Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025

Συνθετικά μωρά με κούριερ

Δυστοπικά σενάρια για «συνθετικά μωρά» που θα κατασκευάζονται -κυριολεκτικά- κατά παραγγελία μέσα σε ένα εργαστήριο ανοίγει νέο επιστημονικό

«Grand Hotel»: Φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του νέου τρέιλερ

Το «Grand Hotel» συνεχίζει τη νέα σεζόν με νέα ανατρεπτικά επεισόδια.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Παναγία της Τήνου για το τάμα της

Εκεί όπου βαπτίστηκε άναψε λαμπάδα χθες η υπουργός Τουρισμού!

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Το τρυφερό μήνυμα για τη μητέρα της

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πόσταρε φωτογραφία με τη μητέρα της και έγραψε δυο λόγια για να της ευχηθεί χρόνια πολλά.

Εύη Δόβελου: «Η Αθήνα είναι μονόδρομος για τον ηθοποιό»

Μιλάει για το πώς κόλλησε το... μικρόβιο της υποκριτικής, το #MeToo και τα πλάνα της για stand up comedy

Την Εύη Δόβελου τη γνωρίσαμε μέσα από δημοφιλείς σειρές όπως «Το σόι σου», «Χαιρέτα μας τον Πλάτανο», αλλά και την αγαπημένη σειρά «Το ναυάγιο» στο Mega. Είναι Θεσσαλονικιά και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις τη γνωρίσεις από την ήρεμη δύναμη που κουβαλάει και την ευθύτητα που βγάζει ο λόγος της.

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι της υποκριτικής στη Θεσσαλονίκη, πώς συνέχισε το ταξίδι αυτό στην Αθήνα, είναι εύκολη ή δύσκολη η ζωή ενός ηθοποιού, αλλά και το #MeToo είναι κάποια από όσα μοιράστηκε μαζί μας.

Ηθοποιός από μικρή ή το ανακάλυψες αργότερα;

Η αλήθεια ήταν πως από μικρή είχα μια έφεση στο να συμμετέχω σε οτιδήποτε θύμιζε θεατρικό και πάντα μου άρεσε να παίζω ρόλους. Οπότε οτιδήποτε στο σχολείο ή στη γειτονιά αφορούσε τέτοιου είδους παιχνίδι ήμουν μέσα. Οταν πρωτογνώρισα το κουκλοθέατρο, ήταν κάτι που με μάγεψε. Ωστόσο στον νου μου ως επάγγελμα δεν υπήρχε. Αλλωστε ο πατέρας μου ασχολείται με τα οικονομικά και υπήρχε μια κατεύθυνση τέτοια και σε μένα και ήταν η πρώτη μου σπουδή τα οικονομικά. Η ιδέα για την υποκριτική μπήκε στο λύκειο, όταν μια φίλη αποφάσισε να σπουδάσει θέατρο.

Οπότε εξελικτικά μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής, όπως συνηθίζετε να λέτε κι εσείς οι ηθοποιοί. Τελειώνεις τις σπουδές σου στη λογιστική και μετά;

Μετά ξύπνησε έντονα η ανάγκη της υποκριτικής. Στην αρχή σε ένα θεατρικό εργαστήρι στη Θεσσαλονίκη, όπου με την παρότρυνση της δασκάλας μου πήρα το θάρρος να φύγω στην Αθήνα και να γραφτώ στη σχολή που μου πρότεινε η ίδια.

Σε θεατρική παράσταση

Οι τηλεοπτικές παραγωγές πάρα πολλές, οι θεατρικές επίσης, οι κινηματογραφικές αρκετές. Ωστόσο, τεράστιος ο αριθμός των ηθοποιών. Πόσο εύκολο είναι «να γίνεις» στη δουλειά αυτή;

Εύκολο δεν είναι σίγουρα. Αρχικά πρέπει να είσαι απόλυτα δοσμένος σε αυτό. Από εκεί και πέρα είναι ένας συγκερασμός πραγμάτων που, αν συνδυαστεί με τύχη, μπορεί να το κάνει πιο εύκολο ή, αν δεν έχεις και την τύχη, πολύ δύσκολο. Η τύχη είναι σημαντικός παράγοντας, να βρεθείς δηλαδή στη σωστή στιγμή, αλλά και να αρπάξεις την τύχη αυτή και να την εξελίξεις.

Απ’ ό,τι γνωρίζω, στο επάγγελμα των ηθοποιών δεν υπάρχει μάνατζερ, όπως αντίστοιχα στους τραγουδιστές. Με ποιον τρόπο ενημερώνεται ένας ηθοποιός για τις επικείμενες οντισιόν ή δουλειές που πρόκειται να γίνουν;

Πρέπει με έναν τρόπο να βρίσκεσαι μέσα στο κύκλωμα των ηθοποιών. Ακόμα και να είσαι έντονα κοινωνικός και κοσμικός είναι κάτι που σχεδόν επιβάλλεται. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που όλοι μπορούμε να ακολουθήσουμε. Επίσης, μπορεί να έχεις ήδη χτίσει κάτι, αλλά δεν εδραιώνεσαι έτσι απλά. Θέλει να ενημερώνεσαι για όλα, να μη φοβάσαι την απόρριψη και να συνεχίζεις με όλη σου την ψυχή.

Δεν γίνεται να μη σε ρωτήσω για το #MeToo. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα, ωστόσο στον δικό σας χώρο ξεκίνησε με έναν τρόπο η κάθαρση. Σου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;

Εγώ μάλλον υπήρξα τυχερή σε αυτό, προσωπικά σ’ εμένα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Συμπεριφορές έβλεπα που τότε ίσως τις βαφτίζαμε ως «ιδιαιτερότητες» του χαρακτήρα κάποιου. Η παρενόχληση και η βία δεν είναι μόνο σεξουαλική. Είναι και η λεκτική και η συμπεριφορική, που αυτές δύσκολα θα εκλείψουν από όλους τους χώρους.

Η Εύη Δόβελου

Στη Θεσσαλονίκη αν είσαι ηθοποιός μπορείς να επιβιώσεις;

Εχει κάποιες ευκαιρίες, έχει κάποια θέατρα, προσπαθεί η πόλη,απλά χρειάζονται παραπάνω πράγματα για να μην ερημώσει στο κομμάτι αυτό. Οπότε, θέατρο ίσως μπορείς να κάνεις στη Θεσσαλονίκη και το «ίσως» το λέω γιατί ακόμα κι εκεί οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές. Αν θέλεις να ζήσεις από το επάγγελμα αυτό, η Αθήνα είναι μονόδρομος.

Τα επόμενα σχέδιά σου;

Ξεκίνησα μαθήματα δημιουργικής γραφής και είναι κάτι που με γεμίζει πολύ, πάντα είχα έφεση στον γραπτό λόγο και άρχισα να έχω μεγάλο ενδιαφέρον για το stand up comedy. Νομίζω ότι θα ρίξω το βάρος μου εκεί ακούγοντας το εσωτερικό κάλεσμά μου.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Γνωστή παρουσιάστρια κάνει διακοπές στην Πάρο παρέα με τον πατέρα της

Η παρουσιάστρια μόλις έριξε αυλαία για καλοκαίρι η εκπομπή της έφτιαξε βαλίτσες και έφυγε για την Πάρο.

Γιάννης και Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Δείτε να ποζάρουν πατέρας και κόρη

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου ζει μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια...

Αναστατώνει τα πλήθη ποζάροντας με μικροσκοπικό μπικίνι στα 52 της

Προκάλεσε πανικό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το πρώην ζευγάρι

Μια νέα ανάρτηση-καρφί έκανε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μετά τη συνέντευξη-χείμαρρος της Ιωάννας Τούνη, που εξιστορούσε στιγμές της προσωπικής

«Δεν μπήκα ποτέ σε καλούπια γι’ αυτό και η συνεργασία μου με τον Ηλία Ψινάκη τελείωσε άδοξα»

Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ηλία Ψινάκη.

Κώστας Φραγκολιάς: «Με τη Δώρα χωρίσαμε γιατί είχαμε…»

Ο Κώστας Φραγκολιάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Δώρα Πατσιώτη αλλά και στην παρέα της εκπομπής «Happy Day».
spot_img
spot_img