Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Η σόουμπιζ στη θεατρική αυλή της «Κυράς της Ρω»

Αποθέωση γνώρισε η «Κυρά της Ρω» στην πρεμιέρα της...

Τέλος η αυτοεξορία της Ελεν ΝτιΤζένερις

Η 68χρονη τηλεπαρουσιάστρια ξόδεψε 22.850.000 ευρώ για να αγοράσει έπαυλη στη γειτονιά των διασήμων, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Αποκαλύψεις στο «Να μ’αγαπάς»: Ο Άγγελος λέει στη Ζωή για τα συναισθήματά...

Πολλές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις της σειράς «Να μ’αγαπάς».

LIVE στο «DOORS Live Art»

Ο επιδραστικός performer Constadinos Papadakis συναντά τον κορυφαίο συνθέτη και μαέστρο Δημήτρη Χάρμα στο απόλυτο live clubbing event, στη σκηνή του DOORS Live Art, απόψε Παρασκευή.

Βούλα Πατουλίδου: Η γνωριμία με τον «γορίλα», η κοινή 40χρονη ζωή και ο θάνατος

Το «χρυσό κορίτσι» του ελληνικού αθλητισμού έχασε τον «βράχο» του

Μόνο ο θάνατος χώρισε την ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου από τον επίσης ολυμπιονίκη σύζυγό της Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη, με τον οποίο ήταν μαζί στον… στίβο της ζωής επί 40 χρόνια.

Ο 69χρονος Δημήτρης, που ήταν στο πλευρό της Βούλας Πατουλίδου τον Αύγουστο του 1992, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, είχε δώσει πολλούς αγώνες και είχε βγει νικητής ως ολυμπιονίκης και προπονητής στην άρση βαρών.

Ομως δεν κατάφερε να βγει νικητής σε αυτήν την τελευταία μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή χθες το πρωί, όπως ανακοίνωσε η Βούλα Πατουλίδου με μια συγκινητική ανάρτησή της στα social media.

«Ενα γέλιο ήταν η ζωή μου μαζί του. Γέλιο, φως και ζεστασιά. Από αυτά τα γέλια που γεμίζουν το σπίτι και σπρώχνουν μακριά τον φόβο και το σκοτάδι. Ενα γέλιο που έγινε ανάσα, παρηγοριά, πυξίδα. Αυτό το γέλιο… έσβησε σήμερα το πρωί.

Ο Δημήτρης μου… Ο άνθρωπός μου. Ο άντρας μου. Ο φίλος μου. Ο σύντροφός μου. Ο πατέρας του παιδιού μου. Το στήριγμά μου, ο βράχος μου. Έδωσε τον πιο σκληρό, τον πιο άδικο αγώνα που μπορεί να δώσει άνθρωπος. Και τον έδωσε με το κεφάλι ψηλά. Με λεβεντιά.

Ηθος. Δύναμη. Αξιοπρέπεια. Και αγάπη… αγάπη που χωρούσε τον κόσμο όλο. Μαζί του έζησα. Μαζί του μεγάλωσα. Μαζί του έγινα αυτό που είμαι σήμερα. Ο,τι πιο πολύτιμο έχω, το γέννησα μαζί του» σημειώνει η Βούλα Πατουλίδου, η οποία απέκτησε με τον σύζυγο της έναν γιο, τον Γιώργο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 4.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πανοράματος.

Κλείνοντας τη σπαρακτική ανάρτησή της η ολυμπιονίκης παρακαλεί «αντί για στεφάνια, αν θέλετε να τιμήσετε τη μνήμη του, να στηρίξετε τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες “ΛΑΜΨΗ”. Ετσι θα ζει μέσα από κάθε παιδικό χαμόγελο που θα σωθεί».

Πριν από οκτώ μήνες η Βούλα Πατουλίδου είχε μιλήσει για τη γνωριμία με τον σύζυγό της, αποκαλύπτοντας πως η μητέρα της δεν τον ήθελε για γαμπρό, αποκαλώντας τον… γορίλα.

«Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 40 χρόνια. Με πήγαν να με βοηθήσει να γίνω πιο δυνατή στα βάρη γιατί ήταν καθηγητής της άρσης βαρών. Μόλις με είδε, είπε “τι κάνεις εδώ;” Μου πήρε τον τσαμπουκά κατευθείαν. Η μητέρα μου δεν τον ήθελε, ήταν θεριό και λέει “τι ήταν αυτός ο γορίλας;” Τον αγάπησα αμέσως γιατί με έμαθε να γελάω, να βλέπω τα καλά μου χαρακτηριστικά. Κέρδισα τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί είχα αυτόν δίπλα μου! Στην εκκίνηση γυρίζω και ήταν εκεί, γιατί εκεί ήταν το ζόρι».

Ο Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1956 στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης και άρχισε να ασχολείται με την άρση βαρών το 1971. Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980, όπου κατετάγη 8ος στην κατηγορία βαρέων βαρών με συνολική επίδοση 347,5 κιλά.

Εργάστηκε ως διδάσκων της Αρσης Βαρών στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1988 έως το 2000 υπηρέτησε ως προπονητής σε εθνικές ομάδες εφήβων, συμβάλλοντας στην κατάκτηση πολυάριθμων μεταλλίων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του ολυμπιονίκη, κορυφαίου προπονητή και διακεκριμένου πανεπιστημιακού δασκάλου στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης υπήρξε μια εμβληματική μορφή για την άρση βαρών και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Με ήθος, ακεραιότητα και αφοσίωση υπηρέτησε επί δεκαετίες το άθλημα, τόσο ως αθλητής υψηλού επιπέδου όσο και ως προπονητής και επιστήμονας. Η συμβολή του στη διαμόρφωση γενεών αθλητών και προπονητών είναι ανεκτίμητη και το έργο του θα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της ελληνικής άρσης βαρών.

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια της ΕΟΑΒ, στους συναδέλφους του, στους μαθητές του και σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν».

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την ξαφνική απώλεια του Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη. Ενός κορυφαίου αθλητή της άρσης βαρών που εκπροσώπησε την πατρίδα μας με ήθος και υπερηφάνεια. Η σκέψη μας είναι στη σύζυγό του Βούλα Πατουλίδου, στον γιο τους και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους» αναφέρει σε συλλυπητήρια ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα