Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026

«Κόμισσα της φάμπρικας» με guest την Άννα Φόνσου

Συγκινημένη αλλά και εμφανώς χαρούμενη μίλησε αποκλειστικά στην «Espresso» η πρωταγωνίστρια της θεατρικής παράστασης «Η κόμισσα της φάμπρικας» Δήμητρα Ματσούκα, με αφορμή την ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά παρουσία της αειθαλούς Αννας Φόνσου στο Embassy Theater, στο Κολωνάκι. 

«Σεΐχης» Ρέμος: Η συναυλία – υπερπαραγωγή του κορυφαίου Ελληνα τραγουδιστή στο Ντουμπάι

Με τιμές σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον Αντώνη Ρέμο στο Ντουμπάι.

Αύριο Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη

Η αυριανή ημέρα δεν θα είναι μια ημέρα θλίψης μόνο για την οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη, με τη λατρεμένη του σύζυγο και τα παιδιά τους να τον αποχαιρετούν και την οικογένεια του ΑΝΤ1, που θα πει «αντίο» στον πατριάρχη της πρωινής ενημέρωσης.

Βραδινή έξοδος για τον Γιάννη Λάτσιο – Πού τον εντοπίσαμε;

Ο Γιάννης Λάτσιος τα τελευταία χρόνια κάνει επιλεκτικές δημόσιες εμφανίσεις. Σε σχέση με το παρελθόν τον βλέπουμε λιγότερα σε δημόσια καλέσματα.

Ο Άγιος Καποδίστριας και το μεγάλο deal του Σμαραγδή

Αγιοκατάταξη και deal με Nova

Τη στιγμή που ο Γιάννης Σμαραγδής βιώνει τη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία στην Ελλάδα με την ιστορική ταινία «Καποδίστριας» –και ακόμη κι εκείνοι που δεν είχαν πάει ποτέ σινεμά σπεύδουν να βρουν εισιτήριο–, ο σημαντικός σκηνοθέτης έκλεισε μεγάλο deal με τη Nova.

Η ταινία εποχής «Καποδίστριας», που τόσο πολεμήθηκε από τους κριτικούς αλλά αγαπήθηκε από το κοινό με αλλεπάλληλα sold out, αποτελεί μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με γυρίσματα στην Ελλάδα (Αθήνα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Ύδρα, Μάνη, Σούνιο) αλλά και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Ελβετία).

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καταξιωμένος Γιάννης Σμαραγδής, ενώ στο καστ συμμετέχουν οι λαμπροί ηθοποιοί: Αντώνης Μυριαγκός (Καποδίστριας), Φίνμπαρ Λιντς (Μέτερνιχ), Τάσος Χαλκιάς (πρωθυπουργός Σπηλιάδης), Μάξιμος Μουμούρης (Κολοκοτρώνης), Νικορέστης Χανιωτάκης (Νικόδημος), Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη (Ρωξάνδρα), Δημήτρης Γεωργιάδης (Τσάρος Αλέξανδρος), Μαίρη Βιδάλη (Μαντώ Μαυρογένους), Καίτη Ιμπροχώρη (Charlotte de Sor), Παύλος Κοντογιαννίδης (Κουντουριώτης), Μιχάλης Ιατρόπουλος (Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης), Νίκος Κορδώνης (Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος) και Δημήτρης Δανίκας (Κανάρης).

Η ταινία, που κυκλοφόρησε στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2025 και έκοψε τις πρώτες τέσσερις ημέρες των Χριστουγέννων 145.000 εισιτήρια, θα προβληθεί σύντομα και στη μικρότερη πόλη της Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια θα κάνει α’ τηλεοπτική προβολή στα κανάλια Novacinema. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, καθώς όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα επιθυμούσαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα προβολής της ταινίας, αφιερωμένης στον πρώτο κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο Καποδίστριας παρουσιάζεται ως ηγέτης που υπερασπίστηκε με σθένος, καλοσύνη και αξιοπρέπεια την ελευθερία του ανθρώπου, θυσιάζοντας ακόμη και τον μεγάλο έρωτα της ζωής του. Δεν δίστασε να συγκρουστεί με τις δυνάμεις του κακού, χωρίς να λογαριάζει πλούτη, δόξα ή αναγνώριση. Παρότι διαισθάνθηκε τη δολοφονία του, αποδέχτηκε αγόγγυστα τη μοίρα του και θυσιάστηκε με πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα του.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, αποκάλυψε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: όταν ζήτησε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Βαρθολομαίος τού ανέφερε ότι υπάρχει πρόταση από το Άγιον Όρος για την αγιοκατάταξη του Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς «έζησε και θυσιάστηκε σαν άγιος».

Τέλος, ο σκηνοθέτης δεν δίστασε να εκφράσει τη γνώμη του για τη σύγχρονη κινηματογραφική πραγματικότητα:

«Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί όσα έργα αφορούν τη woke ατζέντα. Όποια ταινία μιλά για πατρίδα κόβεται. Θέλουν να καταργήσουν την Παιδεία, την Ιστορία, τη θρησκεία, αλλά ο λαός αποδεικνύει ότι δεν είναι υποχείριο. Αν χρειαστεί, θα ξαναβγεί από τον λήθαργο. Ο ελληνικός λαός δεν είναι βλάκας. Δεν έχουμε αλλοιωθεί, παρά την κακή στιγμή τού σήμερα. Δεν είμαστε καμωμένοι για τα μικρά. Ο Καποδίστριας είναι η ευκαιρία να συναντήσουμε τον ανώτερο εαυτό μας. Αφού γεννήθηκε ένας Καποδίστριας χθες, θα γεννηθεί και ένας αντίστοιχος στο μέλλον».

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ατύχημα για τον Γιώργο Λιάγκα – Εκτός εκπομπής ο παρουσιαστής

Ο Γιώργος Λιάγκας απουσίαζε από την εκπομπή «Το Πρωινό» της Τετάρτης. Τι συνέβη;

Αναστασία Ουζούνη: Η «θετή κόρη» του έρχεται από το εξωτερικό για το «αντίο»

Σοκ, δάκρυα και θρήνος για τους ανθρώπους του Γιώργου Παπαδάκη, και κυρίως τα θετά του «παιδιά».

Ελληνίδα ηθοποιός μετά το διαζύγιο για διακοπές με φίλες στο Μεξικό

Πρόσφατα ανακοίνωσε τον χωρισμό από τον σύζυγό της και είχε μιλήσει για τον χωρισμό τους.

Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη

Μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού Τόνιας Καζιάνη.Την...

Γάμος με λάμψη και γοητεία

❱❱ Με τον μπαμπά Γιώργο Τζώρτζη να καμαρώνει για εκείνη...

Υπόθεση Μαζωνάκη – Παπαδόπουλου: Νέα στοιχεία φέρνουν ανατροπή – «Έκανε like σε κάθε φωτογραφία»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση Μαζωνάκη...

Ανακοίνωσαν πως περιμένουν παιδί – Για ποιο ζευγάρι πρόκειται;

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της συντρόφου του έγινε με ένα τρυφερό βίντεο, προαναγγέλλοντας το «επόμενο κεφάλαιο» της κοινής τους ζωής στο εξωτερικό.

Πρώην υπουργός άφησε την πολιτική και έγινε «χαζοπαππούς»

Έχει αφήσει πίσω την πολιτική και πλέον απολαμβάνει τα εγγόνια του
spot_img