Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026

H Κόνι Μεταξά μας ξεναγεί στο Λονδίνο!

H Κόνι Μεταξά πετάχτηκε μέχρι το Λονδίνο και μας πήρε μαζί της!

«Μπαμπά σ’αγαπώ»: Ο Δημήτρης παίρνει πίσω τον μικρό Βίκτωρα αλλά όχι με...

Ο Δημήτρης στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Μπαμπά σ’αγαπώ» αρνείται να παραδεχτεί ότι του λείπει ο Βίκτωρας και προσπαθεί να ξεχαστεί στην αγκαλιά της Παυλίνας.

Μωσαϊκό με σοκολάτα καραμέλας και φυστικοβούτυρο

Μωσαϊκό με σοκολάτα καραμέλας και φυστικοβούτυρο έφτιαξε ο Αντώνης...

Γιατί βρε βροχούλα χαλάς της βουτιά της Ρίας Ελληνίδου;

Γιατί βρε βροχούλα χαλάς της βουτιά της Ρίας Ελληνίδου;Η...

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Η ανιψιά του πήρε την απόφαση για επανέκδοση του βιβλίου «Ελεγείες και άλλα», που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1974

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Στα «πηγαδάκια» της περιοχής, στις συζητήσεις στα καφενεία και στις κουβέντες στα σαλόνια των σπιτιών, όλοι μιλούν για το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε τον τόπο. Αντικείμενο συζήτησης γίνεται κάθε λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής των δύο θυμάτων, Κώστα Τομαρά και Βασίλη Γιαννόπουλου.

Φήμες, υποψίες, ακόμα και «ροζ» σενάρια γύρω από το κάμπινγκ Αμμος δίνουν και παίρνουν, ενώ η βίαιη απώλεια των δύο ανδρών αφήνει ένα αβάσταχτο κενό στις καρδιές των δικών τους ανθρώπων.

Κι όμως, μέσα σε όλη αυτή τη θύελλα των συζητήσεων, των εικασιών και των σκιών που περιβάλλουν την υπόθεση, λίγοι γνωρίζουν κάτι διαφορετικό, κάτι που φωτίζει μια άλλη πλευρά του Κώστα Τομαρά. Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», πίσω από τον επιχειρηματία, τον άνδρα που η τραγωδία καθιέρωσε στις μνήμες όλων, υπήρχε ένας νεαρός ποιητής. Ενας έφηβος που στα 17 του χρόνια είχε καταγράψει σε ένα βιβλίο τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πρώτες του αναζητήσεις στη ζωή και την τέχνη. Το βιβλίο αυτό, με τίτλο «Ελεγείες και άλλα», έπεσε πρόσφατα στα χέρια της ανιψιάς του, Αμαλίας Τομαρά.

Η ανακάλυψή του ξύπνησε μέσα της μια βαθιά συναισθηματική ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του θείου της και να μη χαθεί η φωνή ενός νέου που κάποτε είχε γράψει για τον κόσμο γύρω του με τόση ευαισθησία. Κάθε σελίδα, κάθε λέξη είναι για εκείνη ένα παράθυρο στο μυαλό και στην ψυχή του Κώστα Τομαρά, μια υπενθύμιση ότι πίσω από τη δημόσια εικόνα του υπήρχε ένα πνεύμα που αναζητούσε να εκφράσει τα συναισθήματά του με τον πιο αληθινό τρόπο. Ετσι, γεννήθηκε η απόφαση να προχωρήσει στην επανέκδοση της συλλογής, για να μιλήσει ξανά η φωνή του θείου της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η πρώτη έκδοση του βιβλίου είχε κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 1974. Από τότε, φίλοι και συμμαθητές του ξεχώριζαν την ευαισθησία, τη σκέψη και την παρατηρητικότητά του, θαυμάζοντας τη νεανική λογοτεχνική φλέβα του. Η επανέκδοση σήμερα έρχεται να θυμίσει στους αναγνώστες ότι πίσω από την τραγωδία υπήρχε μια προσωπικότητα πνευματική, ένας άνθρωπος που προσπαθούσε να κατανοήσει τον κόσμο και να τον αποτυπώσει μέσα από την ποίηση.

Για την Αμαλία Τομαρά, η επανέκδοση έχει έντονη συναισθηματική σημασία, καθώς μέσα από το βιβλίο ξανασυναντά τον θείο της, ακούει τη φωνή του και νιώθει την παρουσία του μέσα από τα λόγια και τις σκέψεις του.

Η επανέκδοση αναμένεται μέσα στο 2026. Η συλλογή «Ελεγείες και άλλα» αποδεικνύει ότι η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο σκοτεινά θρίλερ των τελευταίων χρόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Η κομψή κυρία έκανε βραδινή έξοδο με τον γιο της και γνωστό ηθοποιό

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε βραδινή έξοδο με τη μητέρα του.

Σωτήρης Τζεβελέκος: Δε θα πιστέψετε πόσο χρονών είναι – Η καριέρα και ο γάμος με την Έφη Θεοδώρου

Ο Σωτήρης Τζεβελέκος καλεσμένος της εκπομπής «The 2night show» αναφέρθηκε στην καριέρα του και στην απόφασή του να σταματήσει τη δουλειά.

Η Γωγώ Μπρέμπου με την αδελφή της για ψώνια – Υπήρξε πρώην σύντροφος του Παπακαλιάτη

Η Γωγώ Μπρέμπου βγήκε για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας με την αδελφή της, Χριστίνα.

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...

Διεγνώσθη με καρκίνο ο Νίκος Μέλλος – Η φωτό στο νοσοκομείο και το μήνυμα του ηθοποιού

Ο Νίκος Μέλλος, ο Άρης της σειράς «Η γη της ελιάς» έδωσε μάχη με τον καρκίνο και έκανε ένα ποστ με φωτογραφία του μέσα από το νοσοκομείο.