου, την αφίσα ο Νικήτας Κοτροκόης και τις κατασκευές ο Κώστας Αβραμιώτης. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Αλεξάνδρα Γαϊδατζή, ενώ την επικοινωνία της παράστασης έχει η Νταίζη Λεμπέση.

Η Δημήτρα Κολλά ως «Μπουμπού» στο θέατρο Εν Αθήναις

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα