Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Λαυρέντη Λαυρεντιάδη: «Παράδειγμα Έλληνα, οικογενειάρχη και επιχειρηματία»

Τα συγκινητικά λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο δείπνο εταιρίας Dekagro για τον «άνθρωπο Λαυρέντη» και τον «επιχειρηματία Λαυρεντιάδη»

Hταν μια μαγική βραδιά, όπου η πολιτική συναντήθηκε με την ιεροσύνη, τον δημόσιο λόγο και τη μουσική, σε ένα αληθινά ξεχωριστό event που συγκέντρωσε πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους της δημόσιας ζωής.

Η πρόσκληση ήταν της εταιρίας Dekagro και του ιδιοκτήτη της, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Στη βιομηχανικού στιλ αίθουσα του ξενοδοχείου «Porto Palace», στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε ένα μεγαλοπρεπές δείπνο, όπου βρέθηκαν μαζί με τους ιθύνοντες, τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Dekagro βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και άνθρωποι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, ΣΕ μια ατμόσφαιρα που συνδύαζε επισημότητα και ψυχαγωγία.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος έκανε μια συγκινητική ομιλία σε όλους, κυρίως όμως στον αγαπημένο φίλο του, όπως τον αποκάλεσε, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, «σφράγισε» τη βραδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία και του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος Γαβριήλ έκανε μια ομιλία πνευματικής ενίσχυσης, διάχυτη από αγάπη και σεβασμό προς τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Εξέφρασε την εκτίμηση και την αγάπη του στην οικογένεια Λαυρεντιάδη, τονίζοντας τη σημασία της οικογένειας, της εργατικότητας, της κοινωνικής προσφοράς και της φιλανθρωπίας.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του Αρχιεπισκόπου, καθώς τα λόγια του συγκίνησαν τους παρόντες, στους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε όπως ένας πατέρας στα παιδιά του: «Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας μεριμνά με μητρική στοργή για την πνευματική ενίσχυση και την καλλιέργεια της ψυχής. Δεν μας αφήνει μόνους στον αγώνα της μετάνοιας και της πνευματικής πορείας, αλλά μας προσφέρει διαρκώς αφορμές προσευχής, περισυλλογής και ελπίδας. Ενα τέτοιο ευλογημένο γεγονός ζήσαμε πριν από λίγο, με την ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Παναγία μας στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.

Βραβευμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας

Με συγκίνηση θαυμάσαμε τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, τα οποία με καθαρή καρδιά και ζωντανή πίστη ύμνησαν και έψαλαν την Κυρία των αγγέλων, τη μητέρα του Κυρίου, την Παναγία μας. Πριν όμως από την κατανυκτική αυτή στιγμή, τελέσαμε την ακολουθία του αγιασμού, στην καθιερωμένη πλέον έκθεση αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη. Μια έκθεση που δεν είναι απλώς επαγγελματική συνάντηση, αλλά μια ζωντανή μαρτυρία του κόπου, της δημιουργικότητας και της επιμονής του Ελληνα παραγωγού, του ανθρώπου που εργάζεται με τη γη – και από τη γη προσφέρει ζωή στην κοινωνία.

H Bίβιαν Μπενέκου µε τον Χριστόδουλο Τοψίδη, περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η παρουσία μας βεβαίως απόψε έχει και έναν ιδιαίτερο λόγο. Είναι η αγάπη μας, η βαθιά φιλία μας, η εκτίμηση και η μακρόχρονη σχέση που μας συνδέει με τον αγαπητό μου και αγαπητό όλων μας, κ. Λαυρεντιάδη, τον Λαυρέντη μας, ο οποίος εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες πρωτοστατεί με συνέπεια, με όραμα και δημιουργικότητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής της πατρίδας μας. Θαυμάσαμε τα επιτεύγματά του, θαυμάσαμε την οργάνωση, την εργατικότητα και την πορεία μιας προσπάθειας που δεν περιορίζεται σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά αποτελεί παράδειγμα δημιουργίας και προσφοράς. Ο Λαυρέντης αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα Ελληνα, οικογενειάρχη και επιχειρηματία, ο οποίος δεν πορεύεται μόνος, αλλά με την οικογένειά του. Μαζί με τα τρία αγαπημένα του παιδιά, την εκλεκτή σύζυγό του Ηρώ και τη σεβαστή μητέρα του συντονίζουν και στηρίζουν όλο αυτό το όμορφο έργο, από το οποίο σήμερα τόσοι άνθρωποι αντλούν εργασία, ελπίδα και τη δυνατότητα να στηρίξουν τις δικές τους οικογένειες. Και βεβαίως γνωρίζουμε όχι μόνο τον επιχειρηματία Λαυρέντη, αλλά και τον άνθρωπο Λαυρέντη, ο οποίος με την ευαισθησία, την αρχοντιά της ψυχής και τη φιλανθρωπική του διάθεση φροντίζει να αντιπροσφέρει πλουσιοπάροχα στην κοινωνία, και ιδιαιτέρως μέσα από την Εκκλησία μας, όσα του έχει προσφέρει ο Θεός. Για αυτό και αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να του εκφράσω και προσωπικά ένα θερμό και ειλικρινές “ευχαριστώ”. Εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να του χαρίζει πάντοτε το πολύτιμο αγαθό της υγείας, να ευλογεί την οικογένειά του, να ενισχύει τα οράματα και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες στον επιχειρηματικό χώρο και να τον αξιώνει να συνεχίζει αυτή την όμορφη πορεία προσφοράς προς τον άνθρωπο και την κοινωνία. Και θα ήθελα να κλείσω με μια ευχή και μια προσευχή. Σε μια εποχή όπου ο κόσμος μας δοκιμάζεται από εντάσεις, συγκρούσεις και διχασμούς, ας παρακαλέσουμε όλοι τον Θεό να χαρίσει σύντομα την ειρήνη σε όλο τον πλανήτη.

Βίβιαν Μπενέκου, Σταύρος Καλαφάτης, Ιωάννης Τσάρας, Στράτος Σιμόπουλος, Χρήστος Καμπούρης

Να πάψουν οι μικρότητες, τα πάθη και τα μίση, που χωρίζουν τους ανθρώπους, και να κυριαρχήσουν η αγάπη για τη ζωή, ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο και η αληθινή αδελφοσύνη. Ο Θεός να είναι πάντοτε κοντά σας και να ευλογεί τα βήματά σας. Θερμά συγχαρητήρια, αγαπητέ μου Λαυρέντη».

Με καλεσµένους τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυµο, τους Σεβασµιωτάτους Μητροπολίτες και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη

Μετά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου, στον χώρο της εκδήλωσης, μέλη της οικογένειας Λαυρεντιάδη βράβευσαν εργαζομένους της εταιρίας που ξεχώρισαν για την εργατικότητα και το ήθος τους. Στα πρώτα τραπέζια κάθισαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο βουλευτής Αρτας Γιώργος Στύλιος. Λίγο πριν αρχίσει η βραδιά, από το τραπέζι του κ. Λαυρεντιάδη πέρασαν για να χαιρετήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου και ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και η συνοδεία του αποχώρησαν από το δείπνο, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με πολλή μουσική και χορό. Οι άνθρωποι της Dekagro μαζί με τον ιδιοκτήτη της χειροκρότησαν τον Αντώνη Ρέμο και τη Δέσποινα Βανδή, που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για αυτή τη βραδιά της Dekagro. Ο δύο καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή και χάρισαν ένα δυναμικό μουσικό πρόγραμμα, γεμάτο γνωστές επιτυχίες, που ξεσήκωσαν το κοινό. Η εικόνα ήταν σχεδόν συμβολική: πάνω στη σκηνή η λάμψη της ελληνικής μουσικής σκηνής και κάτω από αυτήν πρόσωπα της πολιτικής ζωής να παρακολουθούν σε χαλαρό κλίμα. Η βραδιά κύλησε με τραγούδια, συζητήσεις και στιγμές ανεπίσημης επικοινωνίας, θυμίζοντας ότι, ακόμα και μέσα στο αυστηρό πλαίσιο της δημόσιας ζωής, υπάρχουν στιγμές όπου οι διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται.

Ηταν μια βραδιά που τα είχε όλα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

Δημήτρης Στάμου: Θυμάστε τον παρουσιαστή ειδήσεων του ΑΝΤ1 – Δείτε πώς είναι σήμερα

Ο Δημήτρης Στάμου υπήρξε παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών αλλά εδώ και 15 χρόνια έχει αφήσει πίσω του την τηλεόραση.

Κατερίνα Καινούργιου: Νέες φωτογραφίες από τα γενέθλιά της – Η πιπίλα και τα ροζ τριαντάφυλλα

Ξεχωριστή ήταν η Παρασκευή για την Κατερίνα Καινούργιου, καθώς...

Ο Μπισμπίκης junior έφυγε μόνος για το πρώτο του ταξίδι – Το συγκινητικό μήνυμα της Κωνσταντίνας Μπεκιάρη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε τον γιο της, Μιχάλη στο αεροδρόμιο για να φύγει ταξίδι με την ομάδα μπάσκετ που παίζει.

Μίνα Καραμήτρου: Το μήνυμα όλο νόημα στον αέρα και η απουσία Στραβελάκη

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η Μίνα Καραμήτρου βρέθηκε μόνη...