Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Εκτός της εκπομπής «Νωρίς νωρίς» για δεύτερη ημέρα η Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής.

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος κατηγορεί τη Χριστίνα για τον φόνο της Κατρίν

Ο Παύλος ετοιμάζει το πιο ύπουλο χτύπημα λέγοντας στον Νικηφόρο ότι η Χριστίνα σκότωσε την Κατρίν, και ο ίδιος απλώς της έδωσε άλλοθι στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».

Χανιά: «Βρέφη Α.Ε.» σε 1.600 σελίδες

Ο εισαγγελέας στέλνει στο σκαμνί 26 εμπλεκομένους στο σκάνδαλο της «αμαρτωλής» κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες όπως εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράνομες υιοθεσίες, αναμένεται να καθίσουν 26 άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της «αμαρτωλής» κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, που προκάλεσε διεθνές σοκ τον Αύγουστο του 2023.

Με ένα ογκωδέστατο κατηγορητήριο, που αριθμεί 1.600 σελίδες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων εισηγήθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή των συγκεκριμένων προσώπων σε δίκη για 17 σοβαρά αδικήματα. Η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού, η οποία κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, θα εξεταστεί από το συμβούλιο πιθανότατα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ανοίγοντας τον δρόμο για έναρξη της δίκης, η οποία θα διεξαχθεί μέσα στο φθινόπωρο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης.

Μέλη του κυκλώματος ενώ οδηγούνταν στον εισαγγελέα

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο τότε πρόεδρος της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο οποίος, κατά το κατηγορητήριο, δωροδοκήθηκε για να επιτρέψει τη συνέχιση λειτουργίας της κλινικής, παρά τα πορίσματα ελέγχων που είχαν εντοπίσει σοβαρές παρατυπίες. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται, επίσης, στον 46χρονο Χανιώτη γυναικολόγο που εργαζόταν στην κλινική έως το καλοκαίρι του 2023. Για τον συγκεκριμένο η εισαγγελέας εισηγήθηκε την προσωρινή κράτησή του, καθώς κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε 73 εικονικές εμβρυομεταφορές και ωοληψίες, ενώ η δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε με βάση στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές, χάρη και στη συνεργασία του, καταγράφει 75 κλοπές ωαρίων, 529 εικονικές εμβρυομεταφορές και παράνομα κέρδη άνω των 8.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η εισαγγελική πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για 14 κατηγορουμένους, καθώς και εκείνο της διεύθυνσή της για τον γυναικολόγο ιδιοκτήτη και τον εμβρυολόγο της κλινικής. Επίσης, περιλαμβάνει το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη, τον εμβρυολόγο, τον 46χρονο Χανιώτη γυναικολόγο και τον καθηγητή Γυναικολογίας στο Ηράκλειο και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση με επιδιωχθέν όφελος άνω των 120.000 ευρώ για τον γυναικολόγο ιδιοκτήτη και τον εμβρυολόγο της κλινικής.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας γυναικολόγος ιδιοκτήτης μονάδας εξωσωματικής στην Αθήνα και μία μαία που εργαζόταν στην κλινική, ο μεν πρώτος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και η δεύτερη για άμεση συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ. Με την ίδια κατηγορία βαρύνονται μια αναισθησιολόγος και δύο εργαζόμενες στην κλινική.

Το κτίριο της κλινικής στα Χανιά

Παράνομη κατακράτηση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εμπορία ανθρώπων κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα που αποδίδεται στον ιδιοκτήτη, στον εμβρυολόγο, στον 46χρονο Χανιώτη γυναικολόγο, στον καθηγητή Γυναικολογίας στο Ηράκλειο και σε ακόμα δύο εργαζόμενες στην κλινική φέρεται ότι τελέστηκε με εκμετάλλευση γυναικών μέσω αφαίρεσης κυττάρων και ιστών, που αφορά εμβρυομεταφορές, εικονικές ωοληψίες, και με τη στρατολόγηση, τη μεταφορά, την παράνομη κατακράτηση και την εργασιακή εκμετάλλευση των παρένθετων μητέρων.

Μεταξύ άλλων, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι πωλούσαν γενετικό υλικό, μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες, δωροδοκούσαν υπαλλήλους, εξέδιδαν ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις για δικαστική χρήση, συμμετείχαν σε διαδικασίες απόκτησης παιδιού μέσω παρένθετης χωρίς να τηρείται η νομοθεσία, εφάρμοζαν μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής χωρίς τους απαιτούμενους ελέγχους κ.ά.

Σημειώνεται πως, παρά την οριστική ανάκληση της άδειας της κλινικής, στις εγκαταστάσεις λειτουργεί πλέον νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της οποίας επιστημονικός υπεύθυνος είναι ένας γυναικολόγος από το Ηράκλειο, με πολυετή εμπειρία και ουδεμία εμπλοκή στην υπόθεση. Οπως ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, γαμέτες και γονιμοποιημένα ωάρια της κλινικής, τα οποία φυλάσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγιος Γεώργιος», θα παραμείνουν εκεί και θα αποδίδονται στους δικαιούχους έως τις 30 Ιανουαρίου 2026.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα