Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη...

Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου...

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Μια συνεργασία -έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο...

Μαζί για το Παιδί: Πρόγραμμα στοματικής υγιεινής για περισσότερα από 500 παιδιά που φιλοξενούνται σε φορείς παιδικής προστασίας

Το Μαζί για το Παιδί ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δράση «Υγιή Δόντια, Δυνατά Παιδιά», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών που υποστηρίζονται από φορείς παιδικής προστασίας σχετικά με τη σημασία της στοματικής υγιεινής και της φροντίδας των δοντιών. Η δράση υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Qualco Foundation και περιλάμβανε επισκέψεις σε 12 φορείς παιδικής προστασίας της Αττικής, στους οποίους φιλοξενούνται συνολικά 543 παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε φορείς παιδικής προστασίας συχνά δεν έχουν την απαραίτητη γνώση και τα μέσα για την καθημερινή φροντίδα της στοματικής τους υγείας. Η διατήρηση της στοματικής υγιεινής είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη συνολική υγεία, την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την ευεξία. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η σωστή φροντίδα των δοντιών αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια που θα τα συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, εθελόντρια οδοντίατρος του Μαζί για το Παιδί παρουσίασε με τρόπο κατανοητό και βιωματικό τη σημασία της στοματικής υγιεινής, δίνοντας στα παιδιά χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές. Στο τέλος της εκπαίδευσης, τα παιδιά έλαβαν σετ στοματικής υγιεινής, ευγενική προσφορά της Colgate-Palmolive, για την ενίσχυση της καθημερινής φροντίδας των δοντιών τους.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» του Μαζί για το Παιδί που στοχεύει στην στήριξη παιδιών που φιλοξενούνται σε φορείς παιδικής προστασίας. 

Η δράση υλοποιήθηκε στους ακόλουθους φορείς παιδικής προστασίας:

  • Αργέντειος Παιδική Στέγη 
  • Παπαστράτειος Παιδική Στέγη Αθηνών
  • Παπαστράτειος Παιδική Στέγη Πειραιώς
  • Παιδική Στέγη Κυνοσάργους
  • Πηνελόπειο Ίδρυμα
  • Παιδικός Σταθμός Φίλοι του Παιδιού
  • Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα
  • Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
  • Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα
  • Ένα Παιδί Ένας Κόσμος
  • Χριστοδούλειο Ίδρυμα
  • Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»:

Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» δημιουργήθηκε το 2012 για να υποστηρίξει τα παιδιά που ζουν σε δομές ή/και υποστηρίζονται από φορείς παιδικής προστασίας. Περισσότεροι από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος, το οποίο ενισχύει 18.000 παιδιά ετησίως με την παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών, παιχνιδιών, ρουχισμού, υπόδησης και επίπλων. Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα βοηθά και στην αναβάθμιση των δομών. Τα αγαθά συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Μαζί για το Παιδί, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ιδιώτες, καθώς και με την Τράπεζα Τροφίμων. Στη συνέχεια, αξιολογούνται, ταξινομούνται και προσφέρονται στους συνεργαζόμενους φορείς πανελλαδικά, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες τους.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...




Μποζουκια Αθηνα