Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Κιμ Κατράλ: Παντρεύτηκε η «Σαμάνθα» του «Sex and the city» τον κατά...

Η Κιμ Κατράλ στα 69 της παντρεύτηκε τον σύντροφό της, Russel Thomas στο Λονδίνο. Η πρωταγωνίστρια του «Sex and the city» με τον νεότερο συνάδελφό της

Ευγενία Δημητροπούλου: «Δεν είμαι η μαμά με τα ινσταγκραμικά ταπεράκια»

Η Ευγενία Δημητροπούλου καλεσμένη της εκπομπής «Καλύτερα αργά» αναφέρθηκε στην κόρη της.

Κρατερός Κατσούλης: «Ήρθα με τη μηχανή και ήταν σαν να οδηγώ μέσα...

Ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε δύσκολα το πρωί της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας ώσπου να φτάσει στο στούντιο της εκπομπής «Νωρίς νωρίς»

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Πόνεσε» η πρόβλεψη ενός υπολογιστικού μοντέλου για την «Αστερομάτα»

Δύσκολα στον τελικό της Eurovision η Klavdia, σανίδα σωτηρίας ο Φωκάς

Οριακά φαίνεται να περνάει στον τελικό της Eurovision 2025 η Klavdia με την «Αστερομάτα» της, σύμφωνα με τα στοιχεία του The Model, ενός υπολογιστικού μοντέλου πρόβλεψης που δρα βάσει των σύγχρονων δεδομένων, τα οποία και αλλάζουν δυναμικά στο διάστημα από την κυκλοφορία όλων των τραγουδιών μέχρι και τον διαγωνισμό.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Συνδυάζοντας, λοιπόν, μια σειρά παραγόντων, όπως οι προβολές των βιντεοκλίπ, οι ακροάσεις των τραγουδιών σε streaming υπηρεσίες και η προώθηση της κάθε αποστολής, το The Model κατατάσσει στοιχηματικά το τραγούδι «Αστερομάτα» που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην τελευταία θέση του β’ ημιτελικού. «Η Ελλάδα έχει χάσει έδαφος και βρίσκεται στην τελευταία θέση, τη 10η από τις 10 αποστολές του ημιτελικού που θα περάσουν στον τελικό, με την πρόκρισή της να κρίνεται στο όριο» αναφέρεται σχετικά στο eurovisionfun.gr.

Φυσικά, αυτό μπορεί να αλλάξει μετά τις πρόβες της Ελληνίδας τραγουδίστριας, αφού η σκηνική παρουσίαση ενός τραγουδιού πάντα ανατρέπει τα δεδομένα στη Eurovision. Και στην περίπτωση της «Αστερομάτας» αναμένεται το αποτέλεσμα να συγκινήσει. Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος επιμελείται τη σκηνική παρουσία της Klavdia, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην απώλεια και στον αποχωρισμό, στα οποία επικεντρώνεται το τραγούδι. «Θα υπάρχει μια πλατφόρμα, ένα μακρύ σκηνικό που ταξιδεύει ήδη για Βασιλεία, όπου θα προβάλλονται εικόνες που σε όλους θα θυμίζουν κάτι. Οχι μόνο στους Ελληνες. Η απώλεια και ο πόνος είναι κάτι που σίγουρα μπορούν να το καταλάβουν όλοι, ακόμη και όσοι δεν καταλαβαίνουν τα ελληνικά.

Ειδικά στο φινάλε της εμφάνισής της πιστεύεται πως τα πλήθη των eurofans θα δακρύσουν, καθώς υπάρχει μια σκηνή όπου μια μητέρα και μια κόρη δυσκολεύονται να πλησιάσουν η μία την άλλη» αποκάλυψε ο ειδικός επί eurovision-ικών θεμάτων, δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος. Η Klavdia θα ταξιδέψει σε λίγες ημέρες στην Ελβετία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, διαγωνιζόμενη στον β’ ημιτελικό, στις 15 Μαΐου, όπου διαγωνίζονται και τρία από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Δέκα από τις αποστολές θα προκριθούν στον τελικό, όπου θα συναντήσουν τις Big 5 και την περσινή νικήτρια, Ελβετία. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου.

Φαβορί το «τραγούδι της σάουνας»

Η Σουηδία με το «τραγούδι της σάουνας» εμφανίζεται στο The Model και στις στοιχηματικές εταιρίες ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2025. Τη χώρα που (μαζί με την Ιρλανδία) μετράει πλέον τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού, δηλαδή 7, εκπροσωπούν τούτη τη φορά οι KAJ, ένα φινλανδο-σουηδικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο κατάφερε να επικρατήσει στον εθνικό τελικό του μεγάλου φαβορί και πρώην νικητή του διαγωνισμού, Måns Zelmerlöw.

Το κομμάτι τους, που είναι πολύ πιθανό να φέρει τη Σουηδία πρώτη στη λίστα των χωρών με τις περισσότερες νίκες στον διαγωνισμό, λέγεται «Bara bada bastu» και ενέχει έντονο το κωμικό στοιχείο, ενώ εξυμνεί την παράδοση της φινλανδικής σάουνας. Ο τίτλος του μεταφράζεται ως «Απλώς να κάνουμε σάουνα» και οι στίχοι, που είναι γραμμένοι στη διάλεκτο Vörå, περιγράφουν την εμπειρία της σάουνας ως τον καλύτερο τρόπο για χαλάρωση και ευεξία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ολοι οι προβληματισμοί εξαφανίζονται αμέσως» και «Η καλύτερη θεραπεία για το σώμα και την ψυχή». Στην πεντάδα οι στοιχηματικές εταιρίες κατατάσσουν φέτος και την Αυστρία με το «Wasted Love» από τον καλλιτέχνη JJ, καθώς και τη Γαλλία, που εκπροσωπείται από τη δημοφιλή στη χώρα της Louane. Ψηλά στα στοιχήματα βρίσκεται και η Ισραηλινή αοιδός Yuval Rapahel, η οποία είναι επιζήσασα της επίθεσης της Χαμάς στη συναυλία Nova στις 7 Οκτωβρίου 2024 και αναμένεται να τραγουδήσει σε αγγλικά, εβραϊκά και γαλλικά το κομμάτι «New day will rise».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα