Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025

Ρένα Μόρφη: Χαλαρή βόλτα της τραγουδίστριας στο κέντρο της Αθήνας με την...

Χαλαρό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας στο πλευρό...

Ανατροπές στο πάρα πέντε από την αυλαία της χειμερινής σεζόν

Ντόμινο οι εξελίξεις στο μαγικό γυαλί... Η νέα σεζόν...

Πώς το κόψιμο της ζάχαρης για δύο εβδομάδες μειώνει εντυπωσιακά τις «σακούλες»...

Η καλύτερη κούρα ομορφιάς για το γυναικείο πρόσωπο, που...

Καρό σημαία στο Γκραν Πρι της Μυκόνου

Mε επιτυχία έπεσε και φέτος η... καρό σημαία στο...

Απολογία Φιλιππίδη: «Είμαι ότι έχει μείνει από τον Πέτρο Φιλιππίδη, πότε δεν βίασα»

Το metoo δεν ήταν κάτι κακό. Χρειαζόταν. Είμαι υπέρ αυτού. Είμαι σε αυτή τη θέση και παρόλα αυτά λέω “είμαι με τις γυναίκες αλλά ποιος θα με πιστέψει;”

Ο Πέτρος Φιλιππίδης το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε την απολογία του σχετικά με τις δύο απόπειρες βιασμού.

«Μπήκε προχθές ένας ιερέας στην αίθουσα και με αγκάλιασε και με φίλησε και μου είπε κάτι στο αφτί. Αυτός είναι ένας άγιος άνθρωπος. Δεν τον γνωρίζω, τον ξέρω. Είναι ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου. Έχει κάνει ένα τεράστιο έργο, μου έφερε χαιρετίσματα από ιερέα της Τρίπολης που ερχόταν στην φυλακή και μας εξομολογούσε. Μου μετέφερε την ευχή του. Μου είπε “έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο από αυτά που έχεις κάνει και είναι άδικο”. Δεν ήταν ούτε στημένο ούτε τίποτα. Έτυχε, ήταν μάρτυρας στην δίκη του πατέρα Αντώνιου.

Εγώ είμαι έτοιμος, είμαι προετοιμασμένος για όλα. Έχω μιλήσει με τους δικούς μου. Δεν είμαι πια ηθοποιός, σκηνοθέτης. Είμαι ότι έχει μείνει από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Έχω κάνει λάθη. Ήμουν ένας ανθρώπους που είχε ίσως πολλά ελαττώματα. Πότε δεν πείραξα άνθρωπο ηθελημένα. Πότε δεν βίασα, ποτέ δεν αποπειράθηκα να βιάσω. Πότε δεν θέλησα να κάνω κακό. Είχα σημαία μου την αγάπη και το πάθος για τη δουλειά. Μπορεί να ήμουν εγωιστής, όχι εγωπαθής όμως. Έχουν ακουστεί πολλά για εμένα.

Έχουν μιλήσει ακόμη και οι πέτρες. Ακόμη και από ανθρώπους που δεν με γνώρισαν ποτέ. Μπορεί να ήμουν αλαζόνας. Εδώ πρέπει να σώσω ο ίδιος τον εαυτό μου. Βρίσκομαι σε μια θάλασσα, πνίγομαι και πρέπει να σωθώ μόνος. Δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς. Ήμουν εγωιστής, ήμουν αλαζόνας. Όλα έχουν μεγεθυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Είναι πολύ μεγάλο το κύμα αυτό. Δεν είπα ποτέ ότι ήταν οργανωμένο το metoo για να καταστραφεί ο Φιλιππίδης.

Δεν έχω τέτοια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Μπορεί να το εξέφρασα λάθος πρωτόδικα. Αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάω. Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω. Ελάχιστοι άνθρωποι με υποστήριξαν έξω. Όσο περνάει ο καιρός, αλλάζουν τα πράγματα. Απελευθερώνονται οι άνθρωποι. Ανοίγουν τα στόματα. Βρίσκονται και άλλοι άνθρωποι που μιλάνε υπέρ μου. Το κλίμα στα κανάλια και τους δημοσιογράφους δεν αλλάζει. Η κακία πουλάει. Μπορεί να έχω εκφράσει κάποια πράγματα λάθος. Αναλαμβάνω την ευθύνη.

Ο ίδιος, ο Σπύρος ο Μπιμπίλας είχε πει πρωτόδικα ότι αν δεν ήταν ο κορονοϊός και η καραντίνα δεν θα είχε ξεκινήσει όλο αυτό το κίνημα. Πράγματι η πανδημία ήταν ένας πόλεμος. Χάθηκαν ζωές. Το θέμα ήταν η αλλαγή. Η αλλαγή στο θέατρο. Όχι να καταστραφεί ο Φιλιππίδης.

Το metoo δεν ήταν κάτι κακό. Χρειαζόταν. Είμαι υπέρ αυτού. Είμαι σε αυτή τη θέση και παρόλα αυτά λέω “είμαι με τις γυναίκες αλλά ποιος θα με πιστέψει;”. Ποιος θα με πιστέψει αν το πω; Εγώ τις αγαπώ τις γυναίκες. Σε αυτό τον πόλεμο λοιπόν του metoo κάποιοι πήραν την μια μεριά και κάποιοι πολύ λίγοι την άλλη. Δεν ήμουν ποτέ υπέρ των διακρίσεων. Το ύποπτο του metoo είναι ότι ενδιαφερόμαστε για όλον τον κόσμο όχι μόνο τις γυναίκες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Έφυγε πέντε μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της

Βαρύ πένθος έπεσε στην οικογένεια της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου με...

Πένθος για τον Ντέμη Νικολαϊδη – Πέθανε η σύντροφός του, Αλεξάνδρα Νικολαΐδου

Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου έφυγε από τη ζωή μετά από...

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η αλλαγή στην εμφάνιση λόγω καρκίνου και η στήριξη του Ντέμη

Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και...

Το μήνυμα της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου για τον καρκίνο: «Θα κερδίσω τη μάχη και για τους δυο»

Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου στα περσινά της γενέθλια που έγινε 40 έγραφε πως θα νικήσει τον καρκίνο δίνοντας υπόσχεση στον πατέρα της.

«Ραγίζει καρδιές» η Ρία Δελούτση για τον αδικοχαμένο γιο της: «Καλή αιωνιότητα ψυχή μου. Δεν θ’ αργήσω»

Η Ρία Δελούτση έζησε μεγάλη επιτυχία παίζοντας στον ελληνικό...

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Κουμπάρα με αρχαίο ελληνικό αέρα

Ένα ιδιαίτερο γεγονός βίωσε η δυναμική πρόεδρος της Φωνής...

Παραμυθένιος γάμος για τη Μαρία Θωμά και τον Ιαν Χολμς

Η Μαρία Θωμά παντρεύτηκε τον Ιαν Χολμς όπως σας...