Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026

Καιρός: Ψυχρότερη μέρα με βοριάδες και λίγες βροχές κατά τόπους

Πτώση θερμοκρασίας με βοριάδες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η πρόγνωση καιρού για σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026 δείχνει κυρίως καλό καιρό στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, ενώ δεν αποκλείονται ασθενείς, πρόσκαιρες βροχές σε ορισμένες περιοχές.

Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περισσότερο στα βορειοανατολικά, όπου θα κινηθεί στους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ανά περιοχή

Αττική: Ξεκινά με αίθριο καιρό, ενώ από το μεσημέρι θα αυξηθούν πρόσκαιρα οι νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία 6 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Αρχικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ, που εξασθενούν το μεσημέρι και το απόγευμα στρέφονται σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία 3 έως 14 βαθμούς.

Μακεδονία Θράκη: Στη δυτική Μακεδονία επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις που κατά διαστήματα θα ενισχύονται, με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ανατολικά έως το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ, που από το απόγευμα στρέφονται σε ανατολικούς 4 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία 1 έως 14 βαθμούς, χαμηλότερη κατά 2 με 3 βαθμούς σε δυτική Μακεδονία και Θράκη.

Νησιά Ιονίου Ήπειρος Δυτική Στερεά Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι βόρειοι 3 έως 4 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία 5 έως 18 βαθμούς, με χαμηλότερες ελάχιστες στην Ήπειρο κατά 4 με 5 βαθμούς.

Θεσσαλία Ανατολική Στερεά Εύβοια Ανατολική Πελοπόννησος: Η μέρα ξεκινά με αίθριο καιρό, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα εμφανιστούν νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά και στα νότια. Άνεμοι βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Κυκλάδες Κρήτη: Γενικά αίθριος, με νεφώσεις που θα ενισχυθούν γρήγορα στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία 9 έως 18 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκάνησα: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς βροχές, ενώ από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι βόρειοι 4 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία 10 έως 17 βαθμούς, λίγο χαμηλότερη στα βόρεια.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και στο νότιο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Εύβοια και Κρήτη. Άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 3 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς σημαντική μεταβολή, με παγετό το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου: Λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώνουν, με πιθανότητα ασθενών βροχών σε Ιόνιο, ηπειρωτικά, Εύβοια και Κρήτη. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά και βόρειοι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, με παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά.

Κυριακή 1 Μαρτίου: Καλός καιρός στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως σε ανατολικά και νότια, με βελτίωση από το απόγευμα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά.

Δευτέρα 2 Μαρτίου: Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ στα δυτικά και βόρειοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πιο εντυπωσιακή γιαγιά της σόουμπιζ για ψώνια στη Γλυφάδα

Μόλις αντιλήφθηκε τον φωτογραφικό μας φακό χαμογέλασε και συνέχισε τη βόλτα της.

Αυτοκτόνησε γνωστός ηθοποιός – Έπασχε από διπολική διαταραχή

Αυτοκτόνησε γνωστός ηθοποιός – Έπασχε από διπολική διαταραχή

«Θα είχα κρεμαστεί απ’ το ταβάνι αν έμενα με έναν άντρα 10 χρόνια»

Η ηθοποιός καλεσμένη της εκπομπής «The 2night show» εξομολογήθηκε πως δεν θα μπορούσε να είναι με τον ίδιο άντρα πολλά χρόνια

Κωνσταντίνα Μπεκιάρη: Η φωτογραφία αγκαλιά με τον Μπισμπίκη junior και το μήνυμα όλο νόημα

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη πέρασε την Καθαρά Δευτέρα με τον γιο της καθώς ο Βασίλης Μπισμπίκης ήταν για φαγητό με τη Δέσποινα Βανδή και φίλους.

Ρέβης σε άγρια καταδίωξη – Συνελήφθη ο άλλοτε μάνατζερ των Αλεξανδράτου – Ντούβλη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών ο πάλαι ποτέ μάνατζερ μοντέλων και καλλιτεχνών Σπύρος Ρέβης, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στην οποία ενεπλάκη, στην Κηφισιά!

Χαμογελάει ξανά η Άννα Λιβαθυνού – Η selfie, το μήνυμά της και το συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1

Η Άννα Λιβαθυνού μετά την απομάκρυνσή της από την...

Νέα ζωή για το ησυχαστήριο της Αλίκης

Στο ήσυχο και μαγευτικό τοπίο του Θεολόγου Φθιώτιδας, εκεί...