Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Ανθρωπιά αγνοείται

Επιστολή στον πρωθυπουργό από 23χρονο στο φάσμα του αυτισμού που δεν μπορεί να βρει δουλειά και να νοικιάσει σπίτι στην Αθήνα

Δραματικό σήμα κινδύνου για την επιβίωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που δεν μπορούν να βρουν εργασία αλλά και να νοικιάσουν σπίτι στην Αθήνα, εκπέμπει ένας 23χρονος στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος μετά τις σπουδές του ήρθε πριν από λίγες εβδομάδες από επαρχιακή πόλη στην Αθήνα για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Προς μεγάλη του έκπληξη βρήκε τις πόρτες κλειστές τόσο στην προσπάθειά του να βρει εργασία όσο και στην αναζήτηση σπιτιού για να μείνει.

Οι υποψήφιοι εργοδότες δεν τον ειδοποίησαν ποτέ για να εργαστεί, όταν τους αποκάλυψε ότι είναι άτομο με αναπηρία, ενώ ιδιοκτήτης σπιτιού στα Εξάρχεια φαίνεται πως φοβήθηκε ότι λόγω της κατάστασής του ως ΑμεΑ δεν θα μπορεί να πληρώνει τα ενοίκια…

Απεγνωσμένος ο 23χρονος έστειλε επωνύμως επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις υπουργούς Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Δόμνα Μιχαηλίδου και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, κοινοποιώντας την στους αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην ΕΣΑΜΕΑ και σε συλλόγους ατόμων με αναπηρία, μεταξύ των οποίων και η 4ΑΜΕΑ, ώστε να διασφαλιστούν η ορατότητα και η σοβαρότητα του ζητήματος.

Ομως δεν επιθυμεί να διαρρεύσει το όνομά του, μπροστά στον κίνδυνο στοχοποίησής του.

Η στήλη 4ΑΜΕΑ σέβεται την επιθυμία του και δημοσιοποιεί την επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τις δύο υπουργούς, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Διαβάστε κάποια αποσπάσματα από την επιστολή του νέου που είναι στο φάσμα του αυτισμού προς τον πρωθυπουργό και τις δύο υπουργούς:

«Σπουδάζω εδώ και 4 χρόνια, με επιδόσεις αξιοπρεπείς. Εχω βιώσει ελάχιστη διάκριση λόγω αναπηρίας στο πανεπιστήμιο, και αρκετή στην πόλη γέννησής μου λόγω σεξουαλικότητας. Τα παραπάνω με οδήγησαν στο σημείο να έχω μεγάλη ανάγκη για υποστήριξη και πρόσβαση σε πιο φιλικά εργασιακά περιβάλλοντα ή γειτονιές της πρωτεύουσας.

Ως ανέφερα, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι με μια αναπηρία, διακρίσεις λόγω αυτής, και μια άλλη σεξουαλικότητα -που συνεπάγεται με αδήριτη διάκριση- ως πολίτης του κράτους, έχω ανάγκη στήριξης. Δυστυχώς, όμως, η ευθύνη πέφτει αποκλειστικά και μόνο σε εμένα, που με μια σύνταξη αναπηρίας καλούμαι να νοικιάσω σπίτι, να πληρώσω τις θεραπείες για την υγεία μου, να κανονίσω τα προς το ζην μου, και ούτω καθεξής. Και αυτό γιατί; Επειδή λόγω αναπηρίας, κυριολεκτικά ΔΕΝ με παίρνει ΚΑΝΕΙΣ για δουλειά.

Επαναλαμβάνω, έφυγα απ’ την επαρχία για να γλιτώσω τη διάκριση, και τη βιώνω στην Αθήνα, φανταστείτε πόσο ακραία φορτικό είναι να προσαρμόζομαι διαρκώς ο ίδιος στο περιβάλλον και να αναζητώ απεγνωσμένα χώρους που θα με δεχτούν, απλά όπως γεννήθηκα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να αναμένω τις 1.000 θέσεις ΔΥΠΑ οι οποίες προκηρύσσονται μερικές φορές τον χρόνο, και αναγκάζομαι να ψάξω λύση σε ιδιωτικές εταιρίες.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2025, ερχόμενος να νοικιάσω στην Αθήνα, στην περιοχή των Εξαρχείων, βίωσα την πρώτη ματαίωση. Προέβην σε προφορική συμφωνία με ιδιοκτήτη σπιτιού και μεσίτη για την ενοικίαση κατοικίας. Ημασταν εκατέρωθεν πολύ πρόθυμοι για το επόμενο βήμα, ενώ είχε συμφωνηθεί η ώρα υπογραφής του συμβολαίου. Ωρες αργότερα έλαβα SMS απ’ τη μεσίτρια ότι οι ιδιοκτήτες προέβησαν σε αναζήτηση του ονόματός μου σε πλατφόρμα και, επειδή μιλούσα ανοιχτά για την αναπηρία μου, φοβήθηκαν και με απέκλεισαν από ενοικιαστή. Με τη λογική φευ, ότι “Πώς αυτός ο άνθρωπος θα μας εγγυηθεί ότι θα πληρώνει, εφόσον αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο; Φοβόμαστε!”.

Αγαπητοί κρατικοί λειτουργοί, κάτι τέτοιο είναι ενάντια στις αξίες μου, και ελπίζω και στου μέσου Ελληνα, όμως το οικονομικό σύστημα, η άγνοια και η έλλειψη πρόνοιας έχουν αποσαθρώσει κάθε ενσυναίσθηση και ανθρωπιά.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, που εμπερικλείει απλώς έναν αφελή μεσίτη, που είπε στα ίσια ότι αποκλείστηκα από το βασικό μου δικαίωμα στη στέγαση λόγω αναπηρίας. Καταπάτηση της αρχής ισότιμης μεταχείρισης. Οταν μεν απευθύνθηκα στον Συνήγορο του Πολίτη, αντιλήφθηκα πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για κάτι τέτοιο».

Στην ίδια επιστολή περιγράφει την προσπάθειά του να βρει εργασία, με τους υποψήφιους εργοδότες του να μην τον θέλουν στις επιχειρήσεις τους λόγω της αναπηρίας του. «Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, υπουργοί και δημόσιοι λειτουργοί, σας ρωτάω ευθέως. Ελέγχει κανείς τους επιχειρηματίες ή λοιπούς ιδιώτες (ιδιοκτήτες κατοικιών) για το πώς να συμπεριφέρονται σε άτομα με αναπηρία; Δεν θέλω να φανώ υπερβολικός, αλλά αν δεν πληρούμε (τα ΑμεΑ) τα χαρακτηριστικά εργαζόμενου της Αριας Φυλής, δεν είναι δικό μας πρόβλημα, αλλά της κοινωνίας. Επιτρέψτε μου να αναφέρω μια προφορική φράση: “Εχουμε γίνει χίλια κομμάτια για αυτούς!” και να σταθώ στην ανάγκη αλλαγής και αυστηροποίησης των ελέγχων σε τέτοιες περιπτώσεις”» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, την οποία κλείνει προτείνοντας οκτώ μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα